EÜ’nün topluma açılan kapısı EGESEM’den 2021’de 22 bin sertifika

Ege Üniversitesinin toplumla buluşmasının en sık yaşandığı birimlerinden olan Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM), üniversitenin akademik gücünü adını aldığı bölge ile paylaşmaya devam ediyor. Topluma katkı misyonu kapsamında son dönemde önemli çalışmalara imza atan EGESEM, 2021 yılında 22 bin kişiye sertifika verdi.

EÜ’nün topluma açılan kapısı EGESEM’den 2021’de 22 bin sertifika

Sürekli Eğitim Merkezini ziyaret eden Rektör Budak, “Üniversitemizin bilimsel gücünü toplumun bütün katmanlarına yayma misyonu ile farklı konularda sertifika eğitimleri veren merkezimiz, bu yıl 22 bin sertifika sayısına ulaşarak gururumuz oldu. Başta Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Arife Karadağ ve müdür yardımcılarımız Prof. Dr. Ayşegül Dönmez ile Doç. Dr. Fırat Sarsar olmak üzere emeği geçen çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi’nin eğitim, öğretim ve araştırma yaptığı tüm alanlarda eğitim programları düzenleyen Sürekli Eğitim Merkezi, 2021 yılında 22 bin kişiyi sertifika sahibi yaptı. Merkezi ziyaret ederek çalışanlarla bir araya gelen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, merkezin son dönemde araştırma üniversitesi misyonu kapsamında çok sayıda mesleki kurs, kültür, sanat ve kişisel gelişim ile meslek edinme programları düzenlediğini söyledi. Kamu kurum ve kuruşları ile özel sektörden gelen her türlü sertifika programı ve proje talebine destek verdiklerini vurgulayan Rektör Budak, “Ege Üniversitesi markasının akademik birikimini ‘Yaşam Boyu Eğitim’ hedefiyle toplumla buluşturan Sürekli Eğitim Merkezi, Araştırma Üniversitesi olmamızın avantajlarından da yararlanarak hem kurumlara hem şirketlere hem de kişilere yönelik önemli eğitimler vermeyi sürdürüyor. EGESEM, YÖKAK’tan 5 yıllık tam kurumsal akreditasyon ile araştırma üniversitesi etiketi alan Ege Üniversitesi markasının güvenilir kimliği ile toplumun tüm kesimlerine yönelik çalışmalar yürütüyor. Çağın gereksinimlerine uygun olarak verdiği eğitimler ile tercih edilen merkezimiz, sertifika programlarını başarı ile tamamlayanlara kısa süre önce uygulamaya geçirilen e-sertifika sistemi üzerinden belgelerini iletiyor. EGESEM’in sertifika eğitim ve belgelendirme sistemi, E-Devlet üzerinden de doğrulanıyor” dedi.

Ege Üniversitesi’nin tüm birimleriyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bilimsel bilgiyi değere dönüştürmeye devam edeceğini ifade eden Rektör Budak, “Üniversitelerin en önemli görevlerinden birisi de bulundukları bölge başta olmak üzere ülke insanın gelişimine katkı vermektir. Üniversitemizin toplumla en yoğun buluştuğu birimlerinden olan Sürekli Eğitim Merkezimiz de bu bilinçle farklı konularda düzenleyeceği eğitim programlarını toplumumuzla buluşturmayı sürdürecek. EGESEM, üniversitemizin Ar-Ge ve inovasyon öncelikli, yenilikçilik ve girişimcilik ekosistemi ile yetişmiş insan kaynağı ve nitelikli altyapısını sürdürülebilir kılmak için eğitim yelpazesini genişleterek sertifika sayısını daha yukarılara taşıyacak.  Üniversitemizin şehre açılan penceresi olan merkezimize her türlü desteği vermeyi sürdürüleceğiz” diye konuştu.

Yayınlama: 30.12.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.