Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Düşen uçakta ölen pilotların cenazeleri Aydın’a gönderildi

AYDIN’DAN HAVALANDIKTAN SONRA İRTİBAT KESİLEN VE KARACASU İLÇESİ KIRSALINDA BULUNAN EĞİTİM UÇAĞINDA HAYATINI KAYBEDEN İKİ PİLOTUN CENAZELERİ, YAKINLARI TARAFINDAN OTOPSİLERİNİN YAPILDIĞI İZMİR ADLİ TIP KURUMUNDAN ALINARAK AYDIN’A GÖTÜRÜLDÜ.

AYDIN’DAN HAVALANDIKTAN SONRA İRTİBAT

Aydın’dan havalandıktan sonra irtibat kesilen ve Karacasu ilçesi kırsalında bulunan eğitim uçağında hayatını kaybeden iki pilotun cenazeleri, yakınları tarafından otopsilerinin yapıldığı İzmir Adli Tıp Kurumundan alınarak Aydın’a götürüldü.

Aydın‘daki bir uçuş akademisine ait uçak, havalandıktan kısa bir süre sonra radardan kaybolmuş ve daha sonra düştüğü belirlenen uçağın enkazı Babadağ zirvesine yakın yerde bulunmuştu. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri yetkililerinin durumu arama kurtarma ve sağlık ekiplerine haber vermesinin ardından yaklaşık 22 saat süren çalışmaların ardından uçağın enkazıyla pilot Hamdi Yılmaz ve pilotluk eğitimi alan Merve Altun’un cansız bedenleri Babadağ’da bulundu.

DNA testi yapıldı

Hamdi Yılmaz ve Merve Altun’un cenazeleri, yapılan detaylı otopsinin tamamlanmasıyla yapılan DNA testinin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazeleri teslim almaya, Yılmaz’ın oğlu Uğur Yılmaz ile Altun’un pilot ağabeyi Bülent Altun ile birlikte yakınları da geldi.

Tören düzenlenecek

İzmir Adli Tıp Kurumundan teslim alınan Hamdi Yılmaz ve Merve Altun’un cenazeleri, Çıldır Havalimanı’nda bulunan uçuş akademisinde bugün düzenlenecek tören için Aydın’a götürüldü. Törenin ardından Yılmaz’ın cenazesi Kayseri’ye, Altun’un cenazesi ise Afyonkarahisar’a götürüleceği belirtildi.