El Ele Verdiler Köy Okulunda Radyo Kurdular!

El Ele Verdiler Köy Okulunda Radyo Kurdular!
Yayınlama: 24.11.2018
A+
A-

Denizli’nin Acıpayam İlçesi Alcı Mahallesi’nde bulunan Alcı Ortaokulunda görev yapan öğretmenler, öğrencilerinin derslerine yardımcı olması ve ders dışındaki zamanlarda da farklı faaliyetler ile öğrencilerinin spor, bilim ve sanat konusunda yönelimlerini güçlendirmek amacıyla bir radyo kanalı kurdu. Öğle aralarında okul hoparlörlerinden daha önce kaydı alınan programları öğrenciler ile paylaşan öğretmenler, öğrencilerinin müzik zevklerinin çeşitlenebilmesi için de farklı müzik türlerinden eserler dinletiyor. Ayrıca açtıkları sosyal medya hesapları ile de öğrencileri ile olan temasını okul sonrasında da sürdürüyor.

EĞİTİCİ VE DİNLENDİRİCİ YAYINLAR YAPILIYOR

Öğretmenlerin gönüllü çabaları ile kurdukları ‘Alcı Orta Okulu Radyo ve Televizyonu’ (AORT) adını verdikleri kanalda öğle aralarında müzik, bilim, tarih, edebiyat konularında eğitici ve dinlendirici yayınlar yapılıyor. Aktif olarak kullandıkları radyonun sosyal medya hesaplarında yayınladıkları ‘Deyim Yerindeyse’ adlı program ile hem öğrencilerinin hem de takipçilerinin bilgisini ölçen öğretmenler yarışmada doğru cevabı verenlere çeşitli hediyeler veriyor. Dart, Bilek Güreşi ve Futbol turnuvaları düzenlenerek öğrencilerin spor ile olan ilgisini arttırmayı hedefleyen Alcı Ortaokulu’nda görev yapan eğitimciler, turnuvaların tanıtımını radyo kanalının resmi sosyal medya hesabında yaptıkları renkli videolar ile yapıyor.

Futbol turnuvalarında Şampiyonlar Ligi müziği ile seromoni videosu çeken eğitimciler, görüntülere de maç anlatımı ekleyerek daha da eğlenceli hale getiriyor. Öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması ve araştırmacı ruhlarının gelişmesi için öykü, şiir, okuma ve bilgi yarışmaları düzenliyor. Yapılan turnuvalar sonrası öğrencilerin ilgisini ve heyecanını arttırmak için de hediye ve madalyalar veriliyor. ‘Yedi Kiremit’ gibi geleneksel oyunlarla öğrencileri oyun ihtiyacına da orijinal çözümler bulan eğitimciler, Milli eğitimin desteği ile öğretmenlerin yarattığı imkanlar dahilinde öğrenciler kitap fuarlarına götürüyor.

‘İYİ BİR İNSAN OLMAYI KENDİNE AMAÇ EDİNMİŞ BİREYLER GÖRMEK İSTİYORUZ’

Denizli Deda Haber’e görüşlerini içtenlikle sunan projeyi geliştiren Alcı Orta Okulu öğretmenleri, gerçekleştirdikleri bu güzel proje ile ilgili verdikleri mesajda ‘’Her sabah sınıfa girdiğimiz zaman karşımızda; okulu seven, okula isteyerek gelen, üreten, özgüveni yüksek, vatanına milletine hayırlı, çağın gerisinde kalmamış, kendi mutluluğu kadar içinde yaşadığı toplumun mutluluğu için de çalışan, duyarlı, iyiliği ve iyi bir insan olmayı kendine amaç edinmiş bireyler görmek istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz ve etkinliklerimizin tek amacı bu.’’ ifadelerini kullandı.

Alcı Ortaokulu’nun bu güzel etkinliklerini sosyal medyadan takip edebilirsiniz.

İnstagram hesabı için: https://www.instagram.com/alciokulu/

Facebook hesabı için:

Haber: Serkan ÖZKURT

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.