Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EÜ Hemşirelik Fakültesi’nde “5 Yıllık Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni” düzenlendi

Ege Üniversitesi(EÜ) Hemşirelik Fakültesinin akredite olması dolayısı ile “Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni” düzenlendi. Online olarak düzenlenen törene EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülseren Kocaman, Hemşirelik Fakültesi üst yönetimi ve akademisyenler katıldı. Törende konuşan Rektör Budak, “Bilim ve teknolojinin meydana getirdiği yeni dinamiklerin analiziyle belirlediğimiz eğitim-öğretimde kalite öncelikli, öğrenci odaklı ve araştırma üniversitesi olma hedeflerimizin en önemli ayaklarından birini de akreditasyon oluşturuyor. Bu önemden hareketle, akademik ve altyapısal koşullarımızı iyileştirmeye yönelik uygulamaları oldukça ciddiye alıyor; akademik birimlerimizi, akreditasyon süreçlerine uyum sağlamaları için motive etmeye özen gösteriyoruz” dedi.

 Ege Üniversitesi(EÜ) Hemşirelik

Hemşirelik Fakültesi’nin 5 yıllık akreditasyon alarak ülkemizde bir ilke imza attığını ifade eden Prof. Dr. Budak, “Fakültemizin mesleki motivasyonu ve gelişim odaklılığının, bu başarıda büyük bir payı olduğuna inanıyorum. Fakültemiz, mesleğine ve bilime değer katma yönünde ortaya koyduğu güçlü irade ile örnek teşkil eden bir duruş sergiliyor. Fakülte çalışanlarımız, kendi akademik alt yapılarının yanı sıra çeşitli akademik birimlerimiz, kurul ve komisyonlarımızda aldıkları görevlerle üniversitemizin gelişimine de önemli katkılar sunuyor. Rektörlük yönetimi olarak fakültemizin başarısından ve üniversitemize sunduğu katkılardan duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isterim. Bizler de fakültemizin bu sürekli gelişim ve başarı yolculuğunda daima yanında olmaya devam edeceğiz. Kaliteyi; yönetim anlayışımızda, sağlık hizmetlerimizde, eğitim programlarımızda ve öğrencilerimize sunduğumuz imkânlarda hâkim kılmak için gerçekleştirdiğimiz çalışmaları aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Akreditasyon süreçlerinde pozitif yaklaşımı ve yapıcı önerileriyle fakültemize yol gösteren HEPDAK ekibine de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Türkiye’de 5 yıllık akredite edilen ilk hemşirelik programıyız”

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “66 yıllık köklü bir öğretim kurumu olmanın yanında, ilkleri yaşayan bir kurum olarak yine bir ilki yaşamanın gururunu hep birlikte paylaşıyoruz. Türkiye’de 5 yıllık akredite edilen ilk hemşirelik programıyız. Ülkemizde 143 hemşirelik programı olduğunu da belirtmek isterim. Fakültemiz ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen, dünya standartlarında rekabet edebilecek akademisyen ve hemşirelerin yetiştirildiği model bir eğitim kurumu olma vizyonu doğrultusunda, topluma kaliteli hemşirelik hizmetinin sunulmasında insani, mesleki ve bireysel gelişimi sağlayacak bilgi, beceri ve profesyonellik özelliklerini kazandıran, alanında yetkin ve nitelikli mezunlar yetiştiren bir eğitim programı sunmaktadır. Bugün bu misyon ve vizyon tescillenmiştir. Sonuç olarak Fakültemiz, salgının oluşturduğu olumsuz koşullara rağmen kaliteli eğitim verme hedefinden ödün vermemiştir. Bugün aldığımız belge fakültemizin tüm çalışanlarının emeğini içerir. Almış olduğumuz bu belgenin eğitimin ve ar-ge’nin kalitesinin daha da artmasına yardımcı olmasını temenni ediyorum. Fakültemizin eğitim programının uygulanmasında, güncellenmesinde ve akreditasyonunda emeği geçen ve katkı sunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere, tüm öğretim elemanlarımıza, öğrencilerimize, idari personelimize ve tüm dış paydaşlarımıza teşekkür ederim. Hemşirelik eğitimimize kılavuz olan, yol göstericimiz HEPDAK ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

“EÜ’nün genel başarısı fakültelere de yansıyor”

HEPDAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülseren Kocaman, “Biz, HEPAK olarak akreditasyona 2015 yılında başladık. O yıl, bize ilk başvuran kurumlardan birisi de EÜ Hemşirelik Fakültesi oldu. Birlikte büyüdük ve geliştik. Yeniden değerlendirme sürecine de ilk giren fakültelerden biri EÜ Hemşirelik Fakültesi oldu ve 5 yıllık akredite olarak yüksek bir performans sergiledi. Bir mükemmeliyet süreci içerisindeyiz.  Ege Üniversitesinin genel başarısının fakültelere yansımasını da görebiliyoruz. Yine Rektörlüğün desteğini, sürekli iyileştirme ve eğitim-öğretime verilen önemi hemşirelik fakültesi uygulamalarında görebiliyoruz. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi pek çok konuda öncü bir kurum. Pandemi koşullarında bu başarıyı göstermek ayrıca takdire şayan. Bundan dolayı hem üniversitemizi hem Rektör Hocamızı hem de başta Dekanımız olmak üzere fakülte çalışanlarını ve öğrencileri kutluyorum ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.