Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gaziantep toki Güneykent 912 konut kura çekimi

Toplu Konut İdaresi Gaziantep

Toplu Konut İdaresi Gaziantep TOKİ Güneykent 912 konut kura çekimi ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Gaziantep TOKİ 2023 programı için daha önce başvurular tamamlanmıştı. Ev hayali kuranlar, Gaziantep TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak sorusuna cevap ararken, beklenen açıklama geldi. Peki, Gaziantep TOKİ kura çekimi ne zaman? Gaziantep toki Güneykent kura çekimi isim listesi açıklandı mı? Gaziantep TOKİ kura çekimi 2023 sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm bu soruların yanıtları ve çok daha fazlası haberimizde. 

Gaziantep TOKİ Kura Çekimi Ne Zaman 2023

Toplu Konut İdaresi’den (TOKİ) tarafından yapılan açıklama ile, 100.000 Sosyal Konut Projesi kapsamında yer alan Gaziantep TOKİ Güneykent 912 Konut kura çekimi işlemine ilişkin süreç başlatıldı. Projeye başvuruda bulunan adaylar için 2 Şubat 2023 tarihinde, saat 11.00’de noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirilecek. 

Gaziantep TOKİ kura çekimi isim listesi içinde yer alan adayların katılacağı Gaziantep TOKİ Güneykent 912 Konut kura çekimi, kurumun Facebook, Twitter, Youtube ve Instagram hesaplarından canlı olarak da yayınlanacak. 

Gaziantep TOKİ 2023 Konut Özellikleri Neler?

Gaziantep TOKİ 2023 sürecinde yapılacak konutlara ilişkin teknik bilgiler de paylaşıldı.

Yapılacak konutlar için gerçekleştirilecek Gaziantep toki Güneykent 912 Konut kura çekimi 671 adet 2+1 konut ve 241 adet 3+1 konut için gerçekleştirilecek. 

Gaziantep TOKİ Güneykent 912 Konut Kura Çekimi Sonrası Neler Yapılmalı?

Gaziantep toki Güneykent 912 Konut kura çekimi ile konutu belirlenemeyen hak sahiplerinin konutları, Gaziantep ili Şahinbey İlçesi Burçkarakuyu (Geneyik) Mevki 1. etap 719 Konut projesi ve Gaziantep İli Şahinbey İlçesi Burçkarakuyu (Geneyik) Mevki 2. etap 786 Konut projesi için daha sonra yapılacak konut belirleme kurasında tespit edilecek.

Gaziantep TOKİ 2023 konut belirleme kurasından sonra Gayrimenkul Satış Sözleşmesi hak sahipleri tarafından 13 Şubat 2023 – 31 Mart 2023 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası Karataş Şubesi’nde imzalanacak. 2+1 ve 3+1 konut tipi hak sahipleri konutlarını sabit taksitli veya memur maaş artış oranına göre artışlı olarak ödeme şartları ile satın alınabilecek. 

Sabit Taksitli Alternatifi İle Sözleşme İmzalama İşlemleri

Gaziantep TOKİ 2023 süreci kapsamında alıcılar, satış fiyatının %10’u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık %0,49 vade farkı oranı ve 240 ay vadeyle sabit taksit ile ödenmek üzere Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalatılacak. Gaziantep TOKİ 2023 taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak. Hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyecekler. 

Gaziantep TOKİ 2023 Konutları İçin İkamet Şartı

Ayrıca, Gaziantep TOKİ 2023 için sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir. 

Konutların peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden yüzde %5 (yüzde beş) BSMV satış aşamasında Banka tarafından tahsil edilecektir. Alıcılar konut satış bedelinin %1’inden az olmamak şartı ile ek peşinat verebileceklerdir. 

Gaziantep TOKİ 2023 Sürecinde Yapılacak Genel İşlemler

Gaziantep TOKİ 2023 sözleşme aşamasında ibraz edilecek belgeler ise şöyle açıklandı. 

Başvurulan Gaziantep TOKİ 2023 projesinin bulunduğu il nüfus kütüğüne kayıtlı olanların kimlik ibrazı yeterlidir. Kayıtlı olmayanlar için Nüfus Müdürlüklerinden / e-devletten alınacak başvuru tarihi itibari ile (Aralık 2019/Ocak 2020 ayı) 1 (bir) yıldır projenin bulunduğu ilde ikamet ettiğini gösterir belge, 

Hane halkı gelirinin Gaziantep TOKİ 2023 projesi başvuru tarihi itibari ile (Aralık 2019 veya Ocak 2020 ayı) en fazla net 5.500-₺ olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, başvuru sahibi evli ise kendisi ve eşinin ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belge (tabi olarak çalıştıkları Sosyal Güvenlik Kurumundan çalıştığına dair alınan belge ile maaş bordroları vb.) Başvuru sahibi veya eşi çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belgeyi ibraz edeceklerdir. 

Gaziantep TOKİ 2023 Cayma Hakkı

Gaziantep TOKİ 2023 projesi kapsamında cayma hakkına ilişkin bilgiler de verildi. Konut alıcısı, konut satış sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren on dört gün içerinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir. Yine, peşinat yatırarak satış sözleşmesi imzalayan hak sahipleri konutun fiili teslimden önce herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahip olacaktır. 

Gaziantep TOKİ 2023 Projesi Teslim Süreci

Gaziantep TOKİ 2023 projesi kapsamındaki konutlar 36 ay içerisinde teslim edilecek. Anahtar teslim tarihinde, 3065 sayılı KDV Kanunu kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden tahakkuk edecek Katma Değer Vergisi tutarı peşin olarak tahsil edilecek.Gaziantep TOKİ 2023 projesi konut tesliminden sonra alıcı, Yönetim Planı ve KMK’da öngörülen ortak giderlerden bağımsız bölüme (GAYRİMENKUL) isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak tesislere ilişkin giderleri ve blok aidatlarını anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay yapı/site yönetimine ödeyecektir. Alıcı bağımsız bölümü teslim almamış olsa dahi aidat ve ortak alan giderlerini ödemekle yükümlüdür.