Egeyön Haber Masası 1. Bölüm-Ekstra.. Leman Deda Kalkan,’ Yeni Otopark Yasası’nı Değerlendirdi

Egeyön Haber ekibi, yepyeni bir programı daha Egeyön TV ile abonelerine ulaştırıyor. Egeyön Haber Masası programı ilk bölümüne Denizli Büyükşehir Meclisi 2.başkanvekili ve Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi Leman Deda Kalkan konuk oldu. Kalkan Egeyön Haber Haber Koordinatörü Gazeteci Ahmet Deda ve Egeyön Haber Haber Müdürü Gazeteci Serkan Özkurt’un sorularını yanıtladı.

Egeyön Haber Masası 1. Bölüm-Ekstra.. Leman Deda Kalkan,’ Yeni Otopark Yasası’nı Değerlendirdi

Egeyön TV’de yayınlanmaya başlayan Egeyön Haber Masası programının ilk konuğu Denizli Büyükşehir Meclisi 2.başkanvekili ve Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi Leman Deda Kalkan konuk oldu. Yeni otopark yasası hakkında değerlendirmelerde bulunan Deda Kalkan, Yeni büyükşehir yasasında yer alan otopark düzenlemesinin kent merkezlerinde kısa vadede çözüm getirmeyeceğini söyledi.

Kent sorunları içerisinde son yıllarda daha da büyük bir sorun haline dönüşen otopark sorunu ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Leman Deda Kalkan, otopark sorunu için atılan adımlar ve bu adımların nasıl bir sonuç vereceği hakkında da konuştu. Leman Deda Kalkan, ‘2020 Mart ‘ta otopark yasasının değişeceği üzerine söylentiler başlamıştı. Ardından bunun Haziran 2020’de olacağı konuşulmuştu. Ancak 2021 Mart ayına kadar bir değişiklik olmadı. 25 Mart 2021’de bir sabah uyandık ki otopark yönetmeliği değişmiş. Yapılan değişiklerde otoparkların daha çok evlerin bahçesinde yer alması sağlanacak.  Eğer evinizin bahçesine yapamıyorsanız, evinizin bodrumunu otopark olarak kullanmalısınız. Eğer bunu da yapmıyorsanız, o zaman otopark yapmadığını için para ödeyeceksiniz’ dedi bize bu yönetmelik.  Ki zaten ödeniyordu otopark katılım payı. Buna da bir düzenleme geldi. Tabi biraz da yerel yönetimlere bırakılmış oldu bu iş. Ama bu Denizli gibi eski yapı stoğu olan şehirlerde bu sorunu çözer mi? Elbette çözmez. Eski yapı stoğu şehrimizde en çok nerede eski yapı stoğu var. Çaybaşı, Saltak gibi yerlerde yeni yapı stoğu çok az. Haliyle bu yönetmelik yeni yapı stoğu olan yerler için geçerli olacak bir yönetmenlik olabilir.’ Dedi.

‘YAPTIRIM LAZIM’

Şehirlerdeki otopark kültürünü de eleştiren Leman Deda Kalkan, ‘ Tabi şöyle bir şey de var. İki adım ötede otopark varken kaldırıma otomobil park etmeyi seçen vatandaşlar da var. Yani bunun için sadece otopark yönetmeliği değil, bu konuda yaptırım da artması lazım sanki.  Ceza taraftarı değilim ama cezalar arttırılsa belki bir şeyler değişebilir’ dedi.

‘YEREL YÖNETİMLER BUNU ÇÖZEBİLİR’

Büyükşehir yasağının otopark sorununu çözecek mi? Sorusunun sorulması üzerine ‘Kısa vadede çözmeyecek. Yeni yapı stoğunun olduğu yerlerde çözebilir ama yeni yapı stoğunun olduğu yerlerde de kaldırım kenarına park edilmesinde de bir sorun yok. Bunu Denizli’nin hatta Merkezefendi’nin yeni semtlerinde de görebiliyoruz. Dar yollarımız daha çok kent merkezinde. Haliyle eski yapı stoğunun da olduğu yer burası. Ancak asıl çözüm gereken yer de burası. Bunu da yerel yönetimler çözebilir. Yeni ve katlı otoparklar yaparak bu sorunu şehir merkezlerinde yoğunluğu azaltmaya çalışmak da çözümlerden biri olabilir’ ifadelerini kullandı.

Yayınlama: 08.04.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.