Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Uçak, “Vaat değil, icraatın konuşulsun”

EĞİTİM BİR-SEN MUĞLA ŞUBE BAŞKANI ÖNDER UÇAK VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ SENDİKANIN KAVAKLIDERE VE YATAĞAN İLÇE TEMSİLCİLİKLERİNCE DÜZENLENEN PROGRAMLARA KATILDI.

EĞİTİM BİR-SEN MUĞLA ŞUBE

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, Yatağan ve Kavaklıdere ilçe temsilciliklerinin düzenlediği etkinliklerde yaptığı konuşmada, yetkililerden eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılayacak icraatlar beklediklerini açıkladı.

İlçe temsilciliklerinin programlarında konuşan Uçak, kırıp dökmeden, mücadele ve müzakere ederek sorunlara çözüm bulma arayışında olduklarını ifade ederek, “Alışılagelen sendikacılığa biçilen rollerin ötesine geçerek, bu alana yeni bir soluk getirdik. Sorunları tespit etmekle yetinmedik, önerilerimizle çözümün yolunu gösterdik. Yasaklara karşı çıktık, özgürlükleri savunduk. Bütün bunları üyelerimizden aldığımız destekle, örgütlü gücümüz sayesinde başardık. Hak ve emek mücadelesi veren sendika olarak, yetkililerden de eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılayacak icraat bekliyoruz” dedi.

“Bakanlık politikalarını algılar değil, olgular belirlemeli”

Bakanlığın 2023 Eğitim Vizyonu ile ortaya koyduğu hedeflerin, oluşturulan algının eğitim çalışanlarını umutlandırdığını kaydeden Uçak, “Bugüne kadar Bakanlığın sadece sözde kalan vaatleri, sosyal medya dışında karşılık bulmayan sözleri, eğitim hayatının içeriğine, öğretmenine, yöneticisine, öğrencisine dokunmayan bakışı maalesef ilk günkü heyecan ve beklentileri azaltmıştır. Bakanlık, somut, dişe dokunur, icra edilebilir politikaları bir an önce hayata geçirmelidir. Bakanlığın politikalarını algılar değil, olgular belirlemelidir” şeklinde konuştu.