Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ege Üniversitesi Ailesi fidanlarını toprakla buluşturdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan “Milli Ağaçlandırma Günü”nde ülke çapında olduğu gibi İzmir’de de fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonunda “Geleceğe Nefes Ol” temasıyla yürütülen İzmir Valiliği tarafından gerçekleştirilen fidan dikim törenine Ege Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri de katıldı. Bornova Yakaköy sırtlarında gerçekleştirilen törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, ilkokul, lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra orman bölge müdürlüğü çalışanları yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın

Törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, “Olağanüstü dönemlerde yekvücut olmayı başaran bir milletiz. Müşterek paydalarımızdan bir tanesi de orman. Biz ormana olağanüstü kıymet veren bir milletiz. Ormana verdiğimiz bu ehemmiyetin neticesi olarak da belki de dünyada ilk defa bunu bir ulusal gün ilan eden milletiz. Son dönemde tüm dünyanın gündeminde olan, özellikle son yüz yıldır kurulan modern çağın sonuçlarının bir göstergesi olarak iklimi değiştirdik, tabiatın ve eşyanın fıtratını bozduk. Bunu geriye döndürmemiz için hep beraber çalışmamız lazım. Bu bağlamda ağaçlar ve ormanlar vazgeçilmez. Bu seferberliğe gönül veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Yıl boyunca 252 milyonu aşkın fidan dikileceğini ifade eden Vali Köşger, “84 milyon vatandaşımızdan her biri adına 3’er tane fidan dikilecek. Hiçbir vatandaşımız ‘dünyada bir dikili ağacımız yok’ demesin. İnşallah diktiğimiz fidanların da büyümesiyle daha yeşil bir İzmir’de, daha yeşil bir ülkede hep beraber olmayı diliyorum”  diye konuştu.

“Ülkemizin yeşil kalkınma hamlesini destekleyen projeler hazırlıyoruz”

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Cumhurbaşkanlığımız tarafından Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen bugün, Tarım ve Orman Bakanlığımız öncülüğünde ‘Geleceğe Nefes Ol’ sloganıyla başlatılan ve tüm illerimizde eş zamanlı düzenlenen fidan dikme etkinliğine Ege Üniversitesi ailesi olarak öğrencilerimiz ve mensuplarımızla birlikte katılarak fidanlarımızı doğa ile buluşturduk. Başta Orman Okulu projemiz olmak üzere pek çok projemizle Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde sürdürülen ülkemizin yeşil kalkınma hamlesini destekleyen çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Daha yeşil bir ekosistem için tüm akademik ve idari birimlerimizle özverili çalışmalar yürütüyoruz. Yakaköy ormanlık alanında gerçekleştirdiğimiz fidan dikme etkinliğimize katılan akademik ve idari çalışanlarımız ile sevgili öğrencilerimize bu anlamlı etkinlikte yer aldıkları için teşekkür ediyor, ülkemiz için daha yeşil ve daha sağlıklı bir gelecek diliyorum” dedi.

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında  “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” kampanyasıyla İzmir, Aydın ve Manisa’da binlerce fidan dikildi. İzmir ve ilçelerinde 19 noktada toplam 65 bin fidan toprakla buluştu.