Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ege Üniversitesi’nde Taciz Var iddilarına Senatodan açıklama geldi!

Bugün Sosyal Medya’da #EgedeTacizVar hashtagi gündem olmuştu. Video çeken Ege Üniversiteli öğrenciler rektörlükten açıklama istemişti. Ege Üniversitesi Senatosu konu ile ilgili açıklama yayınladı.

Bugün Sosyal Medya'da #EgedeTacizVar

Ege Üniversitesi bugün sosyal medyada ‘EgedeTacizvar Hashtagi ile gündem olmuştu. Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan KYK yurdu önünde meydana gelen taciz olayı hakkında Ege Üniversitesi Senatosu açıklama yaptı. Ege Üniversitesi’nden yapılan açıklamada taciz olayı gerçekleştiren şahsın akrabasını bırakma bahanesi ile içeri girdiği ve ardından kız yurdunun bulunduğu bölgede tacizi gerçekleştirdiği açıklandı. Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada olaya Ege Üniversitesi’nin güvenlik birimlerinin kısa süre içinde müdahale ettiğini ve zanlının polise teslim edilerek ceza alması için gerekli talimatın verildiği bilgisi aktarıldı.

‘1 DAKİKA İÇİNDE MÜDAHALE EDİLDİ’

Konu ile ilgili paylaşılan açıklama şu şekilde; “Olay günü, yerleşkemiz içinde bulunan KYK kız öğrenci yurduna, bir akrabasını bırakmak üzere otomobiliyle gelen şüpheli, akrabasının öğrenci kimlik kartını göstermesi üzerine yerleşkeye alınmış, akrabasını yurda bıraktıktan sonra da yerleşkemizden ayrılması gerekirken söz konusu üzücü olay yaşanmıştır. Güvenlik birimlerimize telefonla gelen ihbar üzerine motorize ekiplerimiz, 1 dakika içinde söz konusu bölgeye giderek şüpheliyi etkisiz hale getirmiştir. Akabinde polise bilgi verilerek şüpheli polis ekiplerine teslim edilmiştir. Yargıya intikal eden konuyu yakından takip eden hukuk birimimize, şüphelinin en ağır cezayı alması için ne gerekiyorsa yapılması yönünde talimat verilmiştir; ayrıca mağdur öğrencimiz ve ailesiyle de görüşülerek her anlamda yanlarında olduğumuz ifade edilmiştir” denildi.

ACİL PANİK BUTONU HATIRLATMASI

KYK yurdunun bulunduğu yol üzerine acil panik butonlarının yerleştirildiğini hatırlatan Ege Üniversitesi Senatosu, bu konuda birçok adım atıldığını ve bu çalışmaların daha da artarak sürdürüleceği aktarıldı. Konu ile ilgili açıklamada “Tüm bu önlemlerimize rağmen öğrencimizin yaşadığı ve asla kabul edilemez talihsiz olaydan büyük bir üzüntü duymaktayız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimizin huzur ve güven ortamında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürebilmeleri için 24 saat esasına göre güvenlik uygulamalarımızı geliştirerek devam edeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.