EMLAK VE KONUTA DAİR HERSEY BU FUARDA !

EMLAK VE KONUTA DAİR HERSEY BU FUARDA !

Ege’nin  Prestijli Uluslararası Emlak Fuarı olan İZMİR PROPERTY EXPO/İZMİR EMLAK, GAYRİMENKUL VE YATIRIM FUARI Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’de törenle açıldı.

Türkiye’nin emlak ve gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcilerini , ulusal ve uluslararası temsilcilerini bir araya getiren fuarda sektördeki gelişmeler  değerlendiriliyor, yeni  yatırımlar tanıtılıyor.

Açılış törenine İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, Bursa Emlakçılar Odası Başkanı Erdal Çelebi, İstanbul Emlakçılar Odası Denetleme Kurulu Başkanı Arkan Özgür, İstanbul Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Cemal Çoban, Ege-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan ve Pehlivanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pehlivanoğlu katıldı.

-VARAN :” GAYRİMENKULE YATIRIM YAPIN ” …

Törende konuşan İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir Emlak Fuarı’nın İzmir’e hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek gayrimenkul sektörüne verilen destek ve değerin önümüzdeki günlerde de artarak devam edeceğini söyledi. Varan, özellikle son dönemde ülkemizde yaratılmaya çalışılan olumsuz havanın en kısa sürede normale döneceğine inandığını da belirterek, “Bugün ülkemizde birileri tarafından kasıtlı olarak olumsuz bir hava yaratılmak istendiği hepimizin malumu. Ben inanıyorum ki bu günler çok kısa bir süre içinde geride kalacak ve Türkiye yeniden büyük hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleyecektir. Bugün döviz kurlarındaki hareketlilik, Merkez Bankası’nın hamleleri derken vatandaşlarımız ve yatırımcıların kafasında bir karmaşa oluşmuş olabilir. Ancak ben buradan şunu söylemek istiyorum. Gayrimenkul sektörü dün olduğu gibi bugün de en güvenli limandır. Tüm vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Gayrimenkul sektörüne verilen değer ve destek önümüzdeki günlerde artarak devam edecektir” diye konuştu.

-VARAN :” İMAR BARIŞI’NDA 450 BİN BAŞVURU YAPILDI”…

Varan konuşmasında ‘İmar Barışı’na da değinerek, imar barışı yasasının yayınlanmasından bu günü kadar kendilerine 450 bin başvuru yapıldığını bu sayının 1,5 milyonu bulacağını da söyledi. Varan imar barışı ile çeşitli uyarılarda da bulunarak şunları ifade etti: Büyükşehirlerin en önemli sorunlarının başında bildiğiniz üzere gecekondu ve çarpık kentleşme geliyor. İzmir’de tabii ki bu durumdan nasibini almış ve çok yoğun bir göçle maalesef gecekondulaşmaya maruz kalmış bir kent. Hükümetimiz ve Bakanlığımız bu sorunların ortadan kalkması için geçtiğimiz aylarda sizin de bildiğiniz üzere imar barışı konusunda çok önemli gelişmelere imza attılar. Bu kapsamda bizim de müdürlüğümüze 450 bin başvuru gerçekleşti. Tabii biz bu sayının 1,5 milyonu bulacağını öngörüyoruz. Her fırsatta söylüyorum, imar barışı kentlerimizin nefes alması, ekonominin canlanması ve birçok açıdan çok önemli bir konu. Ben buradan bir kez daha tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. İmar barışı için müdürlüklerimize başvurularını gecikmeden yapsınlar ve şunu da belirtmek istiyorum ki 31.12.2017 tarihinden sonra yapılacak herhangi usulsüz bir yapı anında yıkılacaktır. Lütfen bu uyarılarımı dikkate alın.

ÇİÇEKÇİ :” İZMİR İÇİN YOLA ÇIKTIK ”

Törende Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi de bir konuşma yaparak, her türlü zorluk ve neredeyse engellemelere varan girişimlere rağmen tüm Türkiye’de ihtisas fuarı olması niteliğiyle ilk kez düzenlenen böylesine önemli bir fuarı hayata geçirdikleri için çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Her fırsatta söyledim. Biz İzmir için yola çıktık ve bugün ne kadar önemli bir işe imza attığımızı bir kez daha hep birlikte görmüş olduk. İzmir’de ilk kez böylesine önemli ve kapsamlı bir emlak fuar gerçekleştiriliyor. Bunun da mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Bu fuar daha fazla desteklenemez miydi? Desteklenebilirdi. Bunun yanı sıra çeşitli engelleme girişimlerine de maruz kaldık. Tüm bunlara rağmen bugün hem yurt içinden hem de yurt dışından binlerce ziyaretçimizi burada ağırlıyoruz. Her şeyin ilki tabii ki çok özel ancak çok zor. Ama ben inanıyorum ki önümüzdeki yıl 2’incisini yapacağımızı Emlak Fuarımız sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada ses getirecek bir fuar olacaktır. Ben buradan başta fuarımıza katılan firmalarımız ve temsilcileri olmak üzere bu fuara destek olan, katkı sunan tüm kişi ve kurumlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

ÇANKIRI :” İZMİR HERKESİN YAŞAMAK İSTEDİĞİ BİR ŞEHİR” …

Fuarı ziyaret eden  Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bolünmez Çankırı, İzmir’in emlakta herkesin tercih ettiği , yaşamak istediği bir şehir olduğunu ve kendisinde İzmir’e yerleştiğini ev satın aldığını, tam bir İzmir’li olduğunu belirterek, İzmir denilince akla fuarların geldiğini; daha güzel fuarların açılışını gerçekleştirme dileklerini  ifade etti.

TAYLAN TANYER :” BİRİNCİ KONUT İHTİYACINA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ ÖNCELİKLİ”

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Tanyer;  ilki düzenlenen fuara önümüzdeki yıllarda daha fazla katılım olacağını beklediklerini ifade ederek, şuan devam etmekte olan ve başlayacak projeler ile birlikte fuarda olduklarını , ilgiden memnun olduklarını ifade etti. Tanyer ayrıca;  “Butik projeler yapıyoruz. Daha çok birinci konut ihtiyacına yönelik, yaşamayı seven, doğayı seven, huzur, mutluluk ön planda olan proje üretiyoruz. Sektördeki yerimiz İzmir’de konumlandı. İzmir’e bir kez gelip, yaşayan, bu temiz havanın sakinliğin, huzurun nefesini alan bir daha kurtulamıyor.” açıklamasında bulundu.

110 firmanın 500’ün üzerindeki projeleri ile yer aldığı fuar 4 gün boyunca saat 11:00 ile 19:00 saatleri arasında da ziyaretçilere açık olacak.

Yayınlama: 28.09.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.