Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gülbeyaz Kanber yazdı:”Gerçek başarı:Başkalarına ne kadar yardımcı olabiliyoruz?”

Barışı konuşuyoruz fakat barış

Barışı konuşuyoruz fakat barış eğitimi vermiyoruz. Dünya’da rekabet için eğitim verildiğini ve rekabetinde savaşın başlangıcı olduğunu unutmamak gerekiyor. Eğitimin sosyal bir fonksiyonu olduğunu ve toplumları beslediği bir gerçektir. Çok net bir yol ve gelişim olmadan insanlık fakirlik kapanına kısılmaktadır. Ortalama olarak bir Mısırlının geliri Amerika’daki ortalamanın yüzde 12 ‘si iken Mısırlı 10 yıl daha az yaşamakta. Ayrıca gelir eşitsizliği bugün 20 yıl öncesine nazaran insanları daha fazla göç yapılmasına sebep olmuştur. Dünya ekonomisinin çok iyi yönetilemediği görülürken bununla beraber gelir eşitsizliği ayrıca toplumlarda toksik etki oluşturmaktadır. Çok hızlı değişen dünyada artık ülkeleri  aI yani yapay zeka Al ile mi yönetilmesi gerekliliği çalışmaları bilim adamları tarafından araştırılmaktadır.

Etiyopya’da bir Genç’in askere kabul edilmesi koşulu aile fertlerinden bir tanesini öldürmesidir. Çin’de bir kadının biyolojisine aykırı olmasına rağmen tek çocuk yasasının getirilmesi ve kadınların kız çocukları olduğunda nehir kenarlarındaki ilanlar ” kız çocuğunuzu nehre atmayın ” ilanı onların eyleminin sebep sonuç ilişkisini göstermekte ve kısa bir süre önce 2 ‘ye çıkarılması probleme yeterli olmasa da geçici olarak çözüm getirmiştir. 30 yaşlarındaki bir hamile bir kadının daha gelişmiş bir ülkeye giderek 60 yaşındaki menopoza girmiş annesinin sağlık sigortasını kullanarak sadece daha iyi yaşam koşullarını çocuğu için ülke değiştirmesine zorlarken Filistinli bir çocuğun her sabah pasaport ile geçerek eğitim gerçekleştirmeye çalışmaktadır. 1907 yılında Amerika’da çıkarılan bir yasa ile bir kadın yabancı bir erkek ile evlilik yapar ise kadın vatandaşlığını kaybeder iken erkek için bu sorun olmamıştır.

1930’larda Rusya’da soğuk suda bir insan bırakıldığında ne kadar sürede öldüklerinin testleri yapılırken Almanya’da Hitler zamanında suçluların hasta bir kadın ile birlikteliğinde ne kadar sürede hastalığı kapıp ne kadar sürede bağışıklık sisteminin çöktüğünün testleri yapılmıştır.1619’larda 400 yıl önce ilk kez Afrika’dan 250 tane insan sadece tenlerinin renkleri koyu oldukları için gemiye bindirilecek Amerika’ya köle olarak götürülmüşler fakat bunlardan sadece 60 tanesi ulaştırılmıştır. Amerika’nın dünyaya 800 tane 70 ülkede üstü olmakla beraber ordusuna diğer ülkelerden 10 kat daha fazla harcama yapmaktan kaçınmaz iken Rusya’nın Amerika’nın demokrasisini incitmek için Trump’ın başkan olabilmesi için nasıl desteklediği, Güney Afrika’da Somalili korsan görmek, İran’da baş örtüsünü açan bir kadın 15 yıl hapis cezası aldığı görülmektedir.

Hayatımızda risk almalıyız ve her başarılı olmadığımız durumda gerçekte başarıya ne kadar yakın olduğumuzu göstermektedir şansınızı deneyin, seçeneklerin dışında düşünmekten ve seçmekten korkmayın, hayal kurun fakat büyük hayaller kurun  fakat hayallerinizde bir amaç olsun günlük amaçlarımız, haftalık amaçlarımız, yıllık amaçlarımız olsun fakat amaçlarımız için disiplinli olalım ve sürekliliğimiz olsun. Dünyanın bir çok yerini dolaştım milyonlarca insan ile konuştum yaşadığımız dünyada  hepimizin zamanına, zekasına ve ne kadar ellerinde var ise buna çok ihtiyaç olduğu görülmektedir. Varlıklı Mısırlılar öbür dünyada mal varlıklarını öldükten sonra götürmeye kalktılar fakat yolda soyuldular. Unutmayalım ki gerçek başarı makamımız değil, vekil olmakta hiç değil, avukat olmak, doktor olmak, mimar olmak, iş adamı olmak değil, oturduğumuz koltukta değil, bindiğimiz araçta değil, almış olduğumuz not ta değil, gerçek başarı başkalarına ne kadar yardımcı olabiliyoruz ve doğru bir insan olabilmemizde.