Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Ortak Tören ile Mezun Oldu!

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencileri, ortak düzenlenen tören ile lisans eğitiminden mezun oldu. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencileri, Profesör Doktor Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde düzenlenen ortak mezuniyet töreni ile üniversite öğrenimlerini tamamladı. Gazetecilik, Radyo Sinema ve Televizyon, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencilerinin Mezuniyet törenine E.Ü İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Parsa, EÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlknur Gürses, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Ortak Tören ile Mezun Oldu!
Yayınlama: 03.07.2019
A+
A-

Ege Üniversitesi (E.Ü) İletişim Fakültesi 49. dönem mezunlarını düzenlenen görkemli bir törenle sektöre uğurladı. Programda, 2016 yılında trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Soner Ertan’ın diplomasını annesi Halime Ertan aldı. Duygusal anların yaşandığı törende Arkadaşları, Ertan’ın adını yaşatacak bir orman bağışladı.
Mezuniyet töreni; İletişim Fakültesi 2018-2019 yılı mezun öğrencilerinin sahneye çıkması ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile basın şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı ve akabinde İstiklal Marşı okundu.
Törenin açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Dilek Takımcı “Bugün burada mezunlarımızın heyecanına ortak olmak çok güzel bir duygu. Sevgili öğrencilerimizle İletişim Fakültesi çatısı altında biz çok büyük bir aile olduk. Bugün öğrencilerimden ayrılmanın hüznünü yaşıyorum fakat biliyorum ki gönül bağımız hep devam edecek. Öğrencilerime Dekan hocaları olarak tavsiyem ‘yaşamın zorluklarına kanmayın’ her ne iş yaparsanız yapın her zaman dürüst, gayretli ve çalışkan olun. Ülkemizin dürüst, ahlaklı, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençlere ihtiyacı var. Ege Üniversitesi kimliğini her zaman gurur duyarak taşıyın, zira siz bundan sonrada Ege Üniversitesi ailesinin birer ferdisiniz” diye konuştu.
Medya sektörünün zorluklarına da değinen Dekan Takımcı, “İletişim Fakültesi Dekanı, Öğretim Üyesi ve Sinema-Televizyon alanından mezun biri olarak mesleğimiz adına en önemli sorunun formasyon konusu olduğuna inanıyorum. Medya sektöründe diplomamızın formasyon olarak tanınmaması yani işe alımlarda diploma zorunluluğunun olmaması çok üzücü” dedi. Bu sorun için elinden geleni yapacağını ifade eden Dekan Takımcı sesini duyurabileceği her platformda yasal düzenlemenin gelmesi için, bir çözüm üretmek için katkı sağlamaya çalışacağını da aktardı.

“Hedefimiz nitelikli ve kaliteli eğitim”

Dekan Takımcı konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “E.Ü İletişim Fakültesi her zaman daha iyi ve kaliteli eğitimi hedefliyor bunun için de üniversite yönetiminden hocalara ve çalışanlara kadar herkese teşekkür etmemiz gerekiyor. Bugün öğrencilerimizin hayatlarının dönüm noktası, ömür boyu öğrenme arzusuyla hayata atılıp umarım medya sektöründe başarılara imza atacaklar ve bizi gururlandıracaklar. Tüm hocalarımıza, öğrencilerimizin sevgili ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum”

“Diplomamızın tanınmasını istiyoruz”

Mezun iletişimciler adına konuşan EÜ İletişim Fakültesi Birincisi Gazetecilik Bölümü Öğrencisi Yağmur Karadağ, “Bugün benim için çok heyecanlı bir o kadar da gurur verici bir gün. Dört yıl boyunca verdiğim emeğin karşılığını sizlerin önünde almak beni ayrıca heyecanlandırıyor. Elde ettiğim bu başarı için elbette teşekkür etmem gereken çok kişi var. Öncelikle benim yanımda olan ve başarılı olmak için bana tüm olanakları sağlayan sevgili aileme, sonrasında ise özgün dersleriyle bize mesleğimizi öğreten ve sektöre hazırlayan kıymetli hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Fakat her geçen gün işsiz arkadaşlarımız çoğalıyor, medya sektöründe diplomamız formasyon olarak tanınmıyor. Biz mezunlar bunun derin üzüntüsünü yaşıyoruz ve alanda diploması olmayan kişilerin gazeteci olduğunu söyleyerek bilgi paylaşmalarının bize yapılan haksızlık olduğuna inanıyorum” dedi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim yılında; İletişim Fakültesi Birincisi Gazetecilik Bölümü Öğrencisi Yağmur Karadağ, İletişim Fakültesi İkincisi Gazetecilik Bölümü Öğrencisi Emine Güner, İletişim Fakültesi Üçüncüsü Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencisi Sima Şentürk oldu.
Soner Ertan unutulmadı.
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde eğitim gören ve 2016 yılında trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden genç iletişimci Soner Ertan arkadaşları tarafından anıldı. Mezuniyet törenine katılan Soner Ertan’ın annesi Halime Ertan oğlunun diplomasını Prof. Dr. Müjde Ker Dinçer’den aldı. Duygusal anın yaşandığı programda, arkadaşları Soner’in adını yaşatacak bir orman bağışladı.
Tüm öğrencilerin diplomalarını almalarıyla, geleneksel kep atma ritüelinin büyük bir coşkuyla gerçekleştirildiği törende, genç iletişimciler “Basın Yemini” ederek iletişim sektörüne uğurlandı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.