Elif Manay yazdı: 7 adımda sağlık beslenin

Elif Manay yazdı: 7 adımda sağlık beslenin
Yayınlama: 30.12.2019
A+
A-

Sağlıklı beslenmek için ne yapmalıyım? Sağlıklı beslenmek ekstra zaman ve bütçe mi gerektirir? Nereden başlamalıyım? Tüm bu sorularınızın cevabı yazımda.

Hayatınızda birkaç değişiklik yaparak ekstra zaman ve bütçeye gerek olmadan sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmek aslında çok kolay. İşte yapmanız gerekenler.

1.Adım: Güne Kahvaltı İle Başlayın!

Kahvaltı için ayıracağınız 10 dakika hem gün boyu dinç kalmanıza hem de kilonuzu korumanıza yardımcı olacaktır. Kahvaltı yapacak vaktiniz olmadığı zamanlar 2 dilim tam buğday ekmek arası peynir harika bir seçenek!

2. Adım: Tam Buğday Ürünlerini Tercih Edin!

Tam buğday ürünleri içerdiği mineraller sayesinde vücudunuzun mineral ihtiyacının karşılanmasında önemli bir yere sahiptir. Ayrıca posa miktarının da yüksek olması sebebiyle bağırsak sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Kolon kanserine karşı koruyucudurlar. İlk olarak ekmeğinizi değiştirerek başlayabilirsiniz!

3. Adım: Sebze Tüketimini Arttırın!

Sofralarınızda mutlaka sebze bulundurun, bu ister sebze yemeği olsun ister salata. Sebze tüketimini arttırarak

4. Adım:  Yeşil Çay İçin!

Günlük içeceğiniz 1 fincan yeşil çay kalp damar sağlığı için oldukça önemlidir. İçerisindeki antioksidan bileşikler kansere karşı koruyucu etki göstermektedir.  Ayrıca gün içindeki performansı arttırmaktadır.

5. Adım: Su Tüketimini Arttırın!

En az 2 litre su içmeye özen gösterin. Hem metebolizmanızı hızlandıracak hem de halsizlik gibi sıkıntılarınız ortadan kalkacaktır.

6. Adım: Fast food’tan Uzak Durun!

Özellikle çalışan kişiler dışarıda yemek yemek zorunda kalabiliyorlar. Ve bu yemek yeme serüveni genelde fast food salonlarında bitiyor. Siz de sürekli fast food tüketen biriyseniz öncelikle fast food tüketim sıklığını azaltarak işe başlayabilirsiniz. Çok sık tüketmeyen biriyseniz de daha sağlıklı seçeneklere yönelebilirsiniz.

7. Adım: Yoğurt, Kefir Tüketin!

Yoğurt ve kefir fermente besinler olması sebebiyle bağırsak sistemimizi düzenlenmesinde önemli yere sahiptirler. Özellikle çocuklarda kemik gelişimi için çok önemlidirler.

Beslenme Ve Diyet Uzmanı

          Elif Manay

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.