Ege’de o kente ani sel ve su baskını uyarısı! İzmir, Denizli, Aydın, Muğla, Manisa, Afyon, Kütahya ve Uşak hava durumu…

Meteoroloji Genel müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Ege bölgesi’nde bu ügn hava nasıl olacak? İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Afyon, Kütahya, Uşak ,Manisa ve Kütahya’da hava durumu…

Ege’de o kente ani sel ve su baskını uyarısı! İzmir, Denizli, Aydın, Muğla, Manisa, Afyon, Kütahya ve Uşak hava durumu…
Yayınlama: 14.11.2019
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya, Bolu ve Karabük çevreleri ile Mersin’in kuzey ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Aydın’ın batısı (Söke, Kuşadası, Didim), Muğla il geneli, Antalya’nın batı kıyı ilçelerinde ( Kaş, Kale, Finike, Kumluca ve Kemer) kuvvetli, Muğla’nın Marmaris, Ula, Köyceğiz ve Datça ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve Orta Karadeniz’de yer yer pus ve sis bekleniyor.

MUĞLA’YA ANİ SEL VE SU BASKINI UYARISI!

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Aydın’ın batısı (Söke, Kuşadası, Didim), Muğla il geneli, Antalya’nın batı kıyı ilçelerinde ( Kaş, Kale, Finike, Kumluca ve Kemer) kuvvetli(21-50 kg/m2), Muğla’nın Marmaris, Ula, Köyceğiz ve Datça ilçelerinde çok kuvvetli(51-75 kg/ m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve çok bulutlu bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Aydın’ın batısı (Söke, Kuşadası, Didim) ve Muğla il genelinde kuvvetli, Muğla’nın Marmaris, Ula, Köycağiz ve Datça ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

EGE KENTLERİNDE HAVA DURUMU

AFYONKARAHİSAR °C, 15°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, sağanak yağışlı

İZMİR °C, 20°C

Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 18°C

Parçalı çok bulutlu, zaman zaman çok kuvvetli olmak üzere, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

UŞAK °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

AYDIN °C, 22°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı

KÜTAHYA °C, 16°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde yerel olarak kuvvetli, Marmaris, Ula, Köyceğiz ve Datça ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

EGE DENİZİNDE HAVA DURUMU

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Rüzgâr: Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), kuzeyi 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle saatlerinden sonra geneli güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yer yer 5 (40 km/sa),Güney Ege’de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde.

Dalga: 1,0 ila 2,0m, Kuzey Ege’nin kuzeyinde akşam saatlerine kadar 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış anında zayıf.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.