Ege Üniversitesi Hastanesi sağlık turizmine hazır

Sağlık Bakanlığı Verimlilik ve Kalite Daire Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmede, 96.28 puan alarak “A Plus Hastane” ilan edilen Ege Üniversitesi Hastanesinin başarısı, düzenlenen tören ile İzmir protokolü ile paylaşıldı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Hastanesinin elde etmiş olduğu bu üstün başarı ile sağlık turizmine hazır olduğunu söyledi.

Ege Üniversitesi Hastanesi sağlık turizmine hazır
Yayınlama: 20.10.2019
A+
A-

Ege Üniversitesi Hastanesinin “A Plus Hastane” olarak ilan edilmesinin ardından bir tören düzenlendi. 96.28 puan alan hastanenin bu başarısı, İzmir protokolü ile paylaşıldı. Ege Üniversitesi Hastanesi bahçesindeki törende konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Hastanesinin elde etmiş olduğu bu üstün başarı ile sağlık turizmine hazır olduğunu ifade etti.

Ege Üniversitesinin toplumun ihtiyaçlarına kayıtsız kalmadığını ve bu sorunlara her geçen gün çözümler geliştirdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “En çok hassasiyet gösterdiğimiz konuların başında sağlık geliyor. Donanımlı sağlık kadrosu ile nitelikli, güvenilir ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunan Ege Üniversitesi Hastanesi, bölgemizde ve ülkemizde en çok tercih edilen hastaneler arasında yer alıyor. Bizler, bir toplumun refah seviyesinin belirlenmesinde sağlık hizmetlerinin kalite ve ulaşılabilirliğinin, temel ölçütler arasında yer aldığının bilincindeyiz. Bu bilinçten hareketle hem tıp eğitiminde hem de sağlık hizmetlerinde kalite standartlarına ulaşmak için başhekimliğimiz ve dekanlığımız ile değişim ve dönüşüm odaklı çok değerli uygulamalar hayata geçirdik. Özellikle günümüzde önemini her geçen gün artıran sağlıkta kalite standartlarına ulaşmak ve Hastanemizi hak ettiği noktaya ulaştırmak için Hastanemiz bünyesinde yer alan kalite koordinatörlüğümüzü yeniden yapılandırdık” şeklinde konuştu.

Neler yapıldı?

Son iki yıl içerisinde ortaya koydukları vizyon doğrultusunda sağlıkta yeniden yapılanmaya önem verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Budak, yeniden yapılanma doğrultusunda atılan adımları ise şöyle özetledi:
“Uluslararası kalite standartlarında dokümantasyon sistemi, raporlama sistemlerini tekrardan ele alarak yaptığımızı yazma yazdığımızı da uygulama yolunda önemli bir aşamaya geçmiş olduk. Bilgiyi günlük rutinde uygulanır, raporlanır ve dokümante edilebilir hale getirme amacıyla; klinik, poliklinik, laboratuvarlar, Medula ve Doktor Bilgi Bankası sistemlerinin birbiriyle uyumlu çalışmasını sağladık. Hasta ve yakınlarımıza daha yaşanabilir bir çevre, daha güvenilir bir hastane ortamı sunmak için hastanemiz içerisinde ve çevresinde yoğun bir yenileme çalışması başlattık. Tüm bu süreç sonunda ise hasta ve yakınlarımızdan, bölge halkından aldığımız pek çok olumlu geri dönüş, başlattığımız değişim sürecini başarıyla sürdürdüğümüzün en önemli göstergesi oldu. Bugün bizler için oldukça önemli bir gün. Sağlık hizmetlerinde kalite standartlarını yakalamak için yürüttüğümüz çalışmaların meyvesini aldık. Sağlık Bakanlığımızın Verimlilik ve Kalite Daire Başkanlığı ekibi tarafından hastanemizde yapılan değerlendirmeler sonucunda Hastanemiz iki yılda 53 puandan 96.28 puana yükselerek A Plus hastane oldu.”

Sağlık Turizmi ve Merkezi Ameliyathanenin hizmete açılması yeni hedef
Prof. Dr. Budak, “Bu başarılar, Ege Üniversitesi Hastanesi için bir ilk ve bizler bununla gurur duyuyoruz; ancak şunu söylemek istiyorum ki elde ettiğimiz bu başarı bizler için yalnızca bir başlangıç. Bundan sonraki süreçte de, kendimize yeni hedefler koymaya, bu hedefleri daha ileri seviyeye taşımaya ve çok çalışmaya devam edeceğiz. Eksiklerimizi analiz ederek, bunları tamamlama çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Şimdi öncelikli hedefimiz, ameliyathane ünitelerimizin eksiklerinin tamamlanarak bir an önce hizmete açılması; fiziki koşulları iyi olmayan hastanemizin yerinde yenilenme çalışmalarına zaman kaybetmeden başlanmasıdır” dedi.

Cumhurbaşkanına teşekkür

Devletin desteğini her zaman arkalarında hissettiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak şöyle devam etti:”Hastanemizin yeniden yapılanma ve hizmete kalitesini artırdığımız bu dönemde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hastanemize toplam 80 milyon TL ek ödenek daha tahsis edildi. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve son Başbakanımız Binali Yıldırım’a huzurlarınızda üniversitem ve şahsım adına bir kez daha teşekkür ederim. Ülkenin dört bir yanına şifa dağıtan üniversitemiz hastanesinin eksiklerini tamamlayarak, çağın gereklerine ve toplumun değişen sağlık ihtiyaçlarına uygun olarak yeniden inşa edeceğiz. Yeni projelerimiz sayesinde, hastanemizi çok daha modern bir altyapıya kavuşturarak sunduğumuz sağlık hizmetinin kalite ve verimliliğini artıracağız.”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin A Plus Hastane olmasında büyük başarı gösteren kliniklere başarı belgeleri ise; Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Yaşar Kırkpınar, AK İzmir İl Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Bornova Kaymakamı Fatih Genel ile İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop tarafından takdim edildi.

Törene ayrıca; İzmir sağlık sektörünün temsilcileri, EÜ senato üyeleri, EÜ yönetim kurulu üyeleri, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimi, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi birim yetkilileri katıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.