Ganalılar İzmir’de “İş Ortağı” Arıyor

Ganalılar İzmir’de “İş Ortağı” Arıyor
Yayınlama: 07.02.2018
A+
A-

Batı Afrika’nın dünyaya açılan kapısı olarak bilinen, bölgenin en önemli altın ve kakao üreticilerinden Gana Cumhuriyeti, İzmirli firmalarla işbirliği kurmak istiyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, zengin altın madeni ve petrol yataklarına sahip olan, dünyanın en önemli kakao üreticilerinden Gana Cumhuriyeti’nin temsilcilerini ağırladı. Heyette Gana Ankara Büyükelçisi Salma Frances Mancell-Egala ve Gana-Kumasi Belediye Başkanı Osei Assibey Antwi ile Ankara Büyükelçiliği Ticari Ateşesi Dr. John Hawkins Asiedu, Afrika Ticaret Merkezi – Afrimeks CEO’su Kristina Özkan ile Afrika Ticaret Merkezi-Afrimeks Yönetim Kurulu Başkanı ve Gana Ticaret Merkezi Türkiye Temsilcisi Süha Özkan da yer aldı.

Gana heyetine, ziyaretlerinden ve İzmir Enternasyonal Fuarı’na yıllardır etkin katılımlarından dolayı teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinin önemine değindi. Türk firmalarla ortaklık yapmak istediklerini söyleyen Gana-Kumasi Belediye Başkanı Osei Assibey Antwi, Başkan Aziz Kocaoğlu’nu Gana’ya davet ederek “Türkiye gibi stratejik konumdaki bir ülkeyle ve İzmir gibi çok zengin potansiyelleri olan önemli bir kentle çok iyi işler yapacağımıza inanıyoruz” dedi. Başkan Kocaoğlu da, İzmir’de başarılı ve dinamik şirketlerin bulunduğunu ve işbirliğinin geliştirilmesi konusunda elinden gelen desteği vermeye hazır olduğu söyledi. Büyükelçi Salma Frances Mancell-Egala ise Başkan Kocaoğlu’na, Gana ile İzmir arasında bir & lsquo;İyi Niyet Protokolü’ imzalanması talebini iletti.

Altın, petrol ve kakao

Batı Afrika’nın “dünyaya açılan kapısı” olarak bilinen Gana Cumhuriyeti, başta altın olmak üzere zengin maden yataklarına sahip bir ülke.  Tropikal yağmur ormanlarıyla öne çıkan ülke, aynı zamanda dünyanın en önemli kakao üreticilerinden birisi.. İhracat kalemleri arasında petrol de önemli bir yer tutuyor. Bölgenin en gelişmiş ülkesi olan Gana Cumhuriyeti, Afrika kıtasında bağımsızlığını kazanan ilk ülke olarak biliniyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.