Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Futbol Şöleni ‘Uyuşturucuya İnat, Sporla Hayat’ Parolası ile Başladı

Pamukkale Belediyesi 8. Futbol

Pamukkale Belediyesi 8. Futbol Şöleni’ni “uyuşturucuya karşı etkin mücadele” parolası ile başlattı. İlçe sınırları içerisindeki mahallelerden oluşan takımların mücadele ettiği turnuvada gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalması amaçlanıyor.
27 ayrı mahalleden 36 takımın mücadele edeceği turnuva dün akşam gerçekleştirilen 9 maç ile başladı. İlk tur maçları 10 Ekim’de devam edecek.

8-14 Ekim tarihleri haftasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde başlayan “Pamukkale’de 8. Futbol Şöleni Sonbahar 2018 Halı Saha Futbol Turnuvası”nın açılışına Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen de katıldı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu sporun her türlüsünün gençler için önemli olduğunu söyleyerek, “Pamukkale Belediyesi spora büyük destekler veriyor. Bu turnuvada desteklerden biri. 8. kez düzenleniyor olması çok önemli. Sayın Başkan Gürlesin’i hem bu turnuva hem de spora verdiği destekler nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise Amatör Spor Haftası çerçevesinde 8.’si düzenlenen turnuvanın açılışını yaptıklarını dile getirerek, “Biz mahalleler arasında kaynaşmayı sağlamak ve gençlerin spor yapması için bu turnuvayı düzenliyoruz. Geleneksel hale gelen turnuvamızda bu yıl 27 mahalleden 36 takım mücadele ediyor. Turnuva sonunda dereceye giren takımlara ödüllerimiz olacak. Katılan ve mücadele eden tüm takımlara centilmence oyun ortaya koyarak hedeflerine ulaşmalarını diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu turnuvanın başlangıcını yaptı.

 

“GENÇLERİN KÖTÜ ALIŞKANLIKLARINDAN UZAKLAŞMASI İÇİN ÇOK GÜZEL BİR PROJE”

Turnuvaya katılan Zümrütspor oyuncusu Özkan Arslan, “Zümrüt Mahallesi olarak arkadaşlarla bir takım toparladık ve bu güzel etkinliğe katıldık. Bizler sürekli spor yapıyoruz. Haftada 2-3 kez de zaten futbol oynuyoruz. Daha önceden de üç-dört kez bu turnuvaya katılmıştık. Turnuva organizasyonu için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gençlerimizin de kötü alışkanlıklarından uzaklaşması için çok güzel bir proje” dedi.

FUTBOL İLE MADDEDEN UZAK KALAN İNSANLAR TANIDIK

Pelitlibağ Fikirtepespor takımı kaptanı Tugay Yüce “Biz haftanın 3 veya 4 günü halı saha turnuvası yapıyoruz. Madde bağımlısı olup futbol ile bunlardan uzak kalan insanlar tanıdık. Kendi arkadaş grubumuzdan da vardı geçmişte. Gerçekten böyle bir turnuvanın olması güzel bir gelişme Denizli için. Bizler için de güzel tanımadığımız insanlarla tanışıyoruz böyle. Güzel bir şey” dedi.

BU TARZ ETKİNLİKLERİN ÖNEMİ BÜYÜK

Gençlerin futbol ile kendini gösterebildiğini altını çizen Yüce; “İnsan sahaya çıkınca aklına hiçbir şey gelmiyor ne alkol ne uyuşturucu. Sadece kendimizi göstermek istiyoruz. Futbola daha çok kendini vermek istiyor. O yüzden bu tarz etkinliklerin önemi büyük.
Belediye personeli olarak arkadaşlarımla bu turnuvaya katılıyor olmak benim için ayrıca gurur verici. Buradan Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e ve mahallemizin muhtarına tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

GENELE YAYGINLAŞMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Turnuvanın açılış gününde Denizli Deda Haber’e konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Geleneksel hale gelen futbol şölenimizin 8.’sini başlattık. Pamukkale belediyesi olarak bir çok alanda hizmet veriyoruz. Bugüne kadar 25 tane halı saha yaptık. Bu sahaların kullanılması gerekiyor. Kullanılırken de profesyonelce maçlar tertip edilmesi gerekir. Bu sebeple geleneksel hale gelen futbol turnuvalarımız bir ilk baharda bir sonbahar’da olmak üzere devam ediyor. 8. Sonbahar turnuvası olarak bugün start verdik. Bu işin devamlı olması bizim için önemli. Yaptığımız tüm şeylerde sürdürülebilir hem de genele yaygınlaştırılması bizim için önemli.

