Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ege Bölgesi’nden, deprem bölgesine destek

Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğünde meydana gelen ve 10 kentin zarar gördüğü deprem bölgesine gitmek üzere Ege Bölgesi’nden AFAD, AKUT, UMKE ekipleri yola çıktı. Ekipler bölgede arama kurtarma çalışmalarına destek verecek.

Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğünde

Saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre deprem yerin 7 kilometre altında gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, an itibariyle 284 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 bin 324 kişinin yaralandığını açıkladı. Bin 710 binanın ise yıkıldığının belirlendiğini duyurdu.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman’da yıkılan binaların olduğu öğrenilirken, bölgede en büyüğü 6,6 olmak üzere 50’den fazla artçı deprem meydana geldi.

Ege bölgesinden deprem bölgesine gitmek üzere ekipler yola çıktı.

İzmir’den afet bölgesine tam destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı afet bölgesine ilk etapta iki deprem konteynır aracı, iki tam donanımlı AKS aracı, bir kurtarma aracı, bir yangın arazözü, bir köpekle kurtarma timi aracı, iki hizmet aracı, bir tamir bakım aracı olmak üzere 10 araç ve 42 personel gönderdi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da aşevi konteynırıyla ilgili hazırlığını tamamladı. Depremden etkilenen bölgelere 10 bin kilo gıda, 100 çadır, bin battaniye, 2 bin uyku tulumu, 2 bin mat, 250 kamp sandalyesi, 500 ısıtıcı, 10 ton yakacak, bin kilo gıda paketi, iki bin koli hijyen paketi, bin paket bebek bezi, 500 hasta bezi, bin yastık, biner çocuk montu ve botu, 50 bin adet içme suyu, 500 powerbank gönderiliyor.

Manisa’dan onlarca ekip deprem bölgesinde

AFAD Manisa İl Müdürlüğü de yazılı bir açıklama yaparak, depremin meydana gelmesinin hemen ardından AFAD İl Müdürü, 1 şoför, 1 şube müdürü ve 2 mühendisin Kahramanmaraş’a; 13 kurtarma teknisyeni, 4 araç, İl Sağlık Müdürlüğünden 3 ambulans, 2 UMKE aracı, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığından 14 personel, 3 araç, Arama Kurtarma Derneğinden (AKUT) 14 gönüllü ve 2 araç, ANDA Derneğinden 10 kişi ve 2 aracın da Osmaniye iline hareket ettiğini bildirdi. Yapılan açıklamada ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğünden 3 ambulansın deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırlandığı öğrenildi.

Denizli’den deprem bölgesine destek

AKUT Denizli Ekibi 28 gönüllüsüyle deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı. AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk, “AFAD ile koordinasyon halinde arama-kurtarma faaliyetlerimizi yürütmek için yola çıkıyoruz.” diye belirtti.

Aydın Büyükşehir ekipleri yola çıktı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaşanan depremin ardından Aydın’dan da ekiplerin yola çıktığını sosyal medya hesabından duyurdu. Başkan Çerçioğlu paylaşımında, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 7.4 büyüklüğündeki deprem yüreğimizi yaktı. Aydın Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekiplerimiz yardım ve destek için harekete geçti. Arama kurtarma ekiplerimiz; 4 tam donanımlı araç, 12 uzman personel ve 2 arama kurtarma köpeği ile deprem bölgesine doğru yola çıktılar. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza her türlü desteğe hazırız” açıklamasında bulundu.

Uşak’tan deprem bölgesine destek

Uşak Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada Kahramanmaraş’ta saatler 04.17’yi gösterdiği sırada meydana gelen deprem için en yüksek seviye olan 4.seviye alarm ilan edilmesiyle birlikte Vali Turan Ergün başkanlığında Belediye Başkanı ve İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyelerinin de katılımıyla Güvenlik ve Acil Durumlar Merkezi (GAMER) Müdürlüğünde toplanıldığı, Uşak’tan afet bölgesine gidecek arama kurtarma ve yardım ekiplerinin koordine edilmesine yönelik kararlar alındığı açıklandı. Açıklamada, “AFAD Müdürlüğüne ait 16 Personel ve 2 araç, İl Sağlık Müdürlüğüne ait 15 personel ve 4 araç, İtfaiye Müdürlüğüne ait 4 personel ve 1 araç, Milli Eğitim Müdürlüğü AKUB ekibinden 8 personel olmak üzere 43 personel ve 7 araç ivedilikle yola çıkarılmıştır. Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 55 AFAD gönüllüsünün de afet bölgesine hareketi gün içerisinde sağlanacaktır. İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu 24 saat esasına göre çalışma düzenine geçmiş olup; gelecek talep ve emirleri takip edecektir” ifadelerine yer verildi.

Kütahya’dan deprem bölgesine destek

 Kütahya Valisi Ali Çelik, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından koordinasyonu sağlamak üzere Malatya’nın Doğanşehir ilçesine görevlendirildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, “Valimiz Ali Çelik, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından koordinasyonu sağlamak üzere Malatya’nın Doğanşehir ilçesine görevlendirildi. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Dualarımız sizlerle Valim. Bu arada valimizin talimatlarıyla, ağır iş makineleri, kamyonlar, yükleyiciler Genel Sekterimiz Murat Koyak ve bir grup tecrübeli işçi arkadaşımızı Malatya’nın Doğanşehir ilçesine gitmek üzere yola çıkardık. İnşallah kazasız belasız ulaşırlar. Devletimiz büyük bugünleri de atlatacağız Aziz milletimize ve deprem bölgesindeki kardeşlerimize geçmiş olsun diyoruz. Allah olacaklardan korusun” dedi.