Ege’ye sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı.. İzmir, Denizli, Aydın, Manisa, Muğla, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre Ege Bölgesi’nde hava nasıl olacak? Yağı bekleniyor mu? İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Muğla, Kütahya, Afyon, Uşak hava durumu

Ege’ye sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı.. İzmir, Denizli, Aydın, Manisa, Muğla, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar hava durumu
Yayınlama: 29.11.2019
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Nevşehir, Kayseri, Adıyaman, Diyarbakır, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege ile İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa çevreleri ve Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan, Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat), Orta ve Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Bursa çevrelerinde yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

EGE’DE HAVA SICAKLIĞI NASIL?

Ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

EGE’DE RÜZGAR VAR MI?

Genellikle güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Kıyı Ege yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE’DE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın güneyli yönlerden Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİNDE HAVA DURUMU

Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR °C, 13°C
Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 17°C
Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı

İZMİR °C, 20°C
Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA °C, 17°C
Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KÜTAHYA °C, 17°C
Çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AYDIN °C, 17°C
Çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 16°C
Parçalı çok bulutlu, zaman zaman kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

UŞAK °C, 13°C
Parçalı ,çok bulutlu, sağanak ve yağmurlu.

EGE DENİZİ’NDE HAVA DURUMU

Hava Durumu:

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı;
Rüzgâr:
Kuzey Ege’de batı ve güneybatıdan 4 ila 5 (30-50 km/sa)zamanla 2 ila 4 (10-30 km/sa); Güney Ege’de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), zamanla 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde,
Dalga:
1,5 ila 2,5m, Güney Ege’de 2,0 ila 3,0m, zamanla genelinde 1,0 ila 2,0m,
Görüş:
İyi, yağış anında orta.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.