Ege Üniversitesi Teknokent etkinliklerinde birinci sırada

Yükseköğretim Kurulunun üniversitelerin performansının değerlendirdiği “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu”nde Ege Üniversitesi, “Teknokent veya Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Projelerine Katılan Öğrenci Sayısı” metriğinde birinci oldu. 100 üniversiteden 24 bin 13 öğrencinin katıldığı Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi Projelerinde Ege Üniversitesi bin 880 öğrenci ile ilk sırada yer aldı.

Ege Üniversitesi Teknokent etkinliklerinde birinci sırada

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin, bilim ve teknoloji ekosistemini her geçen gün daha sağlamlaştırarak güçlendiriyoruz. Öğrencilerimizin gelişimlerine katkıda bulunmak onların bilim ve teknoloji alanında araştırmalar yapması, ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı koymalarını sağlamak amacıyla göreve geldiğimiz günden beri yoğun gayret içindeyiz. Üniversitelerin performansının değerlendirildiği Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporunda yer alan değerlendirme kriterlerine göre en başarılı üniversitelere ilişkin verilerde EGE Teknopark ‘Teknokent veya Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) projelerine katılan öğrenci sayısı’ metriğinde 1880 öğrenci ile lider oldu. Araştırma üniversitesi olma yolunda yaptığımız nitelikli çalışmalarda emeği geçen tüm mensuplarımızı tebrik ediyorum” dedi.

EGE Teknopark ve EBİLTEM TTO olarak üniversite öğrencilerinin girişimcilik ve inovasyon ekosistemlerine dahil olması için ilk günden beri özveriyle çalıştıklarını ifade eden EGE Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Emre İlker, “Bu kapsamda 2019 ve 2020 yıllarında birçok proje, etkinlik, bilgilendirme günü, hackhathon, hızlandırıcı programlar düzenledik. ‘Dijital İşletmeler Yolunda: Endüstri 4.0 (D)evrimi Konferansı’ ile öğrencilere gelişen ve dönüşen dünyamızda teknoloji kaldıraç etkisi ve inovasyon ile ilgili uygulamalı eğitimler verildi. Gerçekleştirilen Hack4Art Hackhatonu ile 200’den fazla öğrenci 3 aylık bir eğitimden sonra iki gün boyunca prototip geliştirdi ve ilk 3 ekibe ödül verildi. İlgili etkinlik sonucu ortaya çıkan prototipler 3 ay boyunca Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde sergilendi ve bu ‘Hack4Art Sanat Teknolojileri Sergisi’ ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. İzmir üniversitelerinin ortak paydada buluşup etkinlikler gerçekleştirdiği İzmir Üniversiteler Platformu-Teknoloji Günleri etkinlikleri kapsamında 300’den fazla öğrenci ilgili etkinliklerde sunum yapmak için projelerinin yazım süreçlerinden hayata geçirilene kadar olan süreçte sürekli TTO’dan destek aldı ve paydaşı olduğumuz ilgili etkinlikte projelerini sunma fırsatı elde ettiler” diye konuştu.

“Alanda farklı eğitimlerle öğrencilere destek sağlandı”

Prof. Dr. İlker, “Her ay EGE Teknopark Kuluçka Merkezinde düzenlenen ENTalks etkinlikleri ile tüm öğrencilere açık eğitimler ve atölyeler düzenlendik. 12 aylık bir proje olarak düzenlenen bu etkinliklere tüm bölümlerden öğrenciler katıldı.  Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirilen Mimar ve Mühendisler Grubu 4. Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi ve Sergisi etkinliğine Teknopark Yönetimi, Firmaları ve Kuluçka Merkezi olarak destek sağladık. Ayrıca 500’den fazla öğrencinin fikirlerinin ticarileştirme süreçlerinde geçeceği yollar ile ilgili hem uygulamalı eğitimler hem de deneyim paylaşımları yapıldı” dedi.

Çok farklı eğitimlerle öğrencilere destek verdiklerini belirten Prof. Dr. İlker, “Ege Teknopark, EBİLTEM TTO ve EGESEM işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Teknoloji 101’ projesi ile 900’den fazla öğrenciye 16 saat boyunca süren eğitimlerle temel girişimcilik, iş planı yazma, iş fikri sunma konularında eğitimler verildi. Tüm bu projelerin yanı sıra EGE Teknopark olarak yürütücü olunan TÜBİTAK 1601 destekli BİGG-Ege projesi ile genç girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmesi için uçtan uca öğrencilere destek veriliyor. 2018 yılında açılan ‘TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı’ çağrısı kapsamında da desteklenmeye hak kazanarak proje yürütücülüğü yapan EGE Teknopark desteğiyle son 4 yılda açılan altı TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim çağrısında, BiGG-Ege Programından destek alınarak TÜBİTAK’ın 2. aşama panellerine katılan 66 girişim takımın 41’i destek almaya hak kazanarak  şirketleşmelerini sağlandı” diye konuştu.  

Yayınlama: 01.03.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.