Egeli İhracatçılar’dan 15 Temmuz anısına açıklama: “Türkiye demokrasi destanı yazdı”

Egeli İhracatçılar’dan 15 Temmuz anısına açıklama: “Türkiye demokrasi destanı yazdı”
Yayınlama: 14.07.2020
A+
A-

Ege İhracatçı Birlikleri(EİB) başkanları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili açıklama yaptı. 15 Temmuz’un 4. Yıl dönümünde konuşan başkanlar. Türkiye’nin 4 yıl önce tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini ve bir destan yazıldığını dile getirdiler.

 “Türkiye demokratik bir ülke olarak yoluna devam edecek”

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye’nin demokratik bir ülke olarak yoluna devam edeceğini 15 Temmuz 2016 tarihinde tüm dünyaya gösterdiğini kaydetti.

Eskinazi, “Türk halkının dini duygularından beslenerek güçlenen, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki azınlık konumdaki uzantılarıyla kendi vatandaşına silah doğrultup, demokrasiyi askıya alma çabası içinde olanlara en güzel cevabı 15 Temmuz 2016 günü Türk halkı verdi. Demokrasiyi özümsemiş 83 milyon insanımız Türkiye’de demokrasiden geri dönüş olamayacağını tüm dünyaya haykırdı. Türk insanının ihracat dünyasındaki temsilcileri olarak bizler de demokrasiye bağlılığımızı paylaşıyoruz. Dünya genelinde tüm iş kontaklarımıza Türkiye’de siyasi istikrarın sürdüğünü, demokratik seçimlerle gelen hükümetin iş başında olduğunu dile getiriyoruz. Olaylar sırasında şehit olan güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

“Türk Halkı 15 Temmuz 2016’da Demokrasi destanı yazdı”

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, “Türk halkı, 15 Temmuz 2016 akşamı dünyaya demokrasi dersi verdi. 83 milyonun demokrasiye sahip çıkma iradesi hain darbe girişimini saatler içerisinde bertaraf etti” dedi.

“Büyük bir demokrasi sınavından başarıyla çıktık” diyen Uçak, “Türk insanının bu sınavdaki başarısı tüm dünyaya örnek oldu ve darbe heveslilerinin bir daha bu topraklarda darbe girişiminde bulunmasının yolunu da kapatmış oldu. Biz ihracatçılar, 15 Temmuz 2016 öncesinde olduğu gibi, sonrasında da Türk demokrasisine olan güvenimiz ve bağlılığımızla üretmeye ve ihracat yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Uçak, sözlerine şöyle devam etti: “İhracatçılar olarak, 15 Temmuz darbe girişimi sorasında dünyanın hemen hemen her ülkesindeki ticari partnerlerimize, Türkiye’de demokratik rejimin tüm kurumlarıyla çalıştığını, siyasi istikrarın korunduğunu, ve Türkiye’nin her zaman olduğu gibi tüm dünya için istikrarlı ve stratejik bir çözüm ortağı olduğu mesajını güçlü bir şekilde verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bu duruşumuz ihracatımızın sürekliliğini ve artışını da devamlı kılıyor.

 Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin demokrasiye bağlılığıyla muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için vargücüyle çalışmaya devam edecektir. Biz ihracatçılar da bu hedefe ulaşmak için üretmeye ve ihracata 7 gün 24 saat çalışarak katkı sağlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nü kutluyor, 15 Temmuz 2016 tarihinde Demokrasimizi canı pahasına koruyan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerinizi sunuyorum.”

“İhracatçılar olarak Türk demokrasisine güveniyoruz”

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, Türk Halkı’nın 15 Temmuz 2016’da Demokrasi’ye olan bağlılığını tüm dünyaya gösterdiğini söyleyerek, “ Türk halkı demokrasiye olan bağlılığını ve demokrasiye sahip çıkma iradesini 15 Temmuz 2016 akşamı canı pahasına tüm dünyaya göstermiştir. Ülkemiz büyük bir demokrasi sınavından başarıyla çıkmıştır. Türk insanının bu sınavdaki başarısı tüm dünyaya örnek olmuş ve demokrasiye sahip çıkma kararlılığını perçinlemiştir” dedi.

