Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı Denizli’de açıldı

Ege bölgesinin en köklü ve en önemli buluşma noktası olan ve tarım sektörü temsilcilerini aynı çatı altında buluşturan 16. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, 26 Şubat Çarşamba günü EGS Park Fuar Alanı’nda açıldı.

Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı Denizli’de açıldı
Yayınlama: 26.02.2020
A+
A-

Orion Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, tarım ve hayvancılık alanında 5 gün sürecek olan Denizli Tarım Fuarı’nın sadece tarım sektörüne değil, tüm bölge esnafına, turizm merkezlerine ve tüm şehre ekonomik anlamda kazanç sağlayacağını belirtirken “Bu kazançtan en büyük payı tarım sektörü alacak. Fuarımız, ziyaretçinin aradığı ürüne; bol çeşit arasından kolayca ulaşabilme, ürünlerin özelliklerini kıyaslayıp kendisine en uygun olanı seçebilme avantajı sağlamaktadır. Yeni teknoloji, yeni yöntem ve yeni ürünlerle tanışıp geleceği yakından yakalama fırsatı vermektedir. Denizli bölgesi ve çevre illerde tarımla uğraşan insanların tarım teknolojileri konusunda büyük gelişmeler sağlayabilmesi adına Denizli Tarım Fuarımız çok önemli bir fuar” dedi.

Orion Fuarcılık A.Ş.’nin ev sahipliğinde önemli bir ihracat potansiyeli yakalayan ve ekonomisinin temeli tarıma dayalı en önemli şehirlerimizden biri olan Denizli’de düzenlenen Ege Tarım Fuarı’nda toplam 30 bin metrekare alanda, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen traktör, biçerdöver, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sulama sistemleri ve ekipmanları, sera teknolojileri, tohum, fide, fidan, zirai ilaç, gübre, ekolojik tarım, agro bilişim, hayvancılık, yem ve ambalaj firmaları ile daha birçok sektör kuruluşu yer alıyor.

Tarım ve hayvancılık alanında başarısını kanıtlayarak, önemli bir ihracat potansiyeli yakalayan Denizli, sektördeki son yeniliklerin sergileneceği “Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı” ile Türkiye’nin dört bir yanından gelecek katılımcı ve ziyaretçilere ev sahipliği yapacak. Her yıl katılımcı sayısını katlayarak arttıran Denizli Tarım Fuarı, 2019’da 216 katılımcı firma, 176.460 ziyaretçi ile alanında rakipsiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

2020 yılında 250’nin üzerinde katılımcı ve 200 bin ziyaretçinin hedeflendiği fuar sektörde yine fark yaratacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Denizli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanlığı, Denizli Ticaret Odası, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Sanayi Odası, Denizli İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği, Denizli Ziraat Mühendisleri Odası, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Denizli Veteriner Hekimler Odası, HAY-KOOP, Denizli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Denizli İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Denizli Süt Üreticileri Birliği, Denizli İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve KOSGEB’ in de desteklediği fuar EGS Park alanında düzenlenen ve 5 gün boyunca sektörde tüm gözlerin Denizli’ye çevrilmesine neden olacak.

Çal Ziraat Odası da fuarda açtığı stand ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yılın bu döneminde tarım ile gerçekleştirilen en önemli fuarlarından biri olan Denizli Tarım Fuarı’nda Çal’ın ürünleri Çal Ziraat Odası aracılığı ile fuarda en iyi şekilde tanıtılacak.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.