Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eski Taç Ev’de her Perşembe Mezat, her Cuma canlı müzik var

Denizli’nin ünlü işletmelerinden Eski Taç Ev her hafta birbirinden özel ürünleri mezatta satışa sunuyor, alıcı ile satıcıların buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Kılıçtan vazoya, ahşap oyuncaklardan rengarenk ev aksesuarlarına ne ararsanız bu mezatta bulabilirsiniz.

Denizli’nin ünlü işletmelerinden Eski

Eski Taç Ev bir kafeden daha fazlası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Nişanlara, doğum günü etkinliklerine ev sahipliği yapan Eski Taç Ev aynı zamanda mezat ile de tüm Denizlilileri konuk etmeye devam ediyor. Her güne farklı bir etkinlik ile başlayan Taç Ev’de artık canlı müzik etkinliği de olacak. Eski Taç Ev işletmecilerinden Cansu Deda her Cuma canlı müzik olacağını duyurdu. Deda ilgiye göre de farklı günlerde canlı müzik olabileceğinin müjdesini verdi.

“Her Perşembe biz buradayız”

Denizli ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde Mezat organizasyonu yapan Yaşar Kemal Erol Eski Taç Ev’de de antikaya ilgisi olan misafirleri karşılıyor. Erol, “Biz bu işe gönül verdik, gönül verdikten sonra da meslek olarak kabul ettik. Burada satıcılarla doğru orantılı ürün sayımız. Ege’nin bir çok ilinden esnaf dostlarımız ürünleri ile birlikte geldiler. Biz bu akşam kura sistemiyle, esnaf arkadaşların ürünlerini açık arttırma usulü, bu işe gönül vermiş koleksiyoner veya hobi amaçlı yapan dostlara sunumunu yapacağım. Bizim yapmış olduğumuz aslında bir sosyalleşme etkinliği. O televizyonlarda gördüğümüz büyük müzayedeler gibi değil bizimki. Mezatta ürünlerin satışa çıkabilmesi için eski olması, dönem olması, yaşanmışlığı olması, nostalji olması gibi kriterlerimiz var. Yeni ürünler de çıkarıyoruz. Yen ürünlerde de dikkat ettiğimiz husus görüntüsü, albenisi, yüksek olan ürünleri seçiyoruz. Her Perşembe Taç Ev’de saat 20:00 gibi başlıyoruz. Gelebilecek olan dostlarımızı, arkadaşlarımızı mutlaka bu etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

Mezatta satış yapmak için Aydın’dan gelen sarı lakabı ile bilinen antikacı Sefer Sığırcı ürünlerinden bahsetti; “Biz önceden düğün organizasyonları yapıyorduk, emekli olduk. Biz Almanya’da doğup büyüdüğümüz için orada kullandığımız ürünler şuanda karşımıza çıkınca toparlamaya başladık. Plakçalar buradaki insanlar plakçalar olarak görüyorlar ama Türkiye’ye geliş tarihleri 2000’li yıllar, 1990’lü yıllar. Biz 1980’lerde bunları kendimiz kullandığımız için çok aşinayız o ürünlere. Plak çalar, kasetçalar, bank çalar, daktilolar vb. bunları Almanya’da görmüştük. Elimizde de bazı ürünlerimiz vardı. Sonra bu ürünlerle beraber diğer birikimler yaptık. Antika işine gönül verdik. Ben Aydın’dan geliyorum. Perşembe günleri de burada Mezat yapıp ürünlerimizi sahiplendiriyoruz” dedi.

“Mezatımıza yoğun ilgi var”

Eski Taç Ev işletmecilerinden Cansu Deda “Temmuz ayından beri her Perşembe mezat yapıyoruz. Sadece Denizli’den değil, Isparta’dan, Antalya’dan, İzmir’den Aydın’dan da buraya alıcılar ve satıcılar geliyor. Yoğun bir ilgi var. Çok farklı, çok tarihi ürünler geliyor. Çok güzel, çok heyecanlı oluyor, biraz adrenalinli geçiyor. Herkesi bekliyoruz. Denizlililer de Mezata ilgi gösteriyor. Bir hayli kalabalık oluyor mezat günleri. Bütün bahçe doluyor, onun dışında salon doluyor” dedi.

Deda mezatta ürünlerini satmak isteyenlerin izlemesi gereken yolu anlatarak “Perşembe günü geliyorlar, saat 17:00, 18:00’den itibaren isimlerini yazdırıyorlar, 10 parçaya kadar herkes ürün satabiliyor. Ürün satacak kişiler de kura ile belirleniyor. Bazen satıcının ismi denk de gelmeyebiliyor. Geçtiğimiz hafta 52’ye yakın satıcımız vardı. Tabi sıra gelmeyenler de oldu. Belli bir saatten sonra bitirmek zorundayız artık. Onları da önümüzdeki hafta tekrar alıyoruz sırayla. Mezatımız akşamlar saat 20:00, 20:30 civarında başlıyor, 00:00, 00:30’a kadar sürüyor. Bazen 01:00’e, 03:00’e kadar devam ettiği oluyor” şeklinde konuştu.

“Her Cuma canlı müzik olacak”

Taç Ev’de artık canlı müziğe de başladıklarının müjdesini veren Cansu Deda “22 Ekim Cuma gününden itibaren canlı müziğe de başlıyoruz. Onun dışında her Cuma artık canlı müzik olacak. İlgiliye görede diğer günlere de canlı müzik koyacağız” dedi.