Ev kiralarında öğrencileri en çok yoran iki şehir Ege’den!

Sınav stresini geride bırakan binlerce öğrenci şimdilerde üniversite tercihlerini yapıyor. Bu öğrenciler ve aileleri için bir sonraki adım ev kiralama olacak. En yüksek kirayı Muğla, İstanbul ve İzmir’de eğitim görecekler ödeyecek. Yapılan araştırmaya göre, Muğla ve İzmir dışındaki diğer Ege kentleri öğrencilere karşı daha insaflı değerlendirmesi yapılabilir.

Ev kiralarında öğrencileri en çok yoran iki şehir Ege’den!
Yayınlama: 30.07.2019
A+
A-

Üniversite sınavı stresini geride bırakcan öğrencileri bu kez de kazandıkları üniversitenin bulunduğu şehirde konaklama ihtiyacına çözüm arayacak. Kimi öğrenciler devlet yurtlarını tercih ederken, kimi öğrenciler de kendine ait alanı olabileceği özel evlerde kalmayı tercih ediyor. Ev kiralama konusunda da öğrencileri en çok bunaltacak şeylerden biri de kuşkusuz ev kiraları olacak. Ev kiraları konusunda öğrencileri en çok zorlayacak üç il Muğla, İstanbul ve İzmir olacak. En uygun öğrencilere konaklama imkanı sağlayacak şehirler ise Kırşehir, Niğde ve Mardin olarak göze çarpıyor.

EN PAHALI İLLERDE İKİ EGE KENTİ VAR!

Kentlerin konaklama endeksine göre yapılan araştırmada üniversite öğrencilerinin konaklama ihtiyacı için en pahalı il Muğla oldu. Muğla’yı İstanbul takip ederken, İstanbul’un ardından bir diğer Ege ili İzmir geliyor. Muğla’da ortalama metrekare başına kira 14.8 TL. Muğla’dan sonra metrekare başına kiraların en yüksek olduğu iller sırasıyla 14.7 TL ile İstanbul, 12.9 TL ile İzmir, 11.3 TL ile Edirne ve 11.2 TL ile Antalya. Yapılan araştırmaya göre metrekare kira bedellerinin en düşük olduğu iller şöyle: Kırşehir’de 4.6 lira, Niğde’de 4.9 lira, Mardin’de 5 lira, Bingöl ve Aksaray’da 5.2 lira, Kayseri ve Osmaniye’de 5.3 lira.

DİĞER EGE İLLERİNDE DURUM NASIL?

Muğla ve İzmir pahalılıkta başı çeken şehirler olurken, yapılan araştırmaya göre, ev kiraları endeksinde pahalı şehirler sıralamasında Aydın 13. sırada, Manisa 21. sırada, Denizli 23. sırada, Kütahya 35. sırada, Uşak 36. sırada, Afyonkarahisar 46. sırada yer aldı. Bu rakamlara göre Ege bölgesinde en pahalı il olan Muğla’nın ardından İzmir, sonra sırasıyla Aydın, Manisa, Denizli, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar geliyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.