Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ege Bölgesi Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu Başkanı Doğan Kılıç EgeYön TV’ye Konuştu

Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu başkanı Doğan Kılıç EgeYön Haber’de konuştu. Başkan Kılıç, Egeyön Haber Haber Koordinatörü Ahmet Deda’nın sorularını büyük içtenlikle cevaplarken, faaliyetleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Ege Bölgesi Kars Ardahan

Egeyön Tv, İzmir’de sivil toplum kuruluşlarına ziyaret etmeye devam ediyor. Egeyön Haber Haber Koordinatörü Ahmet ve Egeyön Haber ekibi Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu başkanı ve Konak Belediyesi Esnaf Komisyonu Başkanı Doğan Kılıç ile bir araya geldi. Derneklerinin faaliyetleri, yapmka istedikleri, yapılacak seçimler hakkındaki düşüncelerini aktaran Doğan Kılıç, Kars’ı anlatmayı da ihmal etmedi.

‘İzmir’de birlikteliğimizi devam ettiriyoruz’

Derneklerinin kuruluş döneminden başlayarak faaliyetlerini anlatmaya başlayan Başkan Kılıç, ‘Kars Ardahan Iğdır bir bütündür biz hiç ayrılmadık. İzmir de birlikteliğimiz devam ettiriyoruz. Federasyonumuz 2009 yılında kuruldu. Federasyonumuza bağlı 45 dernek var. İzmir’de 80 dernek var diğer kardeşlerimizi de bekliyoruz. Federasyonun 400’e yakın seçmeni var. Bu seçimlerde ben de yeniden aday olacağım. Buradan gençlere tavsiyem. Derneklere katılmalarıdır. Pandemi dolasıyla istediklerimizi yapamadık. Eğer pandemi olmasaydı bir fuar yapmayı planlıyorduk Kars’la birlikte. Ama pandemi engel oldu her şeye.’ dedi.

Bize Kars’ı anlatır mısınız?

  • Kars kısa sürede anlatılabilecek bir yer değil. Kars’ımızın bir yaylası var, Sarıkamış var orada da kayak merkezi var, kaşar, tereyağı deseniz Sarıkamış’ta. Tarih derseniz Sarıkamış’ta yatıyor. Herkes gidip muhakkak görmeli.

Doğan kılıç olarak Konak meclisinde üye olarak varsınız, esnaf komisyonu başkanısınız ve sizin gibi diğer belediyeler de kaç kişi var?

  • Net olarak meclisteki sayıyı bilmiyorum ama her ilçede varız. Bir tek belediye başkanı ve milletvekilimiz yok. Bu da bizim liderlik vasıflarımızdan kaynaklanıyor. Hepimiz başkan olmak istiyoruz. O yüzden kendi aramızda yarışıyoruz.

Sizin bölgenizin ürünlerinin satıldığı bir market ya da Kooperatif var mı?

  • Buca ve Karabağlar’da Sümbül Ana var. Sümbül Tosun Kars’ın merkezinde de var kaz ve kaşar satış yerleri. Sümbül ana bir marka, alo dediğiniz an kaz da gelir kaşar da gelir bak da gelir, tereyağı da gelir. Hepsi 15 dakika içinde eve teslim edilir.

Karslı öğrencilere kucak açıyor musunuz?

  • İmkanlarımız dahilinde öğrencilere ve hemşehrilerimize kucak açıyoruz. Kolay değil böyle bir kurumda başkan olmak.

Röportajımızın tamamını Egeyön TV youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.