EBSO’dan Sektörel Mükemmeliyet Merkezi

Mesleki eğitimin Türkiye için önemini her platformda ön plana çıkaran ve bu konuda uzun yıllardır çalışmalar yürüten EBSO’nun, 485 bin Euro bütçeli AB projesi kabul edildi. “Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı kapsamında gerçekleştirilen protokolü Ankara’da imzalandı.

EBSO’dan Sektörel Mükemmeliyet Merkezi
Yayınlama: 30.12.2021
A+
A-

Avrupa Birliği(AB) ile T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çağrıya çıkılan “Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı’na , Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO), “EBSO Sectoral Centre of Excellence in the Area of Electric Electronic Technologies” başlıklı projesi ile başvuru yapmıştı.   

Projenin kabulüyle birlikte gerçekleştirilen imza törenine  EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H.İbrahim Gökçüoğlu ve EBSO Genel Sekreteri Mustafa Kalyoncu katıldı.

Projenin kabulüyle ilgili bir açıklama yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bu projenin Türkiye’deki meslek liselerinin kuruluş amaçlarına geri dönmesi adına önemli bir adım olduğunu belirterek “Mesleki eğitim sisteminde yaşanan sorunlar ile ilgili uzun yıllardır çalışmalar yürüten Ege Bölgesi Sanayi Odası, eğitim kalitesini etkileyen en önemli unsurlardan birinin eğiticilerin güncel teknoloji ve müfredatları takip edememesi olduğunu tespit etmiştir. Bu ve benzeri projelerle mesleki eğitim kalitesinin istenen seviyelere getirilmesi için öncelikli olarak eğiticilerin eğitiminin yapılacağı mekanizmalar oluşturulabilecek” dedi.

Merkezin, mesleki eğitim ve öğretim ile ilgili sektörü bir araya getireceğini ayrıca ağlar ve ortaklık mekanizmaları kurulacağını da vurgulayan Başkan Yorgancılar  “Söz konusu merkezden, Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin, elektrik – elektronik ve endüstriyel otomasyon alanında çalışan teknik elemanların ve bu alanda kurs almak isteyenlerin faydalanması da amaçlanmaktadır” dedi.

Projeyle Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde ve Endüstri 4.0 altyapısıyla bir merkez kurulmasının planlandığını belirten EBSO Başkan Yardımcısı H.İbrahim Gökçüoğlu ise  “Meslek liselerimizin işlerliğinin artması yönünde çalışmalarımız ve çabalarımız devam edecek. Türkiye’nin kalkınmasının en önemli unsurlarından biri mesleki eğitimin kalitesinden geçmektedir. Projemiz kapsamında  Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde, Elektrik – Elektronik ve Endüstriyel Otomasyon alanında, Endüstri 4.0 altyapısı ile, “Sektörel Mükemmeliyet Merkezi” kurularak; İzmir ve doğu illerindeki 150 elektrik – elektronik, alan öğretmeninin hizmet içi eğitim ile donanımlarının arttırılması ve teknolojik bilgilerinin güncellenmesi  hedeflenmektedir” dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası yürütücülüğünde 18 ay sürecek projeye, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi destek verecek.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.