Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eski İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz’dan ‘Gelin Dilek Taşı’na tabela talebi!

Denizli’de 18 yıl İl Kültür Müdürlüğü yapan Mehmet Korkam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Pamukkale’nin Karahayıt ilçesinde yer alan Gelin dilek tutma taşını gündeme taşıdı. Korkmaz, efsanelere konu olan taşın turizm açısında önemli olduğunu bu taşa ziyaretçilerin ulaşabilmesi için tabelaların asılması gerektiğini söyledi. Korkmaz’ın paylaşımı yoğun beğeni aldı.

Denizli'de 18 yıl İl

Denizli eski İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘Pamukkale Belediyesine ait Karahayıt Ormaniçi mesire alanı içinde kalan GELİN DİLEK TAŞI facebook paylaşımım büyük ilgi gördü. Bu taşla ilgili bilgilendirme ve yön levhaları yapılırsa bölge turizmine olumlu etkileyeceğini düşünüyorum.İnsanlar hayret içinde bu taşla ilgili meraklanmaktalar bu da bölge turizmine yeni taze kan niteliğinde turizmin çeşitlendirilmesi demek oluyor. Pamukkale İlçe Belediye Başkanı Avni ÖRKİ Kültür ve Turizme yaptığı yatırımlar azımsanmıyacak kadar oranda olup bu ‘Gelin dilek tutma taşı’ ile yapılması gereken neyse yapıp turizmin hizmetine sunacağını düşünüyorum.’ ifadelerini kullandı.

GELİN DİLEK TUTMA TAŞI EFSANESİ

Bu efsane de Denizli Pamukkale ilçesinde yaşanmıştır. Geçmiş bir zamanda güzeller güzeli genç bir kız, gönlünü Karahayıt adlı köyün çobanına kaptırmış. Ama talihsizliktir ki köyün beyinin oğlunun da kızda gözü vardır. Bir gün evlilik hazırlıklarında olan kız atla nişanlısı olan çobana yemek götürürken yolda arkasındaki beyin oğlunun atıyla ona doğru geldiğini görür. Kız başına gelecekleri anlamıştır. Kendini çobandan başka birine yar etmemek için tanrıdan ona yardım etmesi için dua eder ve “Tanrım taş olayım ama beni bu beyoğluna yar etme” der. O arada kızın duası kabul olur ve oracıkta atı ile birlikte taşa dönüşürler.
O günden bu yana yeni gönlünün muradına eren gelinler bu kayaya gelerek evlilik yaşantılarında mutlu olmak için buraya gelerek tanrıdan dilekte bulunurlar. Bu gün bile genç kızlar Pamukkale, Karahayıt Mahallesinde bulunan bu kayaya gelip ziyaret ederler.