Engelliler Günü Pamukkale’de Farklı Yaşandı

Engelliler Günü Pamukkale’de Farklı Yaşandı

Pamukkale Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda engelliler gününe özel etkinlikler düzenledi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde Pamukkale Belediyesi’nde çalışan engelli personel, kent konseyi engelli meclisi üyeleri, tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncuları, engelliler adına çalışan vakıf ve STK üyeleri unutulmaz bir hafta sonu geçirdi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Engelli vatandaşlarımız her zaman önceliğimiz oldu. Bizler, birbirimizi anladığımız her an bir engeli daha yıkarız ve yaşamı herkes için huzurlu kılmak adına bir adım atmış oluruz düşüncesindeyiz. Bu özel günü özel insanlarımıza yakışır şekilde dolu dolu geçirmek istedik” dedi.

Pamukkale Belediyesi tarafından 3 Aralık dünya Engelliler Günü dolayısıyla, engelli vatandaşlara yönelik bir dizi etkinlik düzenlendi. Balon uçuşu, kahvaltı, Kocaçukur-Karahayıt-Pamukkale travertenleri-müzeleri kapsayan kültür gezisi etkinliklerinde engelli vatandaşlar unutulmaz bir hafta sonu yaşadı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, göreve geldikleri günden bu yana ilçede engellileri ortadan kaldırmak için çalıştıklarını söyleyerek, “Her yıl Dünya Engelliler Günü’nde düzenlediğimiz etkinlikleri bu yıl daha da farklı bir boyuta taşımak istedik. Pamukkale Belediyesi olarak Kent Konseyimiz ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi’mizle birlikte hafta sonumuzu tamamen engelli vatandaşlarımıza ayırdık. Onlarla birlikte ilçemizin güzelliklerini yeniden keşfetmek istedik. Bu düşünceyle de, belediyemizde çalışan engelli personelimizle, kent konseyi engelli meclisi üyelerimizle, tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncularımızla, engellilerimiz adına çalışan vakıf ve STK’larımızla birlikte balon turu, kahvaltı, Kocaçukur-Karahayıt-Pamukkale travertenleri-müzeleri kapsayan kültür gezisi etkinlikleri gerçekleştirdik. Onların yüzlerindeki gülümsemeyi görmek bizim için çok anlamlıydı, önemliydi, özeldi” dedi.

AYAKLARI YERDEN KESİLDİ!

Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi, Pamukkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin organize ettiği etkimlikte Pamukkale Travertenlerini bulutların üzerinden izleyen engelli vatandaşların mutluluğu görülmeye değerdi. Cumartesi sabahı günün ilk ışıklarıyla birlikte yeni günü balon içinde, Pamukkale travertenlerinin üzerinde karşılayan engelliler, 1500 metreye kadar çıkarak bulutların üzerinden Pamukkale’nin güzelliğine tanıklık ettiler. “Ayaklarımız yerden kesildi” ifadelerini kullanan engelli vatandaşlar, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e ve ekibine teşekkür ettiler. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi, Pamukkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin organize ettiği program Pazar günü Pamukkale’nin tarihi yerlerinin gezilmesi ile devam etti. Özel insanlar, Kocaçukur-Karahayıt-Pamukkale travertenleri-müzeleri kapsayan kültür gezisiyle ilçenin tarihi yerlerini uzman rehberler eşliğinde gezerek, Pamukkale tarihini öğrendiler.

GÜRLESİN, “ENGELLİLERİ ÖNEMSEYEN BİR BELEDİYEYİZ”

Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi, Pamukkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin organize ettiği kahvaltıda Denizli’de engelliler adına çalışan STK’lar, Pamukkale Belediyesi’nde çalışan engelli personel, kent konseyi engelli meclisi üyeleri, tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncuları ile bir araya geldi. Kahvaltıya Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin başta olmak üzere, Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Adnan Kaya, Pamukkale Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Cevat Serdar, Pamukkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İsmail Balaban ile Pamukkale Belediyesi engelli meclis üyeleri, Kent Konseyi Engelli Meclisi Üyeleri, Denizli Engelli Dernekleri başkanları ile temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi Engelli Meclisi Başkanı, Kent Konseyi ve Gençlik Meclisi temsilcileri, Pamukkale Belediyesi Engelli Çalışanları, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları, Denizli’yi farklı branşlarda temsil eden engelli sporcular katıldı. Kahvaltıda konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, sadece 3 Aralık’ta değil, hayat geçirdikleri projelerle engellileri dikkate aldıklarını ifade ederek, “Engellileri önemseyen bir belediyeyiz. Belki Türkiye’de 37 meclis üyesi içinde en fazla engelli meclis üyesi olan Pamukkale Belediyesi’dir. Onların bizlerle birlikte olması engellilerimize yönelik yaptığımız çalışmaların günden güne daha da iyiye söyleyebilirim. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, engellilere verdiğimiz desteğin en iyi göstergesinden. Takımımızı engelli olmanın spora engel olmadığının ispatı olsun diyerek, engelli gençlerimizi hayata biraz daha bağlayabilmek, sosyal yaşantılarına destek olabilmek adına kurduk. Bu hassasiyetimizi işte sadece bir gün değil, her gün gösteriyoruz. Biz her işimizde samimiyiz. Pamukkale Belediyesi olarak her zaman engellilerimizin destekçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

BELEDİYENİN KURSUNDA ÖĞRENİP, SATIYORLAR, EVLERİNE DESTEK OLUYORLAR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, konuşmasında yine Pamukkale Belediyesi ve İŞKUR işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor’ projesi ile engelli vatandaşlara yönelik dekoratif şişe, ahşap boyama, tabak boyama, seramik, polyester boyama, keçe yapımı, takı tasarım, kokulu taş gibi ürünlerin yapımı kurslarının devam ettiğini söyleyerek, “Engellilerimiz kurslarımızda hediyelik eşya gibi güzel ürünler yapıyorlar. Bizlerde yaz aylarında Kocaçukur’daki onlar için kurduğumuz standtlarda satış yapıyorlar. Biz bize yakışanı yapıyoruz. Engellilerimize ne yaparsak yapalım yeterlidir diyemeyiz. Bu nedenle her projemizi bir öncekinden daha iyi olmasına dikkat ediyor, desteklerimizi her seferinde daha da artırarak ilerlemeye çalışıyoruz. İnşallah yeni dönemimizde desteklerimizin üzerine koyarak, daha da güzel işler, destekler yapacağız” diye konuştu. Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi, Pamukkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin organize ettiği 3 Aralık Dünya engelliler Günü etkinlikleri Hasan Güngör Spor Salonu’nda gerçekleşen Pamukkale Belediye spor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile Genç Efeler Spor Kulübü’nün karşılaşması ile tamamlandı. Pamukkale Belediyesi her zaman olduğu gibi engellilerin yanında olduğunu düzenlenen bu etkinlikle göstermiş oldu.

Yayınlama: 04.12.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.