“Ege’nin İki Yakası”nı Birleştiren Festival

Çeşme’de 25 yıl aradan sonra düzenlenecek festivalde “Ege’nin İki Yakası” temasıyla Türkiye Yunanistan buluşması gerçekleşecek.

“Ege’nin İki Yakası”nı Birleştiren Festival

İzmir’de 25 yıl aradan sonra yeniden organize edilen Çeşme Festivali, Türkiye ve Yunanistan’dan sanatçıların katılacağı etkinliklere ev sahipliği yapacak. 1980’li yıllarda düzenlenmeye başlanan ve dünyaca ünlü sanatçıların sahne aldığı Çeşme Festivali  25 yıl sonra yeniden kapısını açıyor.

Festival kapsamında, bu yıl 18-22 Eylül’de Ilıca, Alaçatı, Ildırı, Çiftlikköy, Reisdere gibi ilçenin farklı köşelerinde “Ege’nin İki Yakası”  temasıyla etkinlikler düzenlenecek.

“BAŞKAN OLARAK YENİDEN HAYATA GEÇİRMEK, BENİM İÇİN TARİF EDİLEMEZ”

Festival tanıtımı için Çeşme’de bir otelde basın mensuplarıyla buluşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Geçmişte İtalya’dan Belçika’ya Yunanistan’dan Lüksemburg’a kadar onlarca ülkede canlı yayınlanan, benim de 14 yaşında gönüllü rehber olarak başladığım, Lara Fabian, Georges Moustaki gibi sanatçılara Çeşme’de geçirdikleri zaman boyunca eşlik ettiğim, 22 yaşında festival koordinatörü olarak görev aldığım bu çok değerli organizasyonu, bugün Çeşme Belediye Başkanı olarak yeniden hayata geçirmek, benim için tarif edilemez bir heyecan ve mutluluk” dedi.

Oran, 22 yaşında festivalde çalıştığı zaman yakasına taktığı etkinlik kartını, festival biletini ve festival sonrası Yunanistan’da yaşayan müzisyenin kendisine yazdığı mektubu basın mensuplarıyla paylaştı.

ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ

Etkinliklerin ücretsiz olacağını ve festival süresince feribot seferlerinin %50 indirimli olacağını ifade eden Oran, “Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Turistik Otelciler Birliği, Çeşme Esnaf Odası ve Alaçatı Turizm Derneğinin katkılarıyla düzenlenen festivalde Türk ve Yunan sanat dünyasından önemli isimleri ağırlayacaklarını belirten Oran, tüm konser ve etkinliklerin ücretsiz olacak” dedi.

Festival kapsamında Hüsnü Şenlendirici, Yeni Türkü, Cafe Aman İstanbul, Şinadika ve Kırıka, Yunanistan’dan da Eleftheria Arvanitaki, Solon Lekkas’ın sahne alırken, ünlü şeflerin yemek atölyeleri, Sunay Akın ile Ege Türküleri, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin Zorba gösterilerinin yer alacak.

Dostluk köprüleri kurulacağını dile getiren Oran, “Her yıl genişleyerek büyüyeceğine inandığımız bu festival ile Çeşme Yarımadası’nda tarih,  dans, müzik, kültür ve yemek buluşmalarına ev sahipliği yapacak, farklı temalar  ile her yıl dünyanın dört bir köşesine dostluk köprüleri kuracağız” dedi.

Festivalde sahne alacak bazı Yunan sanatçılar da tanıtım toplantısında mini bir konser sundu.

ÇAĞLA KUBAT SÜRPRİZİ

Çağla Kubat, Çeşme Festivali tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda 1-6 Eylül tarihleri arasında Çeşme’de düzenlenecek olan uluslararası  Wind Fest’i duyurdu. Kubat, “Sörf, benim hayatım ve ben sörfü Çeşme’de öğrendim. Şimdi de rüzgar sörfünü burada öğretme imkanına sahibim ve bundan mutluluk duyuyorum” dedi.

Yayınlama: 28.08.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.