Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EVLER YENİ , KOMŞULAR AYNI !

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’de başlattığı ilk etap kapsamındaki konutlar törenle hak sahiplerine teslim edildi.

[dropcap]U[/dropcap]zundere kentsel dönüşüm alanında düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediyesi Başkanı Muhittin Selvitopu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Konak Belediyesi Başkanı Sema Pekdaş, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve pek çok davetlinin yanısıra Tapu ve anahtarlarını teslim alacak olan hak sahipleri katıldı.

“Yerinde, adil ve yüzde 100 uzlaşma esaslı” kentsel dönüşüm modeliyle Türkiye’ye örnek olarak kabul edilen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin  Uzundere’de yapımını tamamladığı ilk 9 bloktaki 280 daire ve 33 işyeri hak sahiplerine teslim edildi.  Proje ” Mahallem Aynı Evim Yeni ” sloganıyla gerçekleştirildi.

Törende kentsel dönüşüm konusunda önemli açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun son dönemde eleştiri konusu olan Kültürpark Hizmet Binasi’nin Tınaztepe Üniversitesi’n tahsisi konusunda sert açıklamalarda bulunması dikkat çekti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İHALELERİNE GİRİN

Törende kentsel dönüşüm için inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitlere çağrıda bulunan  Aziz Kocaoğlu; “7 bölgede çalışma yapıyoruz. İnşaat sektörünün bu kentsel dönüşüm ihalelerine girmesi gerekmektedir. Kendi menfaatleri, büyümeleri, kentte para kazanmaları için bu gereklidir. İzmir’de arsa üretmek kolay değildir. İzmir’in arazisi sınırlıdır. Kentsel dönüşüm bölgelerinden başka faaliyette bulunacak çok fazla yer yoktur. Buralarda konut ve iş yeri üretilmesi son derece sıkıntılı ve pahalıdır. 4 bin 500 hektar, 18 bölge yani 45 bin dönüm alan kentsel dönüşüm alanı olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılı 1/ 25.000 planlarda belirlenmiştir. Çalışmalar sürmektedir. İzmir’in konut ihtiyacının çok büyük bölümü bu bölgelerden karşılanacaktır” dedi.

ORASI YILLARIN HEYELAN BÖLGESİ

Uzundere’deki modelin Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Aynı bölgede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisi altında bulunan alana dair de “Biz burada rıza ile tapuları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teslim alarak bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Sağlıksız binaları yıktık, yeni ve depreme dayanıklı binaları yaptık. Bugün de mal sahiplerine ve satın alanlara teslim edeceğiz. Biraz ilerimizde birinci etabın ihalesi bittiğinden 3 gün sonra Çevre ve Şehircilik Bakanını koştura koştura buraya getirdiler. 7 tepe denilen yerde kentsel dönüşüm yalapşap, buraya rakip olsun diye başladılar. Araziyi aldılar. Milli Emlak’ın arazisiyle birlikte birleştirdiler. İller bankası ortak oldu. İller Bankası’nın görevi, belediyelerin, il özel idarelerin alt yapı projelerini yapmak ve desteklemektir. İller bankasının görevi konut projelerine ortak olup, onlara kamu yararı süsü kılıfı vermek değildir. Bu son derece yanlış son derece hatalı bir iştir. Daha ilerisini söylemek istemiyorum. Yılların heyelan bölgesi orası… İnşaat mühendislerinde bir ego şişkinliği var. ‘Biz her yere bina yarız. Okyanusta da bina yaparız, şurada da burada da yaparız, yeter ki parayı ver’ diyorlar. Teknolojinin gelişmesine eyvallah, bir şey dediğimiz yok. Heyelan bölgesi olan alan, inşaat yapılamaz olarak belirlenen bu alan için tedbirli alana çevriliyor. Jeoloji mühendisleri de inşaat mühendislerinden aynı oranda etkileniyor. Rapor çıktı. Tedbirini alırsan yapabilirsin demeye geliyor. Yapılamaz alandan tedbirli alana dönüyor. Sonra böyle binalar yapılıyor. Yanlış üstüne yanlış. Bu kentsel dönüşüm değil. Adamın bostan tarlasına devlet gücüyle plan yapılıp, inşaat şirketine verilerek rantın bölüşülmesinden başka bir şey değildir. Bunu herkesin böyle bilmesi gerekmektedir. İller Bankası’nın üstlendiği de ayrı bir garabettir” şeklinde konuştu.

SEÇİLMİŞ İNSANLAR NİYE  GÖREVDEN ALINDI ?

