Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fethi Akcan’dan Yerel Seçimler ve Çal’ın Üretim Ekonomisi Hakkında Konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP)

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 2019 yerel seçimleri öncesi Denizli’de direkt aday gösterdiği iki belediye başkanı adayından biri olan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan Pamukkale TV’nin ‘2019 Yerel Seçimleri Özel’ programına katıldı. Akcan, yerel seçimler ve Çal’da oluşturduğu üretim ekonomisi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHP’nin 2019 yerel seçimleri öncesi Çal Belediye Başkanlığına tekrar aday gösterdiği Fethi Akcan, gazeteci Ahmet Deda ile birlikte Pamukkale TV’nin ‘2019 Yerel Seçimleri Özel’ programının konuğu oldu. Yerel seçimlerde aday adaylığı süreci yaşamadan tekrar Çal’a aday gösterilmesini değerlendiren Akcan,”Yerel seçimler için aday belirlemek için aslında geç kalındı. Çünkü yerel seçim dediğimiz şey önceden hazırlanılması gereken seçimlerdi. Kısa mesafe koşusu değil, uzun bir maratondur.”dedi. 2014 seçimlerinde çalışmaların daha hızlı olduğunu hatırlattı.

YEREL SEÇİM SÜRECİ YAVAŞ MI GEÇİYOR?

Seçimlerde aday belirme sürecinde 15 Temmuz’un ve ittifak çalışmalarının etkisi olduğunu dile getiren Akcan;”Şuanda herkes birbirini kolluyor. İttifak olacak mı? Olmayacak mı? Olacaksa hangi partiler arasında olacak? Kim nerede, hangi adayı çıkaracak? Sorularının cevabı arandığı için aday adaylarına dönüp de sen ne yapıyorsun dedikleri yok.”sözleriyle seçim sürecinin neden yavaş geçtiğini anlattı.

”BİZ ÇALLILAR İLE İTTİFAĞIMIZI 2014’TE YAPMIŞTIK,2019’DA DEVAM EDECEK”

İttifak çalışmalarına değinen Akcan;”Henüz baktığımızda Çal’da da bu eksende henüz bir hareketlilik yok. 3-4 aday adayı arkadaşımızın ismi geçiyor. Zaten MHP olarak biz 30 Eylül itibari ile adaylığımızı açıkladık. Genel merkezinde onay verdiği bir sürece girdik. Buradan bana tekrar güvenen partime teşekkür ediyorum. Çünkü Türkiye’de ilk açıklanan belediye başkanlarından biri biziz. Bu benim şahsım adıma onur vericiydi. İttifak konusunda bize hiçbir açıklama yapılmadı. Bizim basından takip ettiğimiz kadarıyla Cumhur İttifakı devam edecek gibi görünüyor.İttifak olmasa bile biz 2014 yılında her kesimden oy alarak Çal’da ittifağımızı yapmıştık. 2019’da da bu devam eder”dedi.

”BİZ KİMSEYE İŞ BULACAĞIM DEMEDİK,HERKESİ İŞLETMECİ YAPACAĞIZ DEDİK”

Programın bir diğer konuğu Ahmet Deda, Çal’ın her zaman farklı politik görüşlerden insanlardan oluştuğu ve okuma-yazma oranının yüksek olduğunu hatırlatarak Fethi Akcan döneminde oluşan üretim ekonomisinde yaşanan ufak-tefek eksikliklerini ve şarap üreticilerine getirilen sıkı denetimin nedenlerini sordu. Fethi Akcan konu ile alakalı;”Biz 2014 yerel seçimlerinde geldiğimizde üretim ekonomisinin alt yapısı ile uğraştık. Örneğin seracılıkta yeni bir dönem başlattık. Bizim yaptığımız çalışmaların her alanda üretim alt yapılı olduğunu görebilirsiniz. Ama geçmiş dönemlerde şu mantıkla çalışılmış, ”ona kepçe gönderelim parasını almayalım oyunu alalım”, TOKİ yapalım, ev yapalım ile günü kurtarmak amaçlı çalışmalar yapılmış. Siyasi kamplaşmalar yaratılmış. Örneğin belediye başkanının emri ile gençler polis karakolu basmaya gitmiş. Parti ayırarak hizmet verilmiş. Biz göreve geldiğimizden büyük vaadimizi hiç kimseyi ayırmamak olarak açıkladık. Biz kimseye iş bulma vaadinde bulunmadık, herkesi işletmeci yapacağız, Çal’ın ürünlerini tanıtacağım dedik.”dedi.

”ÜZERİME KAYITLI BİR EŞİM, 2 ÇOCUĞUM VAR”

Belediye Başkanı olmasına rağmen bir mal varlığının oluşmadığını dile getiren Akcan;”Benim bir tane evim var. Çal’da yaptırdığım eviminin kredisi yeni bitti. Benim hanımım da hemşire, bende devlete 28 yıldır çalışıyorum. Hanımım da 22 yıldır çalışıyor. Bir evladım lise, biri üniversite okuyor. Bir tane arabam var onuda kredi ile almıştım. Seçimden çıktığımda borçlarım vardı. Çalışmış olduğum kurumdan aldığım 85 bin TL ile o borçları yatırdım. Bunların dışında üzerime kayıtlı bir hanımım, iki çocuğum var. Ben bu hayatta çok zorlu süreçlerden geçtim. Ama hiç bir zaman kimsenin önünde eğilmedim, yola çıktıklarımı satmadım. Onun için bir gariban gördüğümden elimdeki avucumdakini veririm.Çünkü bir insanı güldürürsen, dünyayı güldürürsün”dedi.

İKİ DÖNEMİN ARDINDAN BIRAKACAK

Fethi Akcan en kritik açıklamasını ise programın sonunda yaptı. 2014 seçimlerinde hedefini 2019 olarak belirlediğini hatırlatan Akcan, 2 dönem için yola çıktığını bunu tamamladığında tekrar aday olmayacağını açıkladı.

PROGRAMIN TAMAMINI VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ!