Ege Üniversitesi Dünyada en iyi ilk yüzde 5’lik dilimde yer aldı!

CWUR “Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi” sıralaması açıklandı. Ege Üniversitesi Dünyada en iyi ilk yüzde 5’lik dilimde yer aldığı açıklandı.

Ege Üniversitesi Dünyada en iyi ilk yüzde 5’lik dilimde yer aldı!

Center for World University Rankings (CWUR) tarafından hazırlanan “Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi” sıralamasının 2021-2022 yılı sonuçları açıklandı. Dünya genelinden 19 bin 788 üniversitenin değerlendirildiği listede Ege Üniversitesi, 100 puan üzerinden 71.5 alarak, genel sıralamada dünya üniversiteleri arasında 810’uncu, araştırma performansı sıralamasında ise 769’uncu olarak en iyi ilk yüzde 5’lik dilimde yer aldı.  Ulusal ölçekte ise Türkiye’nin en iyi 7’nci üniversitesi olarak CWUR 2020 sıralamasındaki yerini koruyan Ege Üniversitesi, CWUR`un belirlediği Asya Bölgesinde ise 228’inci sırada yer aldı. 

‘TÜM ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM’

Sıralamayı değerlendiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz, saygın derecelendirme kuruluşları ve akademik camia tarafından yapılan değerlendirmelerde son yıllarda önemli başarılar gösteriyor. Dünyanın ve ülkemizin saygın kuruluşları tarafından yapılan değerlendirmelerde peş peşe gelen sevindirici veriler bizleri ziyadesiyle memnun etmeye başladı. Dünyada referans gösterilen bir bilim merkezi olmak istiyoruz. Altyapımızı ve ekosisteminizi bilim üreten bir yapıya kavuşturduk. Önemli sıralama kuruluşları arasında yer alan CWUR’un değerlendirmesi sonucu 71.3 puan alarak dünyada en iyi yüzde 5’lik kısımda yer bulduk. Ege Üniversitesini sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada tercih edilen ve örnek gösterilen bir üniversite haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Elde ettiğimiz başarılara katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

CWUR sıralaması nesnel verilere göre yapılıyor. Anket sonuçlarını veya üniversitelerin gönderdiği verileri kullanmayan CWUR, puanlamayı eğitim kalitesi (%25), mezunların istihdam oranı (%25), öğretim elemanı niteliği  (%10) ve araştırma performansı (%40) göstergelerini kullanarak hesaplıyor.

Yayınlama: 26.04.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.