Gazeteci Deda Sordu, MHP İl Başkanı Birtürk Cevapladı

MHP’nin 50. yıl kutlamalarından yeni dönen İl Başkanı Cafer Birtürk ayağının tozu ile gündemi Egeyön Haber’e değerlendirdi. Gazeteci Ahmet Deda’nın sorularını yanıtlayan Birtürk, 50. yıl kutlamaları, 31 Mart yerel seçimleri, Pamukkale Belediye Meclis Üyesi’nin istifası, AK Parti ve MHP arasında meclis üyesi belirlemesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Egeyön Haber’e geniş bir vakit ayıran Birtürk’ün Denizli’de kentsel dönüşüm ve sera özelinde tarım faaliyetleri hakkındaki görüşlerini de önümüzdeki günlerde siz değerli okuyucularımıza sunacağız.

Gazeteci Deda Sordu, MHP İl Başkanı Birtürk Cevapladı

MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk ile gerçekleştirdiğimiz röportaj MHP’nin 50. yıl kutlamaları ile başladı. Birtürk 50. yıl kutlamaları çerçevesinde geride kalan yılları özetledi.




İŞTE BİRTÜRK’ÜN 50 YIL ÖZETİ

9 Şubat 2019 bilindiği üzere MHP’nin Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nden Milliyetçi Hareket Partisine geçişinin 50. yılı idi. 50. yıl bir siyasi partinin sadece 2 genel başkan değiştirerek bugünlere gelişinin çok güzel bir öyküsüdür. Bu öyküde hayatlar var, Türk Milleti’nin bekası var, Türk Milleti’nin milliyetçilik ülküsü var.

Gazeteci Ahmet Deda-MHP İl Başkanı Cafer Birtürk

MHP VE BİRTÜRK

Biz yaş itibari ile bu 50 yılın her safasında bulunmuş Denizli için ender insanlardan birisiyiz. Denizli’de ilk ülkü ocaklarını kuran isimlerden birisiyiz. İstanbul’daki üniversite hayatımızda ülkücü hareketin içinde bulunduk. İstanbul’da Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş ile bizzat beraber olarak ve ölünceye kadar da kendisi ile yanyana durmuş insanlardanız. Özellik 1979’da Denizli’ye ziyaretinde, mitinglerinde birebir kendisi ile siyaset yapma imkanı bulduk. Daha sonra ihtilal öncesi ve sonra MHP’ye yapılan zulümlerde beraber çile çekmiş insanlarız.

BAHÇELİ VE MHP

Bağbuğumuz’dan bayrağı devralan Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli partimizi bugünlere kolay getirmedi. 22 yıllık genel başkanlığında Sayın Bahçeli partimizi 50. yılımıza başarıyla getirdi. Başbuğumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin başarılarının devamını diliyorum. İki Genel Başkan da Türkiye’nin ne zaman başı sıkışsa devletinden yana tavır koymuştur. Gün gelmiş Cahit Karakaş’ı TBMM başkanı seçmek için oy vermiştir. Sistemin sıkıştığı dönemde Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesini sağlamıştır. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde herkesten önce fark ederek hükümetin devletin yanında olmuştur. Ki 15 yılı kora kor muhalefet yapmasına rağmen.. Türkiye’nin kaosa sürüklenmesine engel olmuştur. Bu süreçler ile bugünlere gelinmiştir.


MHP İl Başkanı Cafer Birtürk -Gazeteci Ahmet Deda

Birtürk önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen Meclis Başkanlığı seçimlerinde yine AK Parti’yi destekleyeceklerini belirtti.

MHP İl Başkanı Birtürk yine ittifaklarla gidilecek olan 31 Mart seçimlerini değerlendirdi. Ahmet Deda’nın ”İttifakın kaç belediye alacağını düşünüyorsunuz?” sorusuna cevap verdi.

