Egeli gençler, depremzede çocuklara moral oluyor

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Kızılay iş birliği ile İzmir’de meydana gelen depremin ardından Bornova Sakarya Parkı’nda kurulan çadırkentte kalan çocukların yaşadıkları travmayı atlatmalarına destek olmak, streslerini azaltmak ve eğlenceli vakit geçirerek kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla açık hava oyunları, kukla gösterileri, çocuk yogası, deney ve resim çalışmaları gerçekleştirildi.

Egeli gençler, depremzede çocuklara moral oluyor
Yayınlama: 04.11.2020
A+
A-

İzmir’de meydana gelen depremin ardından Ege Üniversitesi ailesi depremin yaralarını sarmak ve izlerini silmek için Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde tek vücut olarak depremzedeler için bütün imkânlarını seferber ediyor. Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi ve Tıbbi Dokümantasyon Sekreterlik Programları, Kızılay işbirliği ile Bornova Sakarya Parkı’nda kurulan çadırkentte bir dizi etkinlik yaptı. Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Ekşi,  “Yaşadığımız deprem felaketinin en büyük mağdurlarından olan çocuklarımız için Meslek Yüksekokulumuz, Kızılay işbirliği ile Bornova Sakarya Parkı’nda kurulan çadırkentte etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Gün boyu çocuklar için yaşadıkları travmayı azaltmalarına destek olacak açık hava oyunları, kukla gösterileri, çocuk yogası, deney ve resim çalışmaları yaptık.  Çocukların ruhsal açıdan yaşadıkları olumsuz etkileri azaltmaya yönelik gerçekleştirilen bu çalışmalar, Kızılay ile işbirliği içerisinde, önümüzdeki haftalarda da farklı noktalarda devam edecek” dedi.

Doç. Dr. Ali Ekşi,  5 Kasım tarihinde 14:00-17:00 saatleri arasında Buca Hipodromu’nda kurulan çadırkentte olacaklarını, Kızılay ve AFAD tarafından uygun görülen ortamlar ve tarihler belirlendikçe etkinliklere devam edeceklerini de ifade etti. 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.