Elektriğe, doğalgaza zam derken bu kez Spotify’e zam geldi!

Elektriğe, doğalgaza zam derken bu kez Spotify’e zam geldi!
Yayınlama: 01.11.2019
A+
A-

Dijital müzik platformu Spotify’ın premium üyeliklere zam yapacağı bir süredir konuşuluyordu. Spotify, Türkiye özelinde kullanıcılara Ocak 2020’de yansıtılacak olan yeni fiyatlar ile bireysel, öğrenci ve aile paketlerinde çeşitli artışa gidiyor.

 Webrazzi’nin haberine göre önümüzdeki aylarda karşımıza çıkacak olan fiyat artışını premium abonelerine e-posta yoluyla bildiren Spotify, internet sitesinde bu fiyatları açıklamadı. Ancak e-postalarda gördüğümüz kadarıyla zamla birlikte öğrenci üyelikleri 2 TL, bireysel üyelikler 4 TL, aile üyelikleri ise 6 TL artış gösterecek.

TÜRKİYE GELİRLERİNDE ARTIŞ OLACAK

Spotify, aylık aktif kullanıcı sayısında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 30’luk bir artış olduğunu açıklamıştı. Gelirleri yıllık bazda yüzde 28 artan Spotify, ücretli aboneler için de kullanıcı başına ortalama 4,67 euro gelir elde ettiğini belirtmişti. Spotify’ın ülkemizdeki ücretli ve ücretsiz kullanıcı sayıları bilinmiyor, ancak artan üyelik ücretleriyle birlikte Spotify’ın Türkiye’deki kullanıcılardan elde ettiği gelirin de ciddi bir şekilde artış gösterecek.

DİJİTAL HİZMET VERGİSİ Mİ ETKİLİ OLDU?

Geçtiğimiz haftalarda uluslararası teknoloji devlerine “Dijital Hizmet Vergisi” adı altında bir vergi uygulanacağını haberleri yer almıştı. Spotify’ın da zam kararı almasında bu verginin etkili olmuş olabileceği ifade ediliyor.

İŞTE SPOTİFY’İN ZAMLI FİYATLARI

Spotify’ın yeni zammından sonra premium kullanıcılar için aylık fiyatlar şu şekilde olacak;

Öğrenci: 8,99 TL (Eski fiyat 6,99 TL)
Bireysel: 17,99 TL (Eski fiyat 13,99 TL)
Aile: 26,99 TL (Eski fiyat 20,99 TL)

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.