Ege Derbisi’nde Kazan Horoz

Abalı Denizlispor, Ege Derbisi’nde İzmir temsilcisi Göztepe’yi kendi sahasında ağırladı. Abalı Denizlispor maçtan 1-0 üstün ayrıldı.

Ege Derbisi’nde Kazan Horoz
Yayınlama: 27.03.2019
A+
A-

Liglere verilen Milli Takım ve yerel seçim arasında Abalı Denizlispor ile Göztepe hazırlık maçında karşılaştı. Hakan Ceylan’ın yönettiği Engin Erdem ve Gökhan Memişşoğlu karşılaşma Denizli Atatürk Stad’nda saat 19:00’da başladı.

Abalı Denizlispor karşılaşmaya, Asil Kaan Güler, Kerem Can Akyüz (46’Gökhan Süzen) Abdülkerim Bardakçı (79′ Yunus Teke) Alperen Babacan(90′ Murathan Sütçü) Furkan Şeker (46′ Oğuz Yılmaz) İsmail Aissati (46′ Kibong Mbamba) Burak Altıparmak (90′ Alihan Kalkan) Ziya Alkurt (46′ Bilal Ould) Muhammet Himmet Ertürk (72′ Asım Aksungur) Burak Çalık (46′ Seddar Karaman) Mehmet Akyüz (46′ Kehinde) 11’i ile sahaya çıktı.

Göztepe ise, Göktuğ Bakırbaş, Tayfur Bingöl, Titi, Kadu, Berkan Emir, Alpaslan Öztürk (46′ Deniz Kadah) Castro, Halil Akbunar (46′ Serdar Gürler) Yasin Öztekin (63′ Axel) Gouffran (78′ Yalçın Kayan) Jerome (46′ Ghilas) 11’i ile sahada yer aldı.

Abalı Denizlispor hazırlık karşılaşmasında Ziya’nın 32’nci dakikada attığı golle Göztepe’yi 1-0 mağlup etti.

Maçtan önemli anlar

KARŞILAŞMA POZİSYONLARLA BAŞLADI

Abalı Denizlispor karşılaşmaya iyi başlayan taraf oldu. Maçın ilk dakikasında Mehmet Akyüz Muhammet ile yaptığı verkaçla cezasahasına girdi. Arka direkteki Burak Çalık’a pasını çıkaran Akyüz’ün topuna savunma son anda müdahale edere kornere gönderdi. Karşılaşmanın 5’nci dakikasında Göztepe Halil ile kaleyi yokladı. Halil’in şutunda Asil topu iki hamlede kontrol etti. Maçta 7’nci dakikada Muhammet’in sağ kanattan yaptığı ortada Ziya topa dökündü kaleci Göktuğ kale direğinin yanında topu kornere çeldi. 8’nci dakikada Muhammet’in yaklaşık 25 metreden attığı müthiş şutu Göktuğ aynı güzellikle çıkardı.

ZİYA DENİZLİSPOR’U ÖNE GEÇİRDİ

Göztepe 25’nci dakikada Berkan ile sol kanattan etkili geldi. Savunmanın hatası ile cezasahası sol çaprazında topla buluşan Berkan’ın ortasında Gouffran topa son anda dokunamadı. Denizlispor’un 27’nci dakikada kullandığı kornerde savunmanın arasından sıyrılan Alperen kafa vuruşunu yaptı. Top kaleci Göktuğ’da kaldı. GOL! Denizlispor karşılaşmanın 32’nci dakikasında Ziya ile golü buldu. Keremcan’ın sol kanattan ortasında savunmadan seken topa Ziya sert bir vuruş yaptı. Kaleci Göktuğ’un koltuk altından geçen top ağlarla buluştu. Denizlispor bu golle 1-0 öne geçti. Golün hemen ardından gerçekleşen atakta Mehmet Akyüz’ün şık topuk pasında topla bulaşan Burak Çalık’ın vuruşunda Göktuğ topun ağlarla buluşmasına izin vermedi. Devam eden atakta cezasahası ön çizgisinde topla buluşan Akyüz’ün şutu az farkla auta çıktı.

İLK YARI SONUCU: Abalı Denizlispor:1-Göztepe:0

KEHİNDE OYUNA GİRDİ, TEHLİKE YARATTI

Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil olan Kehinde ilk tehlikeli pozisyonunu 56’ncı dakikada yarattı. Savunma arkasına sarkan Kehinde kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda iyi bir vuruş gerçekleştiremedi ve net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu pozisyonun ardından 57’nci dakikada Muhammet boş pozisyonda cesahası ön çizgisine kadar topu sürdü. Şutunda top az farkla kale direğinin üzerinden auta çıktı. Göztepe ikinci yarıda oyuna dahil olan Deniz ile gole yaklaştı. Ghilas ortasahadan getirdiği cezasahasındaki Deniz’e gönderdi. Deniz’den önce topa müdahale eden Abdülkerim net bir gol fırsatını engelledi. Karşılaşmanın 84’ncü dakikasında Göztepe’de Deniz etkili bir şut gönderdi. Deniz’in şutunda Asil direk dibinde topu kontrol etti.

MAÇ SONUCU:Abalı Denizlispor:1-Göztepe:0

HABER:ORAL CAN TATAR

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.