Ertemur, Uğur Mumcu’yu Unutmadı

Ertemur, Uğur Mumcu’yu Unutmadı
Yayınlama: 24.01.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, “Uğur Mumcu’nun kaleminin kırılmasının üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen ne kiralık tetikçileri ortaya çıktı, ne de hain saldırının perde arkasındaki eller” dedi.

Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Ali Rıza Ertemur, kanlı bir pazar sabahında, basının onurlu kalemi gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun evinin önünde alçakça bir pusuda katledildiğini hatırlattı.

”Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız”

Mumcu’nun kaleminin kırılmasının üzerinden 25 yıl geçtiğini anımsatan Ertemur, şöyle konuştu: “Ne kiralık tetikçileri ortaya çıktı ne de hain saldırının perde arkasındaki eller. İnandığı değerler ışığında canını veren Mumcu’yu katledenler; vurdular, parçaladılar. Ancak her parçasından onun gibi, onu aşacakların doğacağını unuttular. Yokluğuyla geçen bunca sürede halkımızın içindeki Uğur Mumcu sevgisi hiç bitmediği gibi, inandığı değerler ve ona duyulan sevgi her geçen gün daha da arttı. ‘Bir gün mezarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi. Bir gün sesimiz hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi’, böyle seslenmişti Uğur Mumcu bize, katledilmeden önce. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.”

”25. yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz”

Mumcu’nun gerçekleri, doğruları yılmadan savunduğunu, cesaretin ve saydamlığın simgesi olduğunu, kalemini demokrasi ve doğruluktan yana kullanırken, ellerinin bir an bile titremediğini belirten Ertemur, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Uçok, Ahmet Tamer Kışlalı ve diğer aydınlarımızın faili meçhule kurban gittiği alçakça cinayetlerin takipçisi olduğumuzu; fikirlerinin, savunduğu ve inandığı değerlerin sonsuza dek var olacağını defalarca hatırlamaktan usanmayacağız. Bedenen aramızda olmasa bile Uğur Mumcu, laik ve demokratik bir Türkiye için kalemi ile yürüttüğü onurlu mücadele bizlere örnek olmakta, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Hayatı boyunca doğru bildiğini yazmaktan korkmayan demokrasi sevdalısı, cesaretin simgesi Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 25. yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.”dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.