Ege-Matal’ın Yeni Uygulaması “Erasis” Hizmete Açıldı

Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGE-MATAL)’nde “Online Proforma ve Analiz Talep Sistemi- ERASİS” online olarak hizmet vermeye başladı. Ege Üniversitesinde, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini bir araya getirerek; sanayi, özel sektör, kamu kurum ve kuruluşları ile şahısların analiz ihtiyaçlarına yönelik hizmet veren EGE MATAL, bünyesinde verilen tüm test ve analiz hizmetlerine etkin, kolay ve sistematik olarak ulaşılabilen web tabanlı ERASİS uygulamasını hayata geçirdi.

Ege-Matal’ın Yeni Uygulaması  “Erasis” Hizmete Açıldı
Yayınlama: 10.02.2021
A+
A-

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle birçok sektörde pek çok iş ve işlem dijital uygulamalar üzerinden yapılmaya başlandı. Bu süreçte yeni uygulamalar bireysel ve toplumsal ihtiyaçların karşılanmasında önemli rol oynadı. Göreve geldiğimiz günden itibaren dijital bir yükseköğretim kurumu olma hedefimiz doğrultusunda birçok yeni dijital uygulamayı hayata geçirdik. Şimdi de EGE-MATAL tarafından tüm test ve analiz hizmetlerine etkin, kolay ve sistematik olarak ulaşılabilen web tabanlı uygulama olan ERASİS hizmet vermeye başladı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

“PEK ÇOK KOLAYLIK SAĞLAYACAK”

Uygulama ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Suna Timur ise “Merkezimiz bünyesinde  ‘Online Proforma ve Analiz Talep Sistemi- ERASİS’ online olarak hizmet vermeye başladı. EGE-MATAL’da verilen tüm test ve analiz hizmetlerine etkin, kolay ve sistematik olarak ulaşılabilen web tabanlı bir uygulama. EGE MATAL’ın işleyiş sürecindeki ihtiyaçlarına göre adapte hazırlanmış bu yazılım ile test ve analiz taleplerinin seçilerek online ‘alışveriş’ uygulamalarında olduğu gibi bedelinin hesaplatılması, analiz sürecinin, proje bütçelerinin takibi ve sonuçların alınması, proformalandırma (TÜBİTAK, BAP vb. projelerindeki hizmet alımı dahil) uzaktan mümkün olabilmektedir. İlgili yazılım ile EGE-MATAL bünyesinde kullanılmakta olan diğer sistemlerle; proje bakiye takibi, döner sermaye, online randevu sistemi ile entegrasyon sağlanmış olup, bu da bölümler arası e-posta ve telefon trafiğini azaltacak yönde katkı sağlamaktadır. Bu şekilde sürece dahil olan makina ve personel kaynağının verimliliğini ölçmek ve değerlendirmek mümkün olmaktadır.  ERASİS yazılımını kullanacak olan numune göndermek isteyen müşteriler, araştırma merkezleri ve laboratuvarlardaki uzmanlar, akademik personel ve yöneticiler, sisteme masaüstü veya mobil bilgisayar, tablet, telefon gibi cihazlardan bağlanıp, kendileri kayıt olabilirler. ERASİS ile çoğu kullanıcının günümüzde alışık olduğu, e-ticaret uygulamalarındaki sepet mantığı ile işlemler kolaylıkla tamamlanabilmektedir” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.