Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ege’nin en temizi Kütahya oldu!

(TÜİK) Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan belediye atık istatistiklerinin sonuçları açıklandı. Buna göre Ege bölgesinin en çok atık üreten il İzmir olurken, en temiz il ise Kütahya oldu.

(TÜİK) Türkiye İstatistik Kurumu

Türkiye İstatistik Kurumu Murat Akyol, 2018 yılında Belediye atık istatistiklerini açıkladı. Ege Bölgesi’nde, Kütahya’nın toplanan en fazla atık miktarı bakımından Türkiye’de 40. İl olurken Ege bölgesi illeri arasında 7. il konumda olduğunu ifade etti. Toplanan atık miktarı en yüksek olan il 2 milyon 132 bin ton ile İzmir olurken, toplanan atık miktarı en düşük olan il ise 145 bin ton ile Uşak oldu.

4 İLDE ARTIŞA GEÇTİ EM YÜKSEK MUĞLA EN DÜŞÜK KÜTAHYA

2018 yılında, 2016 yılına göre Ege Bölgesi illerinde toplanan atık miktarı Aydın, Afyonkarahisar ve Manisa’da azalırken diğer illerde artışa geçti. Ege Bölgesi illerinde kişi başı toplanan günlük ortalama atık miktarı 1,95 kg ile en yüksek Muğla olurken en düşük 0,99 kg ile Kütahya oldu.

EN AZ ATIK KÜTAHYA’DAN

2018 yılında ortaya çıkan istatistikleri paylaşan Akyol, 2018 yılında, ‘Kütahya’da kişi başı toplanan günlük ortalama atık miktarı ise 2016 yılında 0,98 kg iken 2018 yılında artarak 0,99 kg olarak gerçekleşmiştir. Kütahya bu değerle kişi başı günlük toplanan en fazla ortalama atık sıralamasında Türkiye’de 62. Ege Bölgesinde 8.il konumundadır.’