Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erdoğan açıkladı.. Seçim tarihi öne alınıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haziran ayında yapılması planlanan seçimin öne alınmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Seçim tarihi öne alınıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na konuştu.

Erdoğan, haziran ayında yapılması planlanan seçimle ilgili şunları söyledi: “2023 yılı inşallah hayırlara vesile olacaktır. Kuruluşumuzun 21. yılını ve iktidarımızın 20 yılını geride bıraktığımız şu günlerde yeni bir imtihanın daha eşiğindeyiz. Mevsim şartlarını dikkate alarak, belki birazcık öne çekerek, tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz.” dedi.

SEÇİM TARİHİ NASIL ÖNE ALINACAK?

Seçim tarihi erkene alınması kararı için TBMM’de 360 oy gerekiyor. Cumhur İttifakı’nın bu oyu bulunmuyor. Seçimin öne alınması için Cumhurbaşkanının Meclis’i feshedip seçim kararı alması bekleniyor.

HANGİ TARİHLER KONUŞULUYOR?

AK Parti’de Ramazan ayının 20 Nisan’da biteceği, 21-23 Nisan’ın da Ramazan bayramına denk gelmesi nedeniyle seçim için 30 Nisan üzerinde duruluyor. Seçim için 7 Mayıs ve 14 Mayıs tarihleri de planlamada yer alırken Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalması durumunda 15 gün sonra ikinci kez sandığa gidileceği de hesaplandı.