Ege Üniversitesi akademinin zirvesinde

Türkiye’deki üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin üretkenliklerini analiz eden “Türkiye Akademik Performans Analizi-2021” raporunda Ege Üniversitesi, ilk 10 bin içerisinde 344 akademisyen ile birinci sırada yer aldı.

Ege Üniversitesi  akademinin zirvesinde
Yayınlama: 23.03.2021
A+
A-

 Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Alper ve Ankara Şehir Hastanesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cihan Döğer tarafından “Türkiye Akademik Performans Analizi-2021” raporu Researchgate’te yayınlandı. Prof. Dr. Alper ve Doç. Dr. Döğer’in yaptığı bin 400 sayfalık araştırmada Google Scholar profillerine göre Türkiye’de üniversite, branş ve temel alanlarda son beş yıl ve toplamda atıf, i10 indeksi ve H indeksi ve trendleri en yüksek 10 bin akademisyeni belirlendi. Raporda, Ege Üniversitesi(EÜ), 344 akademisyenle devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldı. Yine rapora göre EÜ’nün kadrosundaki akademisyen sayısının ilk on bine giren akademisyen sayısına oranı yüzde 10,6 olarak belirlendi.  

Temel Alanlara göre en başarılı üniversitelerin de belirlendiği raporda EÜ, Sağlık Bilimleri, Ziraat Orman ve Su Ürünleri, Tıp ve Hemşirelik temel alanlarında ilk 3 üniversite arasında yer aldı. Raporu değerlendiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversiteler pek çok değerlendirme kuruluşu tarafından çeşitli parametreler dikkate alınarak değerlendirmeye tabi tutuluyor. Üniversitemiz son yıllarda geliştirdiğimiz bilim iklimi sayesinde bu sıralamalarda önemli ölçüde yer buluyor. Prof. Dr. Alper ve Doç. Dr. Döğer’in yaptığı ‘Türkiye Akademik Performans Analizi-2021’ başlıklı araştırma üniversitemiz akademisyenlerinin ne kadar üretken olduklarını bir kez daha ortaya koydu. Çeşitli indeksler dikkate alınarak yapılan en üretken on bin akademisyen arasında 344 akademisyenimiz yer aldı. Bu rakamla ilk on binde en çok akademisyeni bulunan devlet üniversitesi olduk. Ayrıca alanlara göre yapılan değerlendirmede sağlık, ziraat ve orman, tıp, su ürünleri, hemşirelik gibi alanlarda ilk üç üniversite arasında yerimizi aldık. Bundan sonrada daha üst sıralarda yer almak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Emeği geçen akademisyenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Prof. Dr Alper ve Doç. Dr. Döğer’in yaptığı üniversiteler ve akademisyenlerin toplam ve son 5 yıldaki H indeksi, i10 indeksi ve atıf sayıları yanı sıra temel alanlara ait çok sayıda analizin yer aldığı araştırmaya göre ilk on binde bulunan akademisyen sayısı en yüksek 10 devlet üniversitesi; Ege 344, ODTÜ 320, Gazi 310, İTÜ 303, Hacettepe 297, Ankara 274, Atatürk 257, Dokuz Eylül 247, Uludağ 202 ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa 202 olarak sıralandı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.