Egeli genç turizmciler geleceğe güvenle hazırlanıyor

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi, Dünyanın önde gelen otel zinciri TUI grubu ile fakülte tarihinin en büyük staj ve iş protokolünü imzaladı. TUI grubunun Türkiye’de 21 otelinde, Çeşme Turizm Fakültesi öğrencilerinin staj ve iş imkânına kavuştuğu protokol ile tüm fakülte öğrencilerini kapsayacak istihdam sağlandı.

Egeli genç turizmciler geleceğe güvenle hazırlanıyor
Yayınlama: 20.01.2022
A+
A-

Ege Üniversitesi Rektörlüğünde yapılan protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ve TUI grup adına TUI Group – TTHotels Türkiye Temsilcisi Av. Kaan Şahinalp katıldı.

Üniversite-sektör iş birliği vurgusu

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, araştırma üniversitesi hedefine ulaşan Ege Üniversitenin temel önceliğinin öğrenci odaklı üniversite olduğunu kaydetti. Rektör Budak, “Öğrencilerin verimli, kaliteli, donanımlı eğitim aldığı ve huzur içinde yaşadığı bir üniversite olmanın gururunu yaşıyoruz. Çeşme Turizm Fakültesi öğrencilerimiz, imzalanan protokol ile çok önemli istihdam fırsatına kavuştu. İş birliğimiz,  turizm sektörüne de çok önemli bir ivme kazandıracak. Bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm, ülkemizin en önemli gelir kaynaklarından birisi. Türkiye’nin kalkınma hedefleri doğrultusunda sektöre nitelikli, alanına hâkim, yenilikçi ve girişimci turizmciler yetiştirmek için fakültemiz bünyesinde eğitimlerimiz devam ediyor. Yaptığımız bu iş birliği kapsamında öğrencilerimiz sektörün önde gelen kuruluşlarından TUI grubun otellerinde staj ve hatta sürekli çalışma şansı bulacaklar. Biz de Ege Üniversitesi olarak TUI gruba akademik destek sağlayacağız. Üniversite-sektör iş birliği için örnek olacak bu protokolün her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başarılı öğrenciler sürekli istihdam edilecek

İş birliğinin detaylarından bahseden Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Protokol kapsamında, istihdam edilecek öğrencilerimizin konaklama, yiyecek içecek, tesise sezon başı ve sezon dönüş ulaşım giderleri ve maaş ile sigortaları TUİ otel zinciri tarafından karşılanacak.  15 Mayıs-15 Ekim tarihlerini kapsayan ve her sene devam edecek protokol kapsamında başarılı performans gösteren öğrencilerimiz sürekli olarak otel zincirinde istihdam edilecek. Ayrıca, öğrencilerimiz otel zincirindeki eğitim seminerlerinden ücretsiz yararlanırken Çeşme Turizm Fakültesi olarak biz de akademik kadromuz ile hizmet içi eğitimler vereceğiz” diye konuştu.

Dünyanın önde gelen turizm grubu olan TUI grup bünyesinde¸1600 seyahat acentesi, 150 uçağa sahip beş havayolu, 400’den fazla otel ve 15 yolcu gemisi bulunuyor. Grubun, Türkiye’de ise 21 oteli bulunuyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.