”BİZ 3-5 BELEDİYE, MECLİS ÜYESİ DERDİNDE DEĞİLİZ”

Genel Başkanımız’ın kesin emri var. Biz ülke bekası anlamında 3-5 belediye derdinde değiliz. 3-5 meclis üyesi derdinde de değiliz. Biz ülkemiz kaosa sürüklenmeden, Cumhurbaşkanlığı sisteminin çok iyi oturması adına buralarda yüzde yüz başarı sağlamak yükümlülüğümüz var. Bu yükümlülükle sadece Buldan ve Çal’da 2 adayımız var diye geri durmuyoruz. Bütün gücümüzle sanki 20 belediyeyi de biz alacakmışız gibi diğer adayları da kendi adayımız gibi görerek oy vereceğiz, oy verdireceğiz.

MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtük ve MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Gökalp

BAHÇELİ’NİN MHP İÇİNDEKİ AF ÇIKIŞI

Yıllar içinde partimizden bir beklenti içinde ayrılmış olanlar, küsenlere, kırgınlara Genel Başkanımız 50. yıl dolayısıyla herkese bir genel af ilan etmiştir. Bu arkadaşlarımızın geriye dönüşleri hızla başlamıştır. Denizli’de de biz aynı görüşü tekrar ettik. Şahsi menfaatler bir yana gönlünde ülkücülüğü hisseden, herhangi bir hesabı olmayan bütün partiden ayrılan arkadaşları kucaklamaya hazırız.


MHP İl Başkanı Cafer Birtürk

PAMUKKALE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ FERHAT ARSLAN’IN İSTİFASINI DEĞERLENDİRDİ

Ferhat Arslan arkadaşımız bizden ayrıldı. CHP’ye gitti. Ferhat Arslan bey 2014 yılında, şuanda Millet İttifakı’nın Denizli Büyükşehir adayı Ümit Bahtiyar’ın Pamukkale Belediye Başkan adaylığı zamanında onun kontenjanından gelmiştir. Burada 5 yıl meclis üyeliği yapmıştır. Şimdi tercihini bu yönde kullanmıştır. Bu konuda yapabileceğimiz bir şey yoktur.

BAŞKA İSTİFALAR OLACAK İDDİALARINA CEVAP VERDİ

Başka istifalar olabilir. Bu istifaların benim şahsımla bir bağlantısı yoktur. Çünkü 2014 yılında bu isimlerin belediye meclis üyesi olmasında benim herhangi bir isteğim, tavsiyem olmamıştır. Bu isimler Ümit Bahtiyar tarafından yazılmıştır. Ümit Bahtiyar bizden kopup oraya gittiğine göre başka isimlerde bu yönde tercih yapabilirler.

Gazeteci Ahmet Deda

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk röportajın sonunda özellikle Denizli’de CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan meclis üyesi tartışmaları ve sonunda yüzde 50’ye 50 olarak belirlenen sürecin AK Parti ve MHP arasında yaşanıp yaşanmadığına cevap verdi.

”MECLİS ÜYELERİNDE TEK LİSTEDE, İKİ LİSTEDE OLABİLİR”

Şuan itibari ile MHP ve AK Parti meclis üyelerinde ayrı ayrı listelerle seçime giriyor. Ama geçen haftaki Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Genel Başkanımız’ın gerçekleştirdiği görüşme sonrasında sanırım büyükşehirlerde bir netleşme olacak. Şu iki üç gün içerisinde belli olur. Tek liste halinde de girilebilir iki liste halinde de girilebilir. Şunu hatırlatmak isterim MHP hiçbir zaman pazarlıkçı bir parti değildir. Çünkü böyle olsaydı Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 11’lik oyu anamızın ak sütü gibi vermişiz. Karşılığında 15 bakanlığın 1-2’si bizim olsun demedik. Neden Ülkücü Hareket Türkiye’nin bekasından başka birşey düşünmez.

MHP İL BAŞKANI CAFER BİRTÜRK İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ DENİZLİ’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM VE SERA ÖZELİNDE TARIM POLİTİKASI RÖPORTAJI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE SİZ DEĞERLİ OKUYUCULARIMIZLA OLACAK!

HAZIRLAYAN:ORAL CAN TATAR



Yayınlama: 11.02.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.