Son dönemde  ‘Antalya Modeli’ örnekleri üzerinden bir belediyecilik tartışması olduğuna değinen Başkan Kocaoğlu, “Bugünlerde ‘AK Belediyecilik’, ‘Antalya modeli’ diye bir kampanya başlattılar. AK Belediyeciliği görmek için Antalya’ya davet etmeye başladılar. Biz 16 senedir AKP belediyeciliğinin yerel yöneticiliğini İstanbul’da, Ankara’da, Bursa’da gördük. Nerede o belediye başkanları? O kentler ne oldu? Seçilmiş insanlar niye görevden alındı? Niye Antalya’ya gidelim? Hepimiz ayda bir kez İstanbul’a gidiyoruz. Orada görüyoruz. Ankara’ya da gidiyoruz. Orada da görüyoruz. Antalya’ya gitsek ne olacak? İstanbul, Ankara’da gördüklerimizi görüyoruz. Yerel yönetimler farklı bir iştir. Yerel yönetimler inanç, toplumu, insanı, suyu, börtü böceği sevme işidir ayrı bir kültür ayrı bir zenginliktir. Yerel yönetimin rantla alakası yoktur. Yerel yönetimler rant peşinde koşmaz. Yerel yöneticiler kentini kalkındırmak, kentlisinin yaşam standardını yükseltmek için çalışır. İzmir belediyeciliğini 2 gündür tanıtıyoruz. İzmir belediyeciliğinin ne anlama geldiğini, neyi hedeflediğini, bütün projelerimizi hemşerilerimizle tartışarak değerlendiriyoruz. Bütün projelerimizin hedefinde kentlimizin yaşam kalitesinin yükselmesi var. İzmir ekonomisinin büyümesi var. İzmir’de 15 sene önce de yaşayanlar, ekonomisine, ulaşımına, çevre yatırımlarına, fuarına, otel sayısına, tarımdaki üretim artışına, yeni açılan yollara, körfezdeki yeni teknolojiyle üretilmiş çevreyi kirletmeyen vapurlarına, kuş cennetinin hayat dönmesine baktığı zaman belediyeciliğin ne olduğunu, belediyenin ne yapması gerektiğini görüyor. Belediyenin sadece yol, su, kanalizasyon yapmak değil kentliyi mutlu etmek, lokmasını büyütmek olduğunu görmemiz, bilmemiz, sahip çıkmamız, vatandaşlarımıza anlatmamız gerekmektedir. Çünkü bir bombardımanla, karalama kampanyasıyla karşı karşıyayız. Her seçimde olduğu gibi… 2008’de arsenik, 2018’de koku… Arkasından bir sürü saçma sapan suçlamalar. Kent, gelecek kuşaklar, ülkem için hiç taviz vermedim. Bildiğim yolda karşıma kim çıkarsa çıksın, gücü ne olursa olsun, dimdik durdum ve durmaya devam edeceğim.” açıklamasında bulundu.

https://www.youtube.com/watch?v=8ROQJnkx6QM

– KENTİ İÇİN HİZMET AŞKIYLA YANMANIN NE OLDUĞUNU BİLEMEZLER, BİLMİYORLAR!

Kültürpark’ta yer alan İZFAŞ’ın hizmet binasının Tınaztepe Üniversitesi’nde 3 yıllığına tahsis edilmesine ve sonrasında gelen tepkilere değinirken oldukça sert sözler sarf eden Başkan Kocaoğlu; :”  “Tınaztepe Üniversitesi’nin sahibi ya da ortaklarından Mehmet Bektur hastane kurdu. Tıp fakültesi kurmak üzere vakıf kurmuş. Bana birkaç tane konuda zaman içinde gelmişti, olmayacak konulardı, reddetmiştim. ‘Buca’da 100 dönüm arazi aldım. Kampus kuruyorum. Eğer bana bir yer verirsen, tıp fakültesini iki sene önce açacağım’ dedi. Biz EXPO’lara hazırlanırken sağlık turizminin gelişmesinin bu kenti zenginleştirmek için önemli sektörlerden biri olduğunu belirlemiştik. O doğrultuda İnciraltı’nı planlamaya başlamıştık. Daha da başaramadık. Fuar Gaziemir’e taşınmışken Kültürpark’taki hizmet binasını bu üniversiteye 3 yıllığına tahsis ettik. Bu kentin kalkınması, bu kentin gençlerinin iş bulması beni ilgilendiriyor. Beni çok ama çok ilgilendiriyor. Bugüne kadar 15 senedir sustuğum kentte sivil toplum örgütü, oda, moda diye geçinenler, iş yapmayan, kentin kanaat önderiyim diye Alsancak’ta olta atanlar bunun farkına varamazlar. İşsizliğin ne olduğunu, ekmeğin ne olduğunu, kenti için hizmet aşkıyla yanmanın ne olduğunu bilemezler, bilmiyorlar” dedi.

ÇALIŞAN, YAPAN, ÇALMAYAN, ÇALDIRMAYAN TARAFTAYIM

Başkan Aziz Kocaoğlu,  Kültürpark Hizmet Binası’nın tahsisi ile ilgili  eleştirilere son olarak şöyle cevap verdi ; :  “Fırtına  yaratıyorlar. Sanki Kültürpark’ı satmaya bir Allahın kulunun gücü yetermiş gibi… Bir üniversiteye 3 yıllık tahsisi mal satmakla eşdeğer tutuyorlar. Ben satan, yiyen tarafta değilim. Rant tarafında olan yandaşlarla iş yapmıyorum. Ben çalışan, yapan, çalmayan, çaldırmayan taraftayım” dedi.

SELVİ TOPU :”TURKİYE’DE BUNUN BASKA ÖRNEĞİ YOK”

Hak sahiplerine anahtar teslim töreninde konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise Türkiye’de  kentsel dönüşümün tartışıldığını, bir çok insanda soru işareti olduğunu ancak Aziz Kocaoğlu’nun koyduğu irade ile buradaki güzelliği yaşadıklarını ifade etti ve şunları söyledi; :” Bu projenin üç temel yönü var. Bir tanesi uzlaşıya dayalı olması, ikincisi yerinde dönüşümün olması ve üçüncüsü de çok önemli finansını kendi içinde karşılaması. Türkiye’de bunun başka örneği yok.” şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından hak sahiplerine anahtarı teslim edilirken, İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ve beraberindekiler teslim edilen konutları birlikte gezip hayırlı olsun dileklerinde bulundular.