Enerji Kentleri Birliği, Başkan Osman Zolan başkanlığında toplandı

Enerji Kentleri Birliği Meclis Toplantısı, Birlik Başkanı ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında toplandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir ivme kazandığına dikkati çeken Başkan Osman Zolan, yenilenebilir enerji kaynaklarının yerli ve milli olmasının avantajlarından yararlanıldığını söyledi.

Enerji Kentleri Birliği, Başkan Osman Zolan başkanlığında toplandı
Yayınlama: 22.10.2020
A+
A-

1997 yılında Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği adıyla kurulmasının ardından 2019 Haziran ayında, tüm yenilenebilir enerji kaynaklarını kapsaması nedeniyle isim değişikliği yapan Enerji Kentleri Birliği, 2020 yılı Olağan Meclis Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıya, Enerji Kentleri Birliği Başkanı ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve davetliler katıldı. Enerji Kentleri Birliği Başkanı Osman Zolan, açılış konuşmasında toplantıya iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür etti. Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle Nisan ayında gerçekleştirilmesi gereken toplantıyı ertelediklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, salgınla mücadelenin başarı ile sürdürüldüğüne dikkat çekti. Başkan Osman Zolan, Türkiye’nin enerji kaynaklarını kullanımı açısından iyi bir noktaya ilerlediğini belirterek, “Ülkemiz hem jeotermal hem de enerji kaynaklarının kullanımı açısından daha iyi noktalara gelmeye devam ediyor. Termal, insanların rehabilite edilmesinde ve sağlıklarına kavuşmasında önemli bir kaynak. Birliğimizin temelini de jeotermal oluşturuyor. Bugün jeotermali de ihmal etmeden hem sağlık, hem de turizm sektöründe kullanım alanlarını yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

“Belediyelerimize yol gösterici olmaya, katkı sağlamaya devam ediyoruz”

Dünyanın büyük bir değişimden geçtiğini ve bu değişimde en önemli noktanın enerji olduğunu anlatan Başkan Osman Zolan, “Dünyanın gelişmesi ve ülkemizin de bu değişime en hızlı ayak uyduran ülkelerden birisi olması sonucunda yenilenebilir enerji kaynakları konusunda bir ivme kazanıldı. Bugün hem çevreci olması, hem de yerli ve milli olması nedeniyle yenilenebilir enerji önemli bir ihtiyaca karşılık veriyor. Dünyada üretilen her şeyin temelinde enerji var. Biz de Enerji Kentleri Birliği olarak, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı açısından belediyelerimize ne tür katkılar sağlayabiliriz, bunun gayreti içerisindeyiz” dedi.

Önemli görüşmeler gerçekleştirildi

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birçok görüşme gerçekleştirdik. Başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’i ziyaret ettik. TBMM enerji komisyonumuzu ziyaret ettik, meclis toplantımızı yaptık. Enerji Kentleri Birliğimizden talepte bulunan belediyelerimize bilgi, eğitim anlamında destek olduk, ışık tutmaya devam ettik. Sizlerden ricam jeotermal başta olmak üzere tüm yenilenebilir enerji kaynakları konusunda bilgi ve birikimlerinizi diğer belediyelerle paylaşmanızı ve bütün belediyelerimizin bu süreçten kazançlı çıkmasıdır.”  

5 yeni üye daha katıldı

Açılış konuşmalarının ardından Enerji Kentleri Birliği Encümeni ve ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı. Birliğin üye sayısı Kars Belediyesi, Erzurum Palandöken Belediyesi, Kayseri Talas Belediyesi, Konya Karatay Belediyesi ve Van Erciş Belediyesi’nin üyelik katılımlarının kabulü ile birlikte 119’a yükseldi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.