Gelecek Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım’dan Denizli’de önemli açıklamalar

Gelecek Partisi’nin Dışişlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım ve il yönetimi Denizli’de basın mensupları ile buluştu. Ülke gündemi hakkında değerlendirmeler yapan Yardım, ‘Denizli’de partisinden uzaklaşan markalaşmış siyasetçileri Gelecek Partisi’nde görecek miyiz?’ sorusuna,” Bizim markalaşmış veya markalaşmamış insanlar gelsin gitsin gibi bir derdimiz yok. Bizim parti olarak herkese kapımız açık. Sağ, sol fark etmez. Çünkü Türkiye’nin sorunlarının çözülmesi için herkesin çalışmasına ihtiyaç var.” şeklinde cevap verdi.

Gelecek Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım’dan Denizli’de önemli açıklamalar
Yayınlama: 25.09.2020
A+
A-

elecek Partisi’nin aslen Denizli Acıpayamlı Dışişlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım, Denizli il Başkanı Aykut Yıldırım, Aydın İl Başkanı Ali İhsan Dilmen ve partililerin katılımı ile Denizli’de basın mensupları ile buluştu. Toplantıda ülkenin genel durumu hakkında değerlendirmeler yapan Yardım, iç ve dış politikada Türkiye’nin çok kötü durumda olduğunu belirtirken ekonomi ve özgürlükler kapsamında geri kalmışlığa vurgu yaptı. İktidarı sert dille eleştiren Yardım, hesap zamanının geldiğini söyledi.

Türkiye değerlendirmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi  Dışişlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım partisinin siyaset  anlayışı üzerine gelen soru üzerine,”Türkiye’deki insanlarımızın karşısına bir vizyon ve program içerisinde çıktık. Türkiye’deki sorunlar o kadar büyüdü ki buna bütün partilerin, STK’ların el atması gerekiyor. Biz kesinlikle bir karamsarlık içerisinde değiliz.  Tabii ki bugünkü tablo çok yıkıcı etkilerin olduğunu gösteriyor. Ama biz geleceğimizin bir dinamizm üzerinden şekilleneceğine inanıyoruz.  Uzun ve orta vadeli planlarla bu sorunların aşılabileceğini biliyor ve inanıyoruz. Türkiye’de Kurtuluş Savaşı’ndan çıkarak bir iğne bile üretemez durumdayken bunu aşabilmişse bugünleri de aşacaktır. Biz sorunları aşmak için planımızı, projelerimizi ortaya koyduk. İnsanlarımızın huzurundayız.”dedi.

İttifak sorusuna cevap verdi

“Gelecek Partisi ittifak içerisinde yer alacak mı?” sorusuna ise Yardım,”Biz 9-10 aylık bir partiyiz. Biz tabii ki iktidarın tamamına talibiz. Bunun örneklerini Türkiye’de gördük. CHP’den ayrılan Demokrat Parti’nin ülkeyi 10 yıl yönetmesi gibi. Ama bizim şuanda hiçbir parti ile ittifak görüşmemiz olmadı.  Seçim olursa ne olur gibi bir şey de konuşmadık. İleride olabilir mi? Olabilir. Bunlar demokrasinin güzel jestleridir. Demokraside partilere verdiğimiz önemi göstermek için Genel Başkanımız öncülüğünde partileri ziyaret ediyoruz.  Bu görüşmeler ittifak için değil, sorunları konuşmak için oldu. “ifadeleri ile cevap verdi.

DENİZLİ’DE PARTİSİNDEN UZAKLAŞAN MARKALAŞMIŞ SİYASETÇİLER GELECEK PARTİSİ’NDE YER ALACAK MI?

“Denizli’de siyasetin markalaşmış isimlerini Gelecek Partisi’nde görecek miyiz?” sorusuna Yardım,”Biz 75 ile yakın şehirde örgütlendik.  30’u aşkın ilde de kongremizi gerçekleştirdik. Denizli’de de Aykut Başkanım ile örgütleniyoruz. En yakın zamanda kongremizi yapacağız. Kimin markalaşmış olup olmadığını bilmiyorum. Sadece seçim sonuçlarını biliyorum. Yeni parti olduğumuz için seçimlerde yer almadık. Günün birinde seçim yapıldığında biz mutlaka buna katılacağız. O noktada halkımız kararını verecek.  Halkımız yerel ve ulusal sorunlara bakarak kararını verecek. O noktada halkımızın tercihi ortaya çıkacak. Bizim markalaşmış veya markalaşmamış insanlar gelsin gitsin gibi bir derdimiz yok. Bizim parti olarak herkese kapımız açık. Sağ, sol fark etmez. Çünkü Türkiye’nin sorunlarının çözülmesi için herkesin çalışmasına ihtiyaç var. Dolayısıyla herkesin katkısına açığız. Ayrımımız yok, kimseye kapalıyız. Kriterlerimiz şaibeli işlerden gelmiş, karanlık işlerden gelmiş, bugünün karanlık ortamının oluşmasına katkı sağlamış insanlardan uzak durmaktır. Bu tür insanlarla aynı yolda yürümeyiz.”dedi.

GELECEK PARTİSİ’NİN GÜNEYDOĞU, DOĞU ANADOLU VE İÇ ANADOLU DIŞINA ÇIKAMAYACAĞI YORUMLARINI DEĞERLENDİRDİ

Gelecek Partisi’nin oylarının Güneydoğu, Doğu Anadolu ve İç Anadolu’ya sıkışacağı yorumlarına ise Yardım,” Objektif olarak bakarsak anketlerin bir güvenirliği yok. Biz Güneydoğu, Doğu Anadolu ve İç Anadolu dışında diğer bölgelerde de çok iyi durumdayız. 9 aylık süreçte 5 ayını pandemi şartlarında geçiren ve hala etkisini hisseden parti olarak benim düşünce ve hayallerimi aşan parti konumunda olduğumuzun kanaatindeyim.  Biz çok sayıda kongreye katılıyoruz. Buralardaki temaslarımızdan vardığımız çok önemli bir sonuç var. Millet artık hesap sormak istiyor. Millet bıkmış ve yeni alternatiflere açık. Tedirgin çünkü düşünlerini üst düzeyde dillendiremiyor. Kısacası bir bir altenatif sunuyoruz. Ama kesinlikle bir bölge ile sınırlı değil.”şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.