Ege Teknopark’ın desteklediği girişimlerden Akıllıfon Robo Danışman’a yatırım desteği

Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (EGE Teknopark) girişimlerinden Akıllıfon Robo Danışman, Lima Ventures’tan 600 bin TL yatırım almaya hak kazandı. EÜ İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi İktisat Bölümü doktora mezunu Dr. Esra Ulaşan ve İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özlem Önder’in kurucu ortağı olduğu Akıllıfon Robo Danışman, yatırımcıların risk profili ve beklentileri doğrultusunda kendi geliştirdiği algoritmalara dayalı olarak yatırımcıya özel optimal varlık dağılımı sunan, portföyleri anlık olarak izleyen ve yöneten bir robo danışmanlık teknolojisi çözümü sunuyor.

Ege Teknopark’ın desteklediği girişimlerden Akıllıfon Robo Danışman’a yatırım desteği
Yayınlama: 15.01.2021
A+
A-

EGE Teknopark bünyesindeki firmaların ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmeye devam ettiklerini ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin yüzde 100 hisse sahibi olduğu Teknoparkımız, İzmir başta olmak üzere Bölgedeki paydaşlar ile iş birliği ve sinerji halinde çalışarak üniversitemizin ve ülkemizin Ar-Ge ve inovasyon potansiyelini her geçen arttırıyor. Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Özlem Önder’in de kurucu ortakları arasında yer aldığı Akıllıfon Robo Danışmanlık firması Lima Ventures’tan 600 bin TL yatırım almaya hak kazandı. Emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Şirketin faaliyetlerinden bahseden Dr. Esra Ulaşan, “Finansal kurumlara API ve SDK çözümlerinin yanında web ve mobil tabanlı çözümler de sunuyoruz. Sadece yüksek gelir varlık grubundaki yatırımcıların yararlanabildiği hizmetleri genele yaymayı amaçlıyoruz. Finansal kurumlara portföy optimizasyonu ve fon oluşturma hizmetinin yanı sıra menkul kıymet yatırım fonları ve emeklilik yatırım fonlarında fon sepeti oluşturma, yönetme ve geçmiş portföy simülasyonları hizmetleri veriyoruz. Aldığımız bu yatırımla ürün gamını geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kurucu ortaklığını Prof. Dr. Özlem Önder, Prof. Dr. Mehmet Caner, Dr. Esra Ulaşan ve Ercan Gümüş’ün oluşturduğu firmada yazılım ekibiyle birlikte 8 kişi görev yapıyor. Firma; Ege Teknopark’tan aldığı desteklerin yanı sıra TÜBİTAK, KOSGEB, İTÜ Çekirdek, Lonca, BTM, YFYİ, KoçSistem, Insurtech HUB tarafından da destekleniyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.