Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EGM lise mezunu sözleşmeli personel alımı yapacak

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM personel alımı için yılın ilk resmi ilanını yayınladı. 2023 EGM lise mezunu personel alımı başvuru sürecini başlatırken, ilanın şartları da açıklandı. EGM lise mezunu sözleşmeli personel alımı için başvurular 16 Ocak 2023 tarihinde başlayacak ve 22 Ocak 2023 tarihinde sona erecek. Peki, İçişleri Bakanlığı EGM hangi mesleklerden personel alacak? İçişleri Bakanlığı EGM İstenilen şartlar nelerdir? EGM personel alımı 2023 kadro dağılımı nasıl olacak? Tüm bu soruların yanıtları ve daha fazlası haberimizde. 

Emniyet Genel Müdürlüğü, EGM lise mezunu sözleşmeli personel alımı için beklenen ilana çıktı. Emniyet hizmetleri sınıfı dışında görevli kadrolu ve sözleşmeli personel yönetmeliği ve sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslar çerçevesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında görevlendirilmek üzere KPSS puan sıralaması esas alınmak suretiyle merkez teşkilatına 9 sözleşmeli destek personeli yani hizmetli alımı yapılacak. 

2023 EGM En Az Lise Mezunu Personel Alımı Başvuru Şartları

2023 EGM en az lise mezunu personel alımı başvuru şartları da ilan ile birlikte yayınlandı. Buna göre, kamu personel alımı için aranacak genel şartlar arasında 2022 yılında KPSS orta öğretim düzeyinde KPSS – P94 puan türünden en az 70 puan almış olmak bulunmaktadır. KPSS siz memur alımı 2022 bu statü için geçerli olmayacaktır. 

EGM personel alımı için aranan şartlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinin A bendinde belirtilen koşulları taşımak da aranıyor. EGM lise personel alımı için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarının olumlu çıkması da gerekmektedir. 

Ayrıca, EGM personel alımı 2023 için başvuruda bulunacak adayların Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilen sağlık şartlarını da taşıması gerekmektedir. Bunun yanı sıra EGM personel alımı adaylarının Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yapılacak sözlü ve veya uygulamalı sınavda da başarılı olmaları gerekmektedir. EGM personel alımı iş başvurusu yapan adayların, sınav komisyonu tarafından başarılı bulunmaması durumunda eleme tasarrufu da olacaktır. 

EGM Personel Alımı İş Başvurusu Ne Zaman Yapılacak?

EGM personel alımı iş başvurusu için tarih de belirlendi. Buna göre EGM lise personel alımı için başvurular 16 Ocak 2023 tarihinde başlayacak ve 22 Ocak 2023 tarihine kadar alınacak. EGM personel alımı iş başvurusu yapacak adaylar, başvurularını 22 Ocak 2023 Pazar günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapabilecek. 

EGM Personel Alımı İş Başvurusu Nasıl Yapılacak?

EGM personel alımı iş başvurusu e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı, http://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden EGM personel alımı başvurusunu yapabilecek. EGM lise personel alımı için şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.