Ege Üniversitesi #EuvsVirus’a tam destek verdi

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM-TTO) Teknoloji Transfer Ofisi, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Topluluğu tarafından düzenlenen Hackathon’a Ege Bölgesinden katılan tek Türk Üniversitesi oldu.

Ege Üniversitesi #EuvsVirus’a tam destek verdi
Yayınlama: 05.06.2020
A+
A-

Ayrıca, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Topluluğu tarafından düzenlenen Matchathon’da da yer alan Ege Üniversitesi,  Türkiye’den katılan 8 üniversiteden biri olarak, 9 takıma pandemi özelinde hayata geçirecekleri projeleri için çok uluslu altyapı ve insan kaynağı desteği sağladı.

#EuvsVirus, Avrupa genelinde 40 ülkede 458 partner ile gerçekleştirildi

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) virüsüne karşı uluslararası akademik ve sanayi işbirliğinin artırılması ve paydaşların bir araya getirilmesine yönelik yürütülen çalışma kapsamında tüm dünya ülkelerinin katılımıyla, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Topluluğu tarafından düzenlenen #EuvsVirus, Avrupa genelinde 40 ülkede 458 partner ile gerçekleştirildi. Kovid-19 pandemisine çözüm aramak için başlatılan Hackathon kapsamında 24-26 Nisan 2020 tarihleri arasında yenilikçi çözümler ile 2 bin 164 çok disiplinli, çok uluslu proje takımı oluşturuldu. Hackathon sonrası 22-25 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilen eşleştirme etkinliği Matchathon ile en iyi 120 takım, partnerlerle eşleştirerek 1960 yeni çapraz Avrupa ortaklığı sağlandı.

Ege Bölgesinden Hackathon’a destek veren tek Türk Üniversite oldu

Uzun soluklu bu süreçte Ege Üniversitesi,  EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi ile katıldığı bu etkinlikte Ege Bölgesinden Hackathon’a destek veren tek Türk Üniversite oldu. Ege Üniversitesi, Matchathon’da da yer alarak, Türkiye’den katılan 8 üniversiteden biri olarak, 9 takıma pandemi özelinde hayata geçirecekleri projeleri için çok uluslu altyapı ve insan kaynağı desteği sağladı. EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi, WeStudyTogether, How to Change the World, Jop, RMLC Visor, SARS-CoV-2 breathalyzer, SensWear, Skyrocket Your Team, Team Discover, Videowiki takımlarıyla eşleşerek, Covid-19 Pandemisi sürecine destek verdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.