İhracatçılar olarak, Türk demokrasisine olan güven ve bağlılıkla üretmeye ve ihracata devam ettiklerini vurgulayan Celep, “Dünyanın hemen hemen her ülkesindeki ticari partnerlerimize, Türkiye’de demokratik rejimin tüm kurumlarıyla çalıştığı, istikrarın korunduğu, ve Türkiye’nin her zaman olduğu gibi tüm dünya için istikrarlı ve stratejik bir çözüm ortağı olarak ilerlediğimiz mesajını  verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bu duruşumuz aynı zamanda ihracatımızın sürekli artışına da zemin hazırlamıştır. Celep, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin demokrasiye bağlılığını muhafaza etmek ve muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için var gücüyle çalışmaya devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nü kutluyorum” diye konuştu.

“Türk halkı 15 Temmuz’da hain kalkışmayı bertaraf etti”

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er de, “15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetlerinde yuvalanmış bir azınlık grup tarafından yapılan hain kalkışma tüm Halkımızın direnciyle karşı karşıya kalarak bertaraf edilmiştir. Bu, Türk halkının demokrasiye bağlılığının güzel bir göstergesi olmuştur. Söz konusu girişimde halkımızın canı pahasına demokrasiye olan bağlılığını göstermesi bizim için Ülkemize daha fazla katkı yapmak, daha fazla ihracat yapıp ülkemiz ekonomisine ve ihracatına birer tuğla fazla koymak adına bir motivasyon kaynağı olmuştur” dedi.

Zorlu salgın dönemini de, Türkiye’nin en az zararla atlatması ve hatta içinde bulunulan şartlara rağmen üretici ve çiftçilerle birlikte elbirliği yaparak bu dönemi Türkiye adına kazançlı bir şekilde geçirmek için tüm gayretleriyle çalıştıklarını söyleyen Celep, “100. kuruluş yıldönümüne doğru emin adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti’ni, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu çağdaş uygarlık seviyesine yükseltme hedefi çerçevesinde Türk demokrasisine sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir. Amacımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100. Yıldönümü için belirlenmiş olan 226,6 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmaktır. Bu vesile ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.

“Türkiye’de askeri darbe defteri bir daha açılmamak üzere kapandı”

Ege Tütün İhracatçıları Birliği Başkanı Ömer Celal Umur ise, “15 Temmuz 2016 tarihinde Türk demokrasisine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki azınlık bir hain grubun darbe girişimi, Türk halkının tüm gücüyle ve canı pahasına karşı koyması sonrasında püskürtüldü ve Milletimiz demokrasiye sahip çıktı. Türkiye büyük bir demokrasi sınavından başarıyla çıktı” dedi.

“Türk insanının demokrasiye sahip çıkma kararlılığı, Türkiye’de darbe defterini bir daha açılmamak üzere kapatmıştır” diyen Umur, “Vatandaşlarımızın bu tavrı her türlü takdire layıktır. Biz de, bu süreçte Türk demokrasisine olan güvenimiz ve bağlılığımızla “İnadına üretim, inadına ihracat” mottosuyla hareket ederek üretip ihracat yapmaya ve Ülkemize döviz kazandırmaya devam ettik. Bu süreçte, Türkiye’den ithalat yapan dünyanın dört bir tarafındaki alıcılara, ‘Türkiye’de demokratik rejim varlığını koruyor, asayiş ve istikrar korunuyor, Türkiye, her zaman olduğu gibi, tüm dünya için istikrarlı ve stratejik bir çözüm ortağı olmaya devam ediyor’ mesajı verdik. İthalatçıların Türkiye ile ticari ilişkilerinin devamını sağladık” şeklinde açıkladı.

Umur, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Türk ihracatçısının bu güçlü mesajı sayesinde Türkiye’nin 2015 yılında 151 milyar dolar olan ihracatını, sonraki yıllarda küresel piyasalarda yaşanan krize rağmen 2019 yılı sonunda 181 milyar dolara taşımayı başardık.

 100. kuruluş yıldönümüne doğru emin adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti’ni, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefine ulaştırmak için Türk demokrasisine sahip çıkmak hepimizin ortak görevi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100. Yıldönümü için belirlediğimiz 226,6 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürdüğümüzü bildiriyor, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nü kutluyorum.”

Haber: BEYZA COŞKUNTÜRK

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.