CUMHURBAŞKANI’MIZIN HASSASİYETİNİ GÖZ ÖNÜNE ALDIK

Son dönemlerde özellikle Cumhurbaşkanı’mızın da önemle vurguladığı gibi gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması için de sporun teşvik edilmesi gerekiyor. Biz de bu anlamda bunları önceden de öngörerek Ak Partili bir belediye olarak Cumhurbaşkanı’mızın bu konudaki hassasiyetini göz önüne alarak spora teşvik çalışmalarımızı hızlandırdık. “Bu konuda gençlerimizin de kötü alışkanlıklarını bırakıp iyi şeylere yönlendirilmesi gerekiyor.

Bizde bu anlamda Pamukkale Belediyesi olarak bu etkinliklerden mahalleler arasında tatlı bir rekabetin olması, spora dikkat çekmek istiyoruz. Sadece futbol değil diğer spor alanları da inşa ettik ve halkımızın hizmetine sunduk.
8. Futbol şölenimizin ilçemize, Denizli’mize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

9 MAÇTA 107 GOL ATILDI

“Pamukkale’de 8. Futbol Şöleni Sonbahar 2018 Halı Saha Futbol Turnuvası”nda ilk tur maçları Pamukkale Belediyesi tarafından yaptırılan Pamukkale, Kale ve Akhan sahalarda oynandı. Pamukkale sahasındaki maçlarda Gözlerspor’u 5-4 yenen Zeytinköygücü, As Yeniköyspor’u 10-4 mağlup eden Kurtlucaspor ve Uzunpınarspor’u 9-4 yenen Deliktaş Örtülüspor takımları adlarını ikinci tura yazdırdı. Kale sahasındaki maçlarda ise Pamukkale Alpay Tekstilspor, Anafartalar Grup 258 takımını 6-4 mağlup ederken, Aktepe Denizli Ağrılılarspor Develi Gençlikspor’u 11-3 ve İncilipınarspor Duranspor’u 8-5 yenen Develi Dayı Yeğenspor tur atlama başarısını gösterdi. Akhan sahasında da Zümrütspor ile Pelitlibağ Fikirtepespor arasındaki maç 4-4 sona ererken, penaltılar sonunda Pelitlibağ temsilcisi 9*8 galip gelerek tur atladı. Aynı sahadaki diğer maçlarda ise Kervansaray Zeytinyaylasıspor’u 8-3 yenen Küçükderespor ile Pamukkale Fatihspor’u 9-6 yenen Akköy Çerkezspor tur atlayan ekipleri oldu. Yapılan 9 maçta takımlar tam 107 kez gol sevinci yaşadı.Turnuvada heyecan 10 Ekim Çarşamba günü ise Zümrüt sahasında saat 19.00’da Dost İstiklalgücü- Hürriyetspor, 20.00’de Cankurtaran Çukurspor – Deliktaş Gençlikspor ve 21.00’de de Asmalıevler kalbim Gıdaspor- Yeniköy Gençlikspor maçları yapılırken, Deliktaş sahasında saat 19.00’da Zeytinköy Güzelyurtgücü – istiklal Yıldızspor, 20.00’de Kaplanlarspor – Kayıhan Birlikspor ve 21.00’de de Kayıhan Aşkarspor – Kale Gençlikspor maçları oynanacak. Aynı gün Kale sahası 19.00’da Kaplanlar Gençlikspor – Kurtluca Kartalspor, Saat 20.00’de Yukarışamlı Efsanelerspor – Aktepespor ve 21.00’de de Karşıyaka Gençlikspor-Sami Türel Horoz Gençlikspor karşılaşmalarında heyecan yaşanacak.