Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gülizar Biçer Karaca Acıpayam depremzedelerinin sesi oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 20 Mart’ta meydana gelen ve Acıpayam’da büyük yıkımlara yol açan deprem sonrası vatandaşların içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan Acıpayam’ın ‘Afet Bölgesi’ ilan edilmesi ile giderileceğini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde deprem bölgesi Acıpayam’ın afet bölgesi ilan edilmemesi hakkında basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya CHP Acıpayam İlçe Başkanı Ramazan Yılmaz, CHP’li İlhan Özcan ve depremde mağdur olan vatandaşlar katıldı.

Toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Acıpayam’daki durumu değerlendirirken, yapılması gerekenleri anlattı. Karaca sözlerine,”Bugün üzerinden 4 ay geçen Acıpayam depreminde zarar gören vatandaşlarımızın sorunlarını aktarmak istiyorum. 20 Mart’ta meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından Acıpayam uzun süre adeta beşik gibi sallandı. Depremde çok büyük hasarlar meydana geldi” dedi.

NOT:ACIPAYAM DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN DEPREMZEDELERİN ANLATTIĞI ACI GERÇEKLER DEVAM HABERİMİZDE SİZLERLE OLACAK!

ACIPAYAM’DAN RAKAMLAR VERDİ

Depremde oluşan hasarlar hakkında rakamlar veren Karaca, ağır hasarlı bina sayısı 1246, kullanılamaz durumdaki depo 1295, 148 ahır, 26 ticarethane, 26 samanlık, 62 metruk bina, resmi kurum binası 6 ve ağır hasarlı ve hasarlı 2306 bina bulunduğunu belirtti. Binaların hasar durumunun yetkililerce derecelendirildiğini söyledi.

BAKAN SOYLU’NUN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Vekil Karaca konuşmasının devamında 4 ay ardından oluşan tablo hakkında açıklamalar yaptı. Karaca,”21 Mart’ta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremin ardından yaptığı ziyarette, ‘Buradaki vatandaşlarımın durumunu gördüm. Hiç merak etmeyin yaralarınız sarılacak. Sizler için yeni evler yapacağız. Çadırda sizi çok fazla bekletmeyeceğiz’ demişti. Bu sözlerin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen 8. derece olarak tabir edilen oturulamayacak binaların yıkımı bile tamamlanamadı. 6. derece ağır hasarlı binaların yıkımına dahi başlanmadı” dedi.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEYEN ABLAYA, HAYVANLARINI SAT CEVABI VERİLMİŞ

Acıpayam’da bir vatandaşa yetkililerce ifade edilen sözleri söyleyen Karaca, ”Bugün Acıpayam’da tarım ve hayvancılık yapan vatandaşların hayvanları sağlam binalarda emanet duruyor. Bir ablamız bana yetkililere giderek hayvanları olduğunu ve ne yapacağını sorduğunda, binamı yapın dediğinde ona, ‘Binanı yapamayız, hayvanlarını sat’ cevabı verilmiş. O ablamız bunları ağlayarak anlattı. Acıpayam’da soğan hasadı başladı, bu soğanların depoları yapılmadığı için vatandaşımız ürünlerini saklayamıyor. Bu ekonomik sıkıntılara bir yenisini ekliyor” ifadelerini kullandı.

NOT:ACIPAYAM DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN DEPREMZEDELERİN ANLATTIĞI ACI GERÇEKLER DEVAM HABERİMİZDE SİZLERLE OLACAK!

”KONTEYNIRLAR ESKİ”

Karaca toplantıda Acıpayam’daki olumsuz barınma şartlarına da değindi. Karaca, ”Depremin ardından gönderilen konteynırların eski, delik, su alıyor ve yazın bu sıcağında o konteynırlarda nefes almak bile mümkün değil. Konteynırlara böcek türleri içeri giriyor. Vatandaşlarımız dışarıda çardaklar yaparak yaz ayını geçirmeye çalışıyor.” dedi.

ŞAHİN TİN’İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Gülizar Biçer Karaca yine AK Parti Milletvekili Şahin Tin’in seçim öncesi sözlerini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı; ”Vekil Tin, seçim öncesi burası afet bölgesi ilan edilebilir demişti. Seçim öncesi söz verenler, maalesef Acıpayam’ı unuttular. Seçim sonrası Acıpayam’ı ziyaret etmediler.”dedi.

ACIPAYAM’DA NELER YAPILMALI

Gülizar Biçer Karaca toplantıda son olarak Acıpayam’daki vatandaşların isteklerini ve yapılması gerekenleri açıkladı. Karaca,”Öncelikle biran önce Eylül 15’den sonra hava koşulları ağırlaşacak Acıpayam’da afet bölgesi ilan edilmeli. Vatandaşlarımızın bu kışı geçirebileceği geçici konutlar, hayvanlarını barındırabileceği geçici ağıllar, ürünlerini koyabilecekleri depoların inşa edilmesi gerekir. Üniversite ve KPSS sınavına çocuklarımız dışarıda çalışmışlardır. Bu travma nedeniyle istedikleri hedeflere ulaşamadılar. Bu öğrencilerimize ek puan ve ayrıcalık tanınmalı. Seçim öncesinde bölgeye gelenler vaatlerini hatırlamalı.” dedi.

NOT:ACIPAYAM DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN DEPREMZEDELERİN ANLATTIĞI ACI GERÇEKLER DEVAM HABERİMİZDE SİZLERLE OLACAK!

HABER:ORAL CAN TATAR