Foça Belediye Başkanı Demirağ: Keşke Martılar Kadar Özgür Olsak

Foça Belediye Başkanı Demirağ: Keşke Martılar Kadar Özgür Olsak

42.Turizm Haftası kapsamında Foça’da ‘Turizmde Türk-Yunan Sınır Ötesi İşbirliği’ konulu bir panel düzenlendi.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen Panele katılan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Sakız Belediyesi Başkan Yardımcısı Apostolos Tziotis barış ve dostluk mesajları verdi.

42.Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Foça’da “Turizmde Türk – Yunan Sınır Ötesi İşbirliği” konulu bir panel düzenlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) işbirliğiyle düzenlenen paneli Prof. Dr. Metin Kozak yönetti. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele, Sakız Belediyesi Başkan Yardımcısı Apostolos Tziotis, Sakız Ticaret Odası Başkan Yardımcısı George Georgoulis, Sakız Aile Konaklamaları Derneği Başkanı Dimitrios Kytrilakis, Mark Warner CEO’su Sue Thomas, ETİK Başkanı Mehmet İşler ile ETİK Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Av. İlker Ünsever konuşmacı olarak katılırken, Foça Kaymakamı Ali Çetin ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın yanı sıra Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi Başkanı Işıl Dirim Kavitaş, Foça Turizm Derneği Başkanı Umut Tutar, turizmciler ve vatandaşlar da katıldı.

Panelden önce Türk ve Yunan Milli Marşları seslendirildikten sonra Türk ve Yunan ezgilerinden oluşan bir mini konser verildi.
Verilen mini konserin ardından bir konuşma yapan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, düzenlenen bu panellerin iki taraf açısından çok önemli olduğunu, refleksleri harekete geçirdiğini söyledi. Başkan Demirağ, “Eski dostlarımı burada görmekten çok mutluyum. Foça turizm için çok önemli bir yer. Aslında iki yaka derken, iki yaka insanlarının birlikte, beraber, özgürce, barış içinde yaşaması bizim için çok önemli. Keşke hepimiz ‘martılar kadar özgür olabilsek, hatta balıklar kadar vizesiz’ gidip gelebilsek. Bu coğrafya da hep beraber yaşıyoruz. Bu bizim için çok önemli bir duygu. Tüm konuklarımıza geldikleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Foça Belediye Başkanından sonra söz alan Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Apostolos Tziotis ise, “Hem davetiniz hem misafirperverliğiniz için çok teşekkür ediyorum. Foça’ya ilk gelişim. Misafirperverliğinize hayran kaldım. Bunun Türk-Yunan ilişkilerinde olumlu etkileri olduğunu düşünüyorum. Türk ve Yunan halkları arkadaş olmak zorunda. Bu coğrafyanın, haklarımızın hayrı için gelişebilmemiz için bizlerin dost olması şart” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Metin Kozak’ın yönetici olduğu “Turizmde Türk – Yunan sınır ötesi işbirliği” konulu panelde Sakız Belediyesi Başkan Yardımcısı Apostolos Tziotis, Sakız Ticaret Odası Başkan Yardımcısı George Georgoulis, Sakız Aile Konaklamaları Derneği Başkanı Dimitrios Kytrilakis, Mark Warner CEO’su Sue Thomas, ETİK Başkanı Mehmet İşler ile ETİK Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Av. İlker Ünsever, Türk-Yunan ilişkileri ve Turizm konusunda bilgi aktarımında bulundular.

Yayınlama: 19.04.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.