Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EMİB Başkanı Mevlüt Kaya 4 Yılını Anlattı

Ege Maden İhracatçıları Birliği

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu  Başkanı Mevlüt Kaya, EMİB Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte; Ege İhracatçı Birlikleri 5. Kat Mete Uğuz Toplantı Salonu’nda, “Basın Toplantısı düzenledi.

[dropcap]E[/dropcap]MİB Başkanı Mevlüt Kaya’nın, 4 yıllık başkanlığı döneminde Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği ve  yürüttüğü projelerle ilgi bilgi verdi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek başlayan EMİB Mevlüt Kaya şunları söyledi: “Başladığımız günden şu ana kadar Allah izin verirse ayın 27’sindeki seçime kadar hiç ‘ben’ demedim hep ‘biz’ dedik. Ve ‘biz’i ortaklaştırdık. En önemlisi o ‘biz’lerden biri de siz paydaşlarımızsınız.

Ankara’da Etkimizi Gösterdik

2014 yılında göreve geldiğimizde ilk hedefimiz Madencilik ve Doğal Taş Sektörünün ortak faydasını gözetmek olmuştur. Hammadde kaynağımız olan yeraltı zenginliklerimizin etkin kullanımı, ocaklarımızın verimli çalışması, ruhsat ve maliyet avantajları (%50 ORMAN Bedeli indirimi) sağlamak amacıyla, Bakanlıklar ve ilgili Dairelerle doğrudan ilişkiler kurduk.Bu dönem içinde kanunlaşan MADEN KANUNU içinde, sektöre olumsuzluk yansıtacak maddelerin değişmesi için, sektörün tüm paydaşlarıyla Ankara’da etkimizi gösterdik.

Ürünlerimizi tanıtma olanağı bulduğumuz, ihracatçılarımızı bir araya getiren MARBLE Fuarımızın yeni yerine taşınması aşaması ve sonrasında başarılı olmasında etkin olarak görev aldık. (Doğal Taş kaplamaları, yerleşim planları, kura çekimleri)Ege Maden İhracatçıları Birliği olarak organizasyonunu yaptığımız, Çin – Xiamen Fuarında Türk Doğal Taşının prestijini artıracak adımları attık ve daha çok üyemize yer açtık. (2 kat)

EXİMBANK Kredileri için Somut Girişimler Yaptık

Sektörün sorunlarını belirleyip çözüm getirmek ve etkinliğimizi artırmak amacıyla tüm STK’ları AFYON ÇALIŞTAY ’ında bir araya getirdik. Sektör için “YOL HARİTASI’ nı belirlemek amacıyla” DENİZLİ, İZMİR ve BURDUR ÇALIŞTAYLARI ‘nı geniş coğrafyamıza yaydık. Sektörümüzün kredi ihtiyaçlarını giderecek, başta KREDİ GARANTİ FONU karşılığı krediler ve özellikle ocaklarımızı teminat göstererek imalatçı ve ihracatçı üyelerimize EXIMBANK kredi olanaklarını kullanmaları için somut girişimler yaptık.

Alıcılarımızın ülkemize gelmekten çekindikleri 15 Temmuz sürecinde, yoğun dış ziyaretler ile çalışmalarımıza ara vermeden, Ekonomi Bakanlığımızın Londra, Verona, Bengalurun, Carrara, Tel Aviv, ABD Ticaret Heyetlerinde aktif rol aldık. 2017 yılı Kasım ayında geniş katılımlı ANTALYA ÇALIŞTAYI’mızda, Sektörde faaliyet gösteren 11 STK katılımını sağladık. Burada Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın “ANTALYA ÇALIŞTAYI BİR MİLATTIR, MİLLİ ENERJİ, MİLLİ MADEN HEDEFİ” açıklaması hepimize motivasyon kaynağı olmuştur.

Milli değerlerimizin her zamankinden önemli olduğu bugünlerde, yakın zamanda yenilenecek “SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ” Projesinin başta doğal taş kaplamalarını bedelsiz olarak karşılamaya ve gücümüzün yettiği her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

“Üç Liste Var Üçüne de Hayırlı Olsun”

EMİB Başkanı Mevlüt Kaya doğal taş sektörü olarak  %23.4 büyüdüklerini dile getirdi. Büyümenin %25’in üstüne çıkacabileceğini belirten Baskan Kaya soru üzerine yaklaşan seçim ile ilgili şunları söyledi: “Çok dikkat ederek tüm bölgeyi kucaklayan bir Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu oluşturduk. Seçime gidiyoruz, kırıp dökmeden egeye yakışan bir seçim yapacağız. Bizim birbirimizi kırıp dökmek gibi bir lüksümüz yok bu bilinçle seçime giriyoruz. Üç liste var üçüne de hayırlı olsun.”

Mevlüt Kaya’nın